Τρίτη 10 Ιουλίου 2018

ΝΑ ΚΑΛΥΨΕΙ ΤΑ ΕΞΟΔΑ ΔΙΑΜΟΝΗΣ ΣΕ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ

Συνάδελφοι, εδώ και χρόνια, ο κλάδος μας, αν και ένας από τους μεγαλύτερους των δημοσίων υπαλλήλων, μέχρι και σήμερα δεν έχει τη δυνατότητα τα παιδιά των εργαζομένων να φιλοξενούνται σε κατασκηνώσεις όπως άλλοι κλάδοι. Με  απόφαση μας πήραμε την πρωτοβουλία  να διεκδικήσουμε ένα πάγιο αίτημα δεκάδων εργαζομένων.

Θεωρούμε, ότι στις σημερινές συνθήκες, η εξασφάλιση κατασκηνώσεων για τα παιδιά των υγειονομικών αποτελεί αναγκαιότητα αλλά και υποχρέωσή του κράτους για να  στηρίξει τους εργαζομένους και ιδιαίτερα τους νεότερους (που έχουν και μικρότερα παιδιά) και που το εισόδημα τους έχει μειωθεί  δραματικά τα τελευταία χρόνια. Τα οφέλη της συμμετοχής των παιδιών σε κατασκηνωτικά προγράμματα (κοινωνικοποίηση - αναψυχή - διευκόλυνση εργαζόμενων γονέων - θερινές διακοπές κ.α.) είναι αναμφισβήτητα αναγκαία.

Διεκδικούμε η κάλυψη αυτή να γίνεται από το κράτος, ώστε να βοηθήσει τους συναδέλφους με παιδιά να μπορέσουν να απαλλαγούν, έστω και με καθυστέρηση, από το συγκεκριμένο κόστος και έτσι με μεγαλύτερη ευκολία να αποφασίσουν τι θα κάνουν τους καλοκαιρινούς μήνες, όπου η δημιουργική απασχόληση των παιδιών εκτός σχολείου είναι απαραίτητη.

Συνάδελφοι, οι αγώνες διεκδίκησης των εργαζομένων δεν πάνε χαμένοι, άσχετα αν αρχικά φαντάζει ουτοπία ή ακατόρθωτο, είτε αφορούν παροχές που ενισχύουν το εισόδημα και την οικογενειακή ζωή, είτε αφορούν αιτήματα που έχουν να κάνουν με τις συνθήκες εργασίας. Όταν αποκτούν μαζικότητα, συλλογική δράση, υπομονή και επιμονή για το δίκαιο μπορούμε να τα καταφέρουμε.

Η διοίκηση του σωματείου θα πάρει όλες αυτές τις πρωτοβουλίες  (καταγραφή παιδιών 4-14 ετών) και ταυτόχρονα παρεμβάσεις στους αρμοδίους φορείς, προκειμένου να έχουμε πλήρη γνώση για τα τυχόν προβλήματα και τις δυσκολίες που αναφύονται και τέλος για να εξεταστούν οι όποιες παρεμβάσεις, μπορούν και πρέπει να γίνουν, για να διευκολύνουν την διεκδίκηση του αιτήματος μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Επικοινωνία

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *