Πέμπτη, 19 Ιουλίου 2018

ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ ΑΠΟΔΟΧΩΝ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΠΕΡΙΚΟΠΕΙ (ΔΩΡΑ ΕΟΡΤΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΔΟΜΑΤΟΣ ΑΔΕΙΑΣ)

Συνάδελφοι,

Εδώ και λίγο καιρό, έχει ανοίξει η συζήτηση για τη δικαστική διεκδίκηση των δώρων Χριστουγέννων - Πάσχα και επιδόματος αδείας που έχουν περικοπεί.

Αρκετοί συνάδελφοι από διάφορες υπηρεσίες του δημοσίου, έχουν αναθέσει σε δικηγορικά γραφεία τη δικαστική διεκδίκηση από 1/1/2013 και μετά.

Παρά την προσωπική άποψη που μπορεί να έχει ο καθένας, για το μέλλον τέτοιων διεκδικήσεων, διερευνήσαμε τη δυνατότητα ως Σωματείο, με μια συμφέρουσα - κατά το δυνατό - συμφωνία να δώσουμε τη δυνατότητα σε όσους συναδέλφους επιθυμούν, να προσφύγουν δικαστικά για την παραπάνω διεκδίκηση.

Από επικοινωνία που είχαμε με διάφορα δικηγορικά γραφεία, πήραμε την καλύτερη προσφορά από το γραφείο της δικηγόρου κ. Κατσαρού.

Αυτή προβλέπει:

ΜΕ ΚΑΤΑΛΗΚΤΙΚΗ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 31-08-18.

1. Κάθε εργαζόμενος ΕΝΥΠΟΓΡΑΦΑ, θα αναθέσει στην κ. Κατσαρού τη δικαστική εκπροσώπηση, υπογράφοντας τις σχετικές εξουσιοδοτήσεις που υπάρχουν στο γραφείο του σωματείου (ή στο www.somateiopagni.blogspot.gr).

2. Η αγωγή θα κατατεθεί ΧΩΡΙΣ ΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΝΑ ΚΑΤΑΒΑΛΛΟΥΝ ΚΑΝΕΝΑ ΠΟΣΟ.

3. Σε περίπτωση επιτυχίας: Ο δικηγόρος θα παρακρατήσει ως αμοιβή 8% (πλέον ΦΠΑ) από το συνολικό ποσό και τόκους που θα λάβουν οι εργαζόμενοι.

Το τηλέφωνο του δικηγορικού γραφείου για περαιτέρω διευκρινίσεις είναι: 2810341194.

Αυτή είναι σε συντομία η συμφωνία στην οποία κατέληξε το Σωματείο.

ΕΠΙ ΤΗΣ ΟΥΣΙΑΣ: Μετά από συζητήσεις που κάναμε με την κ. Κατσαρού και άλλους νομικούς, η υπόθεση αυτή δεν έχει πολλά περιθώρια επιτυχίας, νομικά όμως είναι δυνατό να διεκδικηθεί και με αυτή τη λογική δίνεται η δυνατότητα σε όσους συναδέλφους θέλουν να προσφύγουν στο δικαστήριο με τους καλύτερους δυνατούς οικονομικούς όρους.

ΕΧΕΙ ΣΗΜΑΣΙΑ να ξέρουμε ότι: Η ανάθεση που γίνεται στη δικηγόρο είναι προσωπική για κάθε εργαζόμενο. Ανεξάρτητα αν μεσολαβεί το Σωματείο στο επίπεδο της συμφωνίας, η απόφαση για το αν κάποιος εργαζόμενος θα προσφύγει στο δικαστήριο και αν θα καταβάλλει όποια και όσα έξοδα προκύψουν στη διαδικασία, είναι του κάθε εργαζόμενου ξεχωριστά.

Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ: Είναι εξαιρετικά δύσκολο, ως απίθανο να επιστρέψει το κράτος από το '13 άδειες και δώρα και να συνεχίσει να τα χορηγεί στο μέλλον στους Δημοσίους Υπαλλήλους. Όσο για το αν συμφωνήσει η Τρόικα...αυτό είναι ανέκδοτο.  Προφανώς απαιτείται πολιτική απόφαση γι' αυτό, είτε με τη συμβολή των δικαστηρίων, είτε χωρίς αυτή. Και πολιτικές αποφάσεις υπέρ των εργαζομένων μπορούν να παρθούν μόνο με πίεση από τα κάτω, πίεση που θα ασκεί ένα  ΜΑΖΙΚΟ, ΔΙΕΚΔΙΚΗΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ, ΜΕ ΚΟΣΜΟ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΠΟΥ ΘΑ ΔΙΕΚΔΙΚΕΙ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΠΙΣΩ ΟΣΑ ΜΑΣ ΣΤΕΡΗΣΑΝ, ΝΑ ΒΕΛΤΙΩΣΟΥΜΕ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ!

ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ: Όσοι εργαζόμενοι αποφασίσουν να συμμετέχουν στη δικαστική διεκδίκηση, θα πρέπει να συμπληρώσουν και να υπογράψουν τις σχετικές εξουσιοδοτήσεις (υπάρχουν στο γραφείο του σωματείου ή μπορείτε να τις κατεβάσετε από την ιστοσελίδα www.somateiopagni.blogspot.gr) και να τις παραδώσουν σε φάκελο στο γραφείο του σωματείου.

Αυτή η διαδικασία πρέπει να έχει ολοκληρωθεί ΑΥΣΤΗΡΑ ως 31/08. 

ΕΝΤΥΠΑ ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΗΣΕΩΝ:

ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΗΣΗ - ΕΡΓΟΛΑΒΙΚΟ ΔΙΚΗΣ

ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΗΣΗ-ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ  ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΔΙΚΗΣ

ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΗΣΗ ΓΙΑ ΦΟΡΕΑ (εις διπλούν)

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Επικοινωνία

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *