Τετάρτη, 12 Σεπτεμβρίου 2018

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΣΥΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΙΔΟΨΥΧΙΑΤΡΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ

Το σωματείο εργαζομένων επανειλημμένα έχει εκθέσει στη κοινωνία του Ηρακλείου τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει η παιδοψυχιατρική κλινική (ΠΔΨΧ) από την αρχή λειτουργίας της, κυρίως εξαιτίας της έλλειψης προσωπικού όλων των κατηγοριών. Είχαμε εξ αρχής τονίσει ότι η πραγματική ανάγκη για μια σύγχρονη ΠΔΨΧ στο ΠαΓΝΗ, ικανή να ανταποκριθεί στην αντιμετώπιση των ειδικών περιστατικών και στην ασφαλή νοσηλεία παιδιών και εφήβων της Κρήτης και των Δωδεκανήσων, δεν ικανοποιείται με ευκαιριακές αποσπασματικές λύσεις με προδιαγεγραμμένη ημερομηνία λήξης. Η κλινική χρειάζεται μόνιμο προσωπικό όλων των κατηγοριών για να σταθεί και να λειτουργήσει ολοκληρωμένα.

Σήμερα κρούομε τον κώδωνα του κίνδυνου για την συρρίκνωση της κλινικής. Οι όποιες προσλήψεις έχουν γίνει δεν επαρκούν. Μάλιστα, στις 26/9 απολύονται 6 εργαζόμενοι που δουλεύουν 5 χρόνια στη κλινική και που έχουν αποκτήσει πολύτιμη εμπειρία.

Καλούμε συλλόγους και φορείς σε σύσκεψη τη Δευτέρα 17 Σεπτέμβρη στις 14:00 στο γραφείο του σωματείου, για να κλιμακώσουμε την πάλη μας διεκδικώντας:

Να  μην χάσει κανένας από τους 6 συμβασιούχους εργαζόμενους τη δουλειά του.
• Να στελεχωθεί η ΠΔΨΧ με μόνιμο προσωπικό αποκλειστικής απασχόλησης όλων των απαραίτητων ειδικοτήτων, επαρκές σε αριθμό και ικανό να ανταπεξέλθει στις ολοένα αυξανόμενες παιδοψυχιατρικές ανάγκες.
• Να υπάρχει πάντα ο απαραίτητος αριθμός προσωπικού στις βάρδιες.
• Να δημιουργηθεί ξενώνας βραχείας νοσηλείας για εφήβους. 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Επικοινωνία

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *