Πέμπτη 11 Οκτωβρίου 2018

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ –ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΣΤΗΝ 7Η ΥΠΕ

Πραγματοποιήθηκε η απεργιακή συγκέντρωση στις 10/10 στη διοίκηση της 7ης ΥΠΕ από τα σωματεία εργαζομένων ΠαΓΝΗ - ΓΝ Χανίων καθώς και των συνταξιούχων ΙΚΑ ν. Ηρακλείου.

Οι πανηγυρισμοί περί κανονικότητας και σταθεροποίησης του συστήματος προσκρούουν στη σκληρή πραγματικότητα που ζουν υγειονομικοί και ασθενείς. Τα οξυμμένα προβλήματα που γεννά η υποστελέχωση και η υποχρηματοδότηση έχει σαν αποτέλεσμα να εργαζόμαστε σε συνθήκες και ωράρια εξαντλητικά. Η επέκταση κάθε είδους ελαστικής εργασιακής σχέσης, δηλ. δουλειά με ημερομηνία λήξης και μειωμένα δικαιώματα, έχει γίνει κανόνας. Από 1/1/18 έως σήμερα, το ισοζύγιο προσλήψεων-αποχωρήσεων (πλην ιατρών) είναι 6 μόνιμοι υπάλληλοι, τη στιγμή που τα κενά είναι 650. Η άρνηση της κυβέρνησης να μας εντάξει στα ΒΑΕ, καθώς και ο αποκλεισμός πολλών ειδικοτήτων από την καταβολή του ανθυγιεινού επιδόματος (για όσους σήμερα το παίρνουν ετοιμάζεται δραστική περικοπή) αποδεικνύει ότι όλες οι κυβερνήσεις θεωρούν τα δικαιώματα μας κόστος.

Είναι αυτονόητη υποχρέωση της πολιτείας να εντάξει τους υγειονομικούς στα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα, να μην περικοπεί το επίδομα ανθυγιεινής εργασίας που χορηγείται.

Στην παράσταση διαμαρτυρίας προς την ηγεσία της 7ης ΥΠΕ, έγινε ιδιαίτερη αναφορά στο απαράδεκτο γεγονός να μην μπορούν οι ασθενείς να κλείσουν ραντεβού στο ενδοσκοπικό εργαστήριο του ΠαΓΝΗ, αν έχουν παραπεμπτικό από ιδιώτη γιατρό, όταν γνωρίζει η ΔΥΠΕ και η διοίκηση του νοσοκομείου ότι για να κλειστεί ένα ραντεβού με γιατρό του ΕΣΥ περνάνε μήνες. Καταγγείλαμε ξανά τις απαράδεκτες συμβάσεις στην καθαριότητα, που εξαιτίας της 6ωρης εργασίας και των παράλληλων καθηκόντων δημιουργούνται πολλά προβλήματα σε αυτόν τον ευαίσθητο τομέα του νοσοκομείου.

Στις παραπάνω διεκδικήσεις- αιτήματα επιχειρήθηκε από την ηγεσία της ΔΥΠΕ να αντιστρέψει την πραγματικότητα, κατηγορώντας μας για καταστροφολογία. ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ:
• Σε ό,τι αφορά τις προσλήψεις μόνιμου προσωπικού έγινε σαφές ότι η κάλυψη των αναγκών του δημόσιου συστήματος Υγείας με μόνιμους διορισμούς δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί λόγω των οικονομικών περιορισμών. Στην καλύτερη περίπτωση θα ισχύσει η σχέση 1 διορισμός με 1 συνταξιοδότηση (ομολογία ότι θα συνεχιστούν να υπάρχουν μεγάλα κενά).
• Δεν μπορεί να εγγυηθεί τη θέση των ήδη εργαζομένων που βρίσκονται μέσω ΟΑΕΔ στα νοσοκομεία εδώ και 2 χρόνια. Σαν λύση τους προέτρεψε να κάνουν αίτηση σαν επικουρικό προσωπικό. Ουσιαστικά τους έδειξε την πόρτα της εξόδου και την κάλυψη των απολύσεων με άλλο πρόγραμμα. Μάλιστα έφτασε στο σημείο η διοικήτρια να ρίξει τις ευθύνες στους εργαζομένους που δεν συμπληρώνουν σωστά τις αιτήσεις για επικουρικό προσωπικό και ότι αυτή ήταν η αίτια που απολύθηκαν οι εργαζόμενοι της παιδοψυχιατρικής και όχι μόνο. 
• Για το επικουρικό προσωπικό ανέφερε ότι θα υπάρξει μια μικρή καθυστέρηση στην προκήρυξη του διαγωνισμού λόγω νομικών θεμάτων που πρέπει να επιλυθούν.

Εμείς θα συνεχίσουμε την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων διεκδικώντας ένα σύγχρονο αποκλειστικά δημόσιο δωρεάν σύστημα υγείας πλήρως χρηματοδοτούμενο από τον κρατικό προϋπολογισμό, με μονιμοποίηση όσων εργάζονται και κάλυψη των μεγάλων κενών με μόνιμο προσωπικό και παράλληλη ένταξη στα ΒΑΕ .

Δε συμβιβαζόμαστε με ψίχουλα και ψέματα!

Γυρίζουμε την πλάτη στην κοροϊδία της κυβέρνησης!

Βάζουμε μπροστά τις δικές μας ανάγκες!

Μόνο με τους αγώνες μας μπορούμε να επιβάλουμε το δίκιο μας!

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Επικοινωνία

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *