Τρίτη, 23 Οκτωβρίου 2018

ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΟΥ ΚΛΑΔΟΥ

Το ΔΣ του σωματείου εργαζομένων πραγματοποίησε σύσκεψη νοσηλευτικού κλάδου με εργαζόμενους και προϊστάμενους κλινικών που η υποστελέχωση τους βρίσκεται κάτω από το όριο ασφαλείας. Συγκεκριμένα:

Στις κλινικές της Οφθαλμολογικής και ΩΡΛ είναι απαράδεκτο τη νυχτερινή βάρδια να κάνει κάθε φορά νοσηλευτής από διαφορετική κλινική, σε μέρα μη εφημερίας να υπάρχει νοσηλευτής ορόφου (δηλαδή για δύο κλινικές), σε μέρα εφημερίας τα επείγοντα να εξετάζονται στην κλινική και όχι στο ΤΕΠ του νοσοκομείου.

Στη ΜΕΘ με την απόλυση των 5 εργαζομένων ΚΕΕΛΠΝΟ θα κλείσει κρεβάτι εντατικής, φυσικοθεραπευτής δεν υπάρχει το απόγευμα, παραμένουν ήδη 3 κρεβάτια κλειστά, οι βοηθοί θαλάμου εργάζονται 16 ώρες, χρωστά η υπηρεσία 520 μέρες άδεια που για να δοθούν πρέπει να μειωθεί επιπλέον η στελέχωση και να κλείσει κρεβάτι.

Στην Ουρολογική γίνονται διπλοβάρδιες λόγω των αναρρωτικών αδειών. Έχει γίνει καθεστώς τα εξωτερικά ιατρεία να γίνονται στην κλινική επιβαρύνοντας ακόμα περισσότερο το λιγοστό προσωπικό.

Αντίστοιχα προβλήματα βιώνουν και οι εργαζόμενοι στην Παιδιατρική.

Αποφασίσαμε να ζητήσουμε ΑΜΕΣΑ συνάντηση με τον διοικητή του ΠαΓΝΗ και την διοικήτρια της 7ης ΥΠΕ. Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ!!!

Η παρέμβαση μας πρέπει να είναι οργανωμένη, κόντρα στην προσπάθεια καλλιέργειας εφησυχασμού και μειωμένων απαιτήσεων από τις διοικήσεις ΠαΓΝΗ-ΥΠΕ που επιδιώκουν να παρουσιάσουν μια μαγική εικόνα για την κατάσταση που επικρατεί στο νοσοκομείο,.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ασφαλή και επαρκή στελέχωση με μόνιμο προσωπικό. 

Απαιτούμε να δίνονται τα 2 ρεπό εντός της εβδομάδας να σταματήσουν οι καθημερινές μετακινήσεις και να μην απολυθεί κανένας συμβασιούχος.


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Επικοινωνία

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *