Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2019

ΣΥΣΚΕΨΗ ΝΟΣΗΛΕΥΤΩΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 4 ΜΑΡΤΙΟΥ ΣΤΙΣ 15:00

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Ως πότε θα αγανακτούμε για τις ελλείψεις προσωπικού; για τις απανωτές βάρδιες και τα νυχτέρια; με πετσοκομμένους μισθούς και απλήρωτα δεδουλευμένα;

Ως πότε θα δουλεύουμε κάτω από το όριο ασφαλείας;

Ως πότε θα δουλεύουμε σε αυτές τις συνθήκες, με οξυμένα προβλήματα υγείας και να βιώνουμε ατυχήματα από την έλλειψη μέτρων για την προστασία της υγείας και της ασφάλειας;

Η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο! Να αντισταθούμε στη μοιρολατρία και τη συναίνεση! 

Χαρακτηριστικό είναι ότι στο ΠαΓΝΗ υπάρχουν 322 κενές θέσεις νοσηλευτών, ενώ η διοίκηση για το 2019 προκήρυξε μόνο 3 (!!!), προσαρμοσμένη στη λογικής της κυβέρνησης για 1:1 (για κάθε μια αποχώρηση θα γίνεται μια πρόσληψη. Και αυτά με βάση το παλαιό οργανόγραμμα του νοσοκομείου και όχι με βάση τις πραγματικές ανάγκες).

Υπάρχουν νοσηλευτές που δουλεύουν με ελαστικές σχέσεις εργασίας, που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες και ζουν σε μια διαρκή ομηρία. Οι εργασιακές σχέσεις αυτές το μόνο που εξυπηρετούν είναι την ανακύκλωση της ανεργίας γιατί και οι εργαζόμενοι είναι με ημερομηνία λήξης και η ποιότητα της παρεχόμενης φροντίδας υγείας χαμηλή διότι μόλις ο εργαζόμενος μαθαίνει τη ‘δουλειά’, απολύεται.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,
Δεν φτάνουν οι συζητήσεις στα τμήματα. Πρέπει να οργανωθούμε στο σωματείο μας!
Πρέπει να αποκτήσει η φωνή μας δύναμη!

Συμμετέχουμε μαζικά στη σύσκεψη του σωματείου μας για τα προβλήματα του νοσηλευτικού κλάδου τη Δευτέρα 4 Μαρτίου, ώρα 15:00 στο χώρο του σωματείου.

Παλεύουμε  για μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, ώστε να καλυφθούν άμεσα οι πραγματικές ανάγκες του νοσοκομείου.

Παλεύουμε με όλους τους συναδέλφους μας, όλων των ειδικοτήτων και των εργασιακών σχέσεων για πραγματικά Δημόσιο και Δωρεάν Σύστημα Υγείας!
Δώσε δύναμη στη δύναμή σου!

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Επικοινωνία

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *