Τετάρτη 13 Μαρτίου 2019

24ΩΡΗ ΠΑΝΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ

ΠΕΜΠΤΗ 14 ΜΑΡΤΙΟΥ 

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 10:00 ΠΜ ΣΤΟ ΣΑΛΟΝΙ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ

ΕΔΩ & ΤΩΡΑ μαζικές προσλήψεις ΜΟΝΙΜΟΥ προσωπικού & μονιμοποίηση όλων των συναδέλφων με «ελαστικές» εργασιακές σχέσεις
Ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς. Επαναφορά 13ου - 14ου μισθού. Επέκταση του ανθυγιεινού επιδόματος. Ένταξη στα ΒΑΕ όλων όσων εργάζονται σε αντίστοιχες συνθήκες.

Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι,

Ζούμε καθημερινά στους χώρους μας τις συνέπειες από την πολιτική υποβάθμισης και εμπορευματοποίησης της δημόσιας υγείας - πρόνοιας που εφαρμόζει και η σημερινή κυβέρνηση. Δραματικές ελλείψεις προσωπικού και συνεχής μείωση της κρατικής χρηματοδότησης προκαλούν σοβαρά προβλήματα στη λειτουργία των δημόσιων μονάδων και δυσχεραίνουν την παροχή υπηρεσιών υψηλού επιπέδου.

 Χαρακτηριστικό είναι ότι ολόκληρο το 2018, δεν προκηρύχθηκε ούτε μία θέση μόνιμου προσωπικού στα δημόσια νοσοκομεία, ενώ και η προκήρυξη 2Κ/2019 των 1.116 θέσεων αφορά στην αντικατάσταση ισάριθμων επικουρικών συναδέλφων, που η σύμβαση τους λήγει τον Μάιο (δηλ, δεν προσθέτει ούτε έναν ενώ είναι σαφές ότι μεγάλο ποσοστό από τους υπηρετούντες επικουρικούς θα απολυθεί).

Ακόμη κι αν από το 2019 υλοποιηθεί η κυβερνητική δέσμευση περί 1 πρόσληψης για κάθε 1 αποχώρηση, αυτό πρακτικά σημαίνει διαιώνιση της σημερινής απαράδεκτης κατάστασης με τις πολλές χιλιάδες ελλείψεις προσωπικού, τις συγχωνεύσεις τμημάτων - δομών, τη συνεχιζόμενη εντατικοποίηση για τους υγειονομικούς, αλλά και την ταλαιπωρία και την επισφαλή περίθαλψη για τους ασθενείς.


Έτσι, στην προμετωπίδα των αγώνων μας πρέπει να βρίσκεται το αίτημα για μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και μονιμοποίηση όλων των συναδέλφων μας που σήμερα δουλεύουν πλάι μας με ελαστικές εργασιακές σχέσεις!

Ούτε ένα ευρώ αύξηση για μας  

Νέες φοροαπαλλαγές στους μεγαλοεπιχειρηματίες


Σε πρόσφατη συνάντηση (5/3), ο υπουργός Οικονομικών απέρριψε, γι’ άλλη μια φορά, το αίτημα για ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς κι επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού, με πολιτική απόφαση. Ενώ δήλωσε ότι, ακόμη κι αν υπάρξει θετική απόφαση του Συμβουλίου Επικρατείας, τυχόν αναδρομικά θα καταβληθούν με δόσεις εφόσον η χορήγησή τους δεν δημιουργεί πρόβλημα στους δημοσιονομικούς στόχους (στους οποίους, βέβαια, δεν δημιουργούν κανένα πρόβλημα οι προκλητικές επιδοτήσεις και φοροαπαλλαγές σε δισ. στους επιχειρηματικούς ομίλους ). Ενώ αν η απόφαση προβλέπει επαναφορά των 13ου-14ου, θα απαιτηθούν δομικές αλλαγές (δηλ, ισοδύναμα μέτρα περικοπών).

Χαρακτηριστικό είναι ότι την ίδια μέρα που απέρριψαν τα αιτήματα μας, ψήφισαν τροπολογία που μειώνει το συντελεστή φορολόγησης στα διανεμόμενα κέρδη των μετόχων σε επιχειρηματικούς ομίλους από το 15% στο 10%, με αποτέλεσμα οι εργαζόμενοι και οι συνταξιούχοι να φορολογούμαστε με διπλάσιο συντελεστή από ότι οι μεγαλομέτοχοι!!!

Ετοιμάζουν, μετεκλογικά, νέο χτύπημα στο ανθυγιεινό επίδομα

Τουλάχιστον προκλητικοί είναι κι οι κυβερνητικοί πανηγυρισμοί για την τροπολογία, που παρατείνει για 10 ακόμη μήνες τη χορήγηση του ανθυγιεινού επιδόματος στους σημερινούς δικαιούχους και ορίζει ότι μέχρι 31-12-19 (δηλ μετά τις βουλευτικές εκλογές) θα πρέπει να εκδοθεί νέα υπουργική απόφαση που θα καθορίζει "από μηδενική βάση" τους δικαιούχους, το ύψος και τις προϋποθέσεις χορήγησης του επιδόματος, γιατί:

α) η τροπολογία διατηρεί τον απαράδεκτο αποκλεισμό χιλιάδων συναδέλφων στις δημόσιες μονάδες υγείας (που θα έπρεπε να το παίρνουν) από τη χορήγηση του επιδόματος, 

β) υπάρχει ήδη "σύσταση" της Ευρωπαϊκής Ένωσης - ΔΝΤ για "μεσοπρόθεσμη μείωση κατά 32% του ποσοστού των εργαζομένων στο δημόσιο τομέα της Ελλάδας που λαμβάνουν το επίδομα".

Κυρίως όμως η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ (όπως και οι προηγούμενες) απορρίπτουν το αίτημα μας για ένταξη χιλιάδων συναδέλφων (που εργάζονται σε αντίστοιχες συνθήκες) στα Βαρέα Ανθυγιεινά Επαγγέλματα, με αντίστοιχη μείωση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης, μείωση ωραρίου εργασίας και λήψη ουσιαστικών μέτρων προστασίας της υγείας και ασφάλειας μας.

Η μη ένταξη στα ΒΑΕ, η ανυπαρξία μέτρων για την προστασία της υγείας και της ασφάλειάς μας, καθώς κι η διαιώνιση των ελλείψεων προσωπικού, η επέκταση των ελαστικών εργασιακών σχέσεων και η μείωση της κρατικής χρηματοδότησης εντάσσονται στο σχεδιασμό τους για λειτουργία των δημόσιων μονάδων με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια, ως «αυτοτελείς επιχειρηματικές μονάδες» που θα καλύπτουν ολοένα μεγαλύτερο μέρος του κόστους λειτουργίας, συμπεριλαμβανομένης και της μισθοδοσίας, από την «πώληση» υπηρεσιών υγείας σε ασθενείς και ασφαλιστικά ταμεία.

Το σωματείο εργαζομένων ΠαΓΝΗ συμμετέχει στην 24ωρη Πανυγειονομική Απεργία που κήρυξε η ΠΟΕΔΗΝ για την ΠΕΜΠΤΗ 14 ΜΑΡΤΙΟΥ και καλεί όλους τους εργαζόμενους σε απεργιακή συγκέντρωση στο σαλόνι του νοσοκομείου στις 10:00 πμ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Επικοινωνία

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *