Δευτέρα 22 Απριλίου 2019

ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ 17.04.2019

ΑΠΕΡΓΙΑ-ΑΠΟΧΗ ΑΠΟ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΤΗΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ

Στις 17 Απριλίου 2019, η Γενική Συνέλευση του Σωματείου Εργαζομένων ΠαΓΝΗ, έπειτα από συζήτηση για τις εξελίξεις με την «αξιολόγηση», κατέληξε ομόφωνα στην απόφαση για συνέχιση της ΑΠΕΡΓΙΑΣ-ΑΠΟΧΗΣ από όλες τις διαδικασίες αξιολόγησης, λαμβάνοντας υπόψη και την απόφαση της ΑΔΕΔΥ και της ΠΟΕΔΗΝ, καθώς και τα εξής σημεία:

1. Η κυβέρνηση συνεχίζει να προσπαθεί να επιβάλει την εφαρμογή της αντιδραστικής αξιολόγησης στους εργαζόμενους στους δημόσιους φορείς, παρά την εκφρασμένη αντίθεση μας.
2. Το γεγονός ότι η προωθούμενη αξιολόγηση δεν έχει καμία σχέση με την ανάγκη για επιστημονική, τεχνική, επαγγελματική στήριξη των δημοσίων υπαλλήλων, δεν έχει στόχο α γίνουν καλύτερες, πιο σύγχρονες και ποιοτικές οι δημόσιες υπηρεσίες και ειδικά οι υπηρεσίες της Υγείας.
3. Το γεγονός ότι δεν προχώρησαν οι διαδικασίες επιλογής και τοποθέτησης προϊσταμένων .
4. Η απόφασή μας για αποχή από κάθε διαδικασία αξιολόγησης, είναι αναγκαία γιατί συνεχίζουν να υφίστανται όλοι οι αρνητικοί παράγοντες, που προσδιόριζαν το περιεχόμενο του νόμου Βερναρδάκη (ν.4369/2016).

Στο κάλεσμα της υπουργού προς τις Δ/νσεις Διοικητικού προκειμένου να προχωρήσουν στις απαραίτητες ενέργειες για την έναρξη της συμπλήρωσης των εκθέσεων αξιολόγησης εκτός όλων των παραπάνω προσθέτουμε τα εξής:
α. Δεν είναι υποχρεωμένος κανένας εργαζόμενος να συμπληρώσει προσωπικά του δεδομένα, όπως το ΑΦΜ, σε καμία κατάσταση ή ηλεκτρονική πλατφόρμα και σε αυτήν την κατεύθυνση καλούμε τους συναδέλφους να αρνηθούν την συμπλήρωση των προσωπικών τους στοιχείων, εάν αυτό ζητηθεί.
β. Δεν έχει δικαίωμα κανείς να επεξεργαστεί (συλλογή, καταχώρηση, αποθήκευση κλπ) προσωπικά δεδομένα (παρ. 2 αρ. 4 του ΓΚΠΔ) ενός εργαζόμενου, όπως το ΑΦΜ, χωρίς τη συγκατάθεσή του, να «καταρτίζει το προφίλ» του (παρ. 4 αρ. 4 του ΓΚΠΔ: οποιαδήποτε μορφή αυτοματοποιημένης επεξεργασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα που συνίσταται στη χρήση δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα για την αξιολόγηση ορισμένων προσωπικών πτυχών ενός φυσικού προσώπου, ιδίως για την ανάλυση ή την πρόβλεψη πτυχών που αφορούν την απόδοση στην εργασία) χωρίς να τηρεί βασικές προβλεπόμενες αρχές και διαδικασίες. Σ’ αυτήν την κατεύθυνση καλούμε τους συναδέλφους να αρνηθούν να συμβάλουν εκ της θέσεώς τους στην συμπλήρωση των προσωπικών στοιχείων των εργαζομένων, εάν αυτό ζητηθεί.

Στο κάλεσμα των συναδέλφων να συμπληρώσουν τις εκθέσεις αξιολόγησης κατά το σκέλος που τους αφορά (είτε ως αξιολογούμενος είτε ως α’ αξιολογητής, είτε ως β’ αξιολογητής), σύμφωνα με τις οριζόμενες προθεσμίες, απαντάμε με «Απεργία-Αποχή από τις διαδικασίες της αξιολόγησης»



Καλούμε όλους τους συναδέλφους να συνεχίσουν με μεγαλύτερη ένταση την συμμετοχή τους στην Απεργία – Αποχή από την αξιολόγηση. Να μην βάλει κανείς πάνω από τα συμφέροντα των συναδέλφων και του συνδικαλιστικού κινήματος προσωπικές του επιδιώξεις και φιλοδοξίες.

Καλούμε όλους τους προϊσταμένους να τοποθετηθούν στο πλάι των συναδέλφων, να μην δεχτούν να αποτελέσουν απεργοσπαστικό μηχανισμό.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Επικοινωνία

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *