Τετάρτη 22 Μαΐου 2019

ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ

To σωματείο εργαζομένων έλαβε δημόσια ηλεκτρονική πρόσκληση να παραβρεθεί στην ομιλία του πρωθυπουργού. Αποτελεί κοροϊδία η πρόσκληση, όταν οι μαχόμενοι υγειονομικοί και οι ασθενείς έχουν τσακιστεί από την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης. Εμείς οι εργαζόμενοι του ΠαΓΝΗ (γιατροί, νοσηλευτές, τραυματιοφορείς, διοικητικοί, τεχνικοί, τεχνολόγοι, εργαζόμενοι στην καθαριότητα και τη σίτιση) δεν θα ΓΙΝΟΥΜΕ ΣΥΝΕΝΟΧΟΙ ΣΤΗΝ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ, δεν θα νομιμοποιήσουμε με την παρουσία μας τις προεκλογικές  συγκεντρώσεις της κυβέρνησης. Αποτελεί πρόκληση να καλούμαστε να αποτελέσουμε προεκλογικό ακροατήριο της αναπτυξιακής φιέστας της κυβέρνησης, όταν συστηματικά το σωματείο εργαζομένων δέχεται επιθέσεις από το υπουργείο, την 7η Υ.ΠΕ. και τη διοίκηση, επειδή:
δεν συναινεί στην εμπορευματοποίηση της υγείας,
• αποκαλύπτει την πραγματική αιτία των προβλημάτων στο χώρο της υγείας,
• επιμένει να μην αποδέχεται τη λογική του εφικτού και του μικρότερου κάκου,
• καλεί εργαζόμενους και ασθενείς σε οργάνωση και πάλη για τη διεκδίκηση των σύγχρονων αναγκών και δικαιωμάτων τους.

Είναι υποκριτικό να κομπορρημονεί ο πρωθυπουργός ότι η κυβέρνησή του έδιωξε «από το ναό της Υγείας τους ποντικούς που ροκάνιζαν τα κονδύλια», ενώ επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ πετσοκόπηκαν κατά 860 εκ. ευρώ οι επιχορηγήσεις στα δημόσια νοσοκομεία και κατά 414 εκ. ευρώ προς τον ΕΟΠΠΥ. Μ’ αυτές τις κατακρεουργημένες επιχορηγήσεις η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ υπερηφανεύεται ότι διασφάλισε την δωρεάν πρόσβαση 2,5 εκ. ανασφαλίστων στη δημόσια ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Δηλαδή μοίρασε -όπως κάνει και με τη φτώχεια- τις ίδιες υποβαθμισμένες παροχές σε ασφαλισμένους και ανασφάλιστους.

Αποτελεί εμπαιγμό να ισχυρίζεται το υπουργείο υγείας ότι πριμοδοτήθηκαν τα νοσοκομεία με προσωπικό, όταν παραμένουν κενές τουλάχιστον 650 οργανικές θέσεις στο ΠαΓΝΗ και 7.000 θέσεις μόνιμων γιατρών και 20.000 νοσηλευτών και λοιπού παραϊατρικού προσωπικού πανελλαδικά (με βάση τους ξεπερασμένους ήδη οργανισμούς του 2012), με αποτέλεσμα οι εργαζόμενοι υγειονομικοί να παλεύουν καθημερινά σε συνθήκες γαλέρας, με εξαντλητικά ωράρια και χιλιάδες χρωστούμενα ρεπό.

Είναι πρόκληση τόσα κενά στα νοσοκομεία να καλύπτονται σήμερα με εργαζόμενους με ημερομηνία λήξης (επικουρικούς, μέσω ΟΑΕΔ, με μονοετείς ατομικές συμβάσεις, με μπλοκάκι) και σπουδαστές των ΙΕΚ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ καθόλου για την πρακτική τους. Όλοι αυτοί οι εργαζόμενοι με ελαστικές μορφές απασχόλησης (περίπου 300 στο ΠαΓΝΗ) αναγκάζονται να παραιτηθούν από το δικαίωμά τους σε άδειες (αναρρωτικές, ρεπό, επιδόματα κ.λπ.) υπό την απειλή της απόλυσης. Αποτελεί πρόκληση να καλούμαστε στην ομιλία του πρωθυπουργού, την ώρα που μετράμε απολύσεις προσωπικού. Παρ’ όλες τις προσπάθειες εφησυχασμού, τους τελευταίους 9 μήνες απολύθηκαν από το ΠαΓΝΗ 5 εργαζόμενοι με μπλοκάκι, 5 νοσηλευτές μέσω ΚΕΕΛΠΝΟ από τη ΜΕΘ, 7 εργολαβικοί εργαζόμενοι από πλυντήρια και τεχνική υπηρεσία, 7 εργαζόμενοι σε καθαριότητα-σίτιση κλπ.

Είναι κοροϊδία να ονομάζουν βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας τις τεράστιες λίστες αναμονής σε τακτικά ιατρεία και χειρουργεία, τις συμμετοχές ασφαλισμένων αλλά και ανασφάλιστων σε εξετάσεις και  φάρμακα, τις πληρωμές ασθενών στα ιδιωτικά απογευματινά ιατρεία, τα κλειστά κρεβάτια ΜΕΘ κοκ.

Αποτελεί πρόκληση να εγκαινιάζονται υγειονομικές δομές -που αποτελούν κυρίως δωρεές-, ενώ υπολειτουργούν τα υπάρχοντα ακτινολογικά μηχανήματα λόγω έλλειψης τεχνολόγων-ακτινολόγων, ενώ οι εργαζόμενοι γίνονται λάστιχο, μετακινούμενοι διαρκώς από τμήμα σε τμήμα για να "κλείνουν τρύπες".

Την εμπορευματοποίηση της υγείας με πρόσχημα την εξυπηρέτηση του πολίτη τη γνωρίζουν καλά οι λαϊκές οικογένειες. Επειδή λοιπόν γνωρίζουμε, δεν πρέπει να μένουμε με σταυρωμένα χέρια!

Υπερασπιζόμαστε τη ζωή μας και τη ζωή των παιδιών μας!

ΣΥΝΕΝΟΧΟΙ ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΟΥΜΕ!

Απαιτούμε:
• Αποκλειστικά δημόσια δωρεάν Υγεία. Κατάργηση των πληρωμών των ασθενών.
• Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στα νοσοκομεία. Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων
• Ένταξη όλων των υγειονομικών στα ΒΑΕ. Όχι σε κατάργηση του ανθυγιεινού επιδόματος
• Επαναφορά των μισθών στα επίπεδα του 2009. Επαναφορά 13ου – 14ου μισθού.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Επικοινωνία

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *