Τρίτη, 18 Ιουνίου 2019

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΜΕ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΜΕ ΕΛΑΣΤΙΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Απαιτούμε ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ όλων των εργαζομένων με ελαστικές εργασιακές σχέσεις και μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού!!!!

Συγκέντρωση με εργαζόμενους με ελαστικές σχέσεις εργασίας
(ΟΑΕΔ, μπλοκάκι, επικουρικοί, καθαριότητα/σίτιση) την 

ΤΕΤΑΡΤΗ 19 ΙΟΥΝΙΟΥ στις 14:00 στα γραφεία  του  σωματείου


Αντιμέτωποι με τον κίνδυνο της απόλυσης είναι οι 2.800 περίπου εργαζόμενοι μέσω ΟΑΕΔ, με την επικείμενη λήξη της σύμβασής τους τον Φεβρουάριο – Μάρτιο 2020, λόγω των επανειλημμένων αρνήσεων της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ για μονιμοποίησή τους. Στο ΠαΓΝΗ είναι 60 εργαζόμενοι – ωφελούμενοι, ενώ τον κίνδυνο απόλυσης αντιμετωπίζουν και εκατοντάδες συμβασιούχοι άλλων ειδικοτήτων. Ήδη 25 εργαζόμενοι -νοσηλευτές, καθαρίστριες, τραπεζοκόμοι- απολύονται τον ερχόμενο Αύγουστο-Σεπτέμβρη. Ταυτόχρονα,  υπάρχουν συνάδελφοι μας σε γραμματείες (Χημειοθεραπεία, Καρδιολογική κ.α.) που δουλεύουν χρόνια μέσω του ΕΛΚΕ χωρίς οι διοικούντες να αναγνωρίζουν την ύπαρξη τους.

Οι εξελίξεις αυτές θα χειροτερέψουν τις ήδη μεγάλες ελλείψεις προσωπικού, οι οποίες -σε συνδυασμό με τη συνεχιζόμενη μείωση της κρατικής χρηματοδότησης- δημιουργούν σοβαρά προβλήματα στη λειτουργία των δημόσιων μονάδων υγείας.

Χαρακτηριστικό είναι ότι το 2018 δεν προκηρύχθηκε ούτε μία θέση μόνιμου προσωπικού στα δημόσια νοσοκομεία (επομένως δεν αντικαταστάθηκαν οι 1.500 περίπου υγειονομικοί που συνταξιοδοτήθηκαν), ενώ και η προκήρυξη 2Κ/2019 των 1.116 θέσεων αφορά στην αντικατάσταση ισάριθμων επικουρικών συναδέλφων (δηλ. δεν προσθέτει ούτε έναν εργαζόμενο, ενώ μεγάλο ποσοστό από τους υπηρετούντες επικουρικούς θα απολυθεί).

Δεν αρκεί να αγανακτούμε.
Πρέπει να παλέψουμε για το δίκιο μας!

⃟ Καλούμε τους συναδέλφους με ελαστικές εργασιακές σχέσεις να μην συμβιβασθούν με τη σημερινή απαράδεκτη κατάσταση, να μην υποκύψουν στη μοιρολατρία του «τίποτα δε γίνεται», να μην «τσιμπήσουν» στις ψεύτικες ελπίδες που καλλιεργεί η κυβέρνηση. Να αγωνιστούμε για μονιμοποίηση τους με πλήρη δικαιώματα και για μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού.

⃟ Καλούμε τους μόνιμους συναδέλφους να στηρίξουν τον αγώνα των συμβασιούχων και εργολαβικών συναδέλφων. Να μην ξεχνάμε ότι, ακόμα και αν μονιμοποιηθούν όλοι οι συμβασιούχοι, υπάρχουν πάνω από 30.000 κενές οργανικές θέσεις (και οι πραγματικές ανάγκες είναι πολύ μεγαλύτερες) για να προσληφθούν οι χιλιάδες άνεργοι συνάδελφοι υγειονομικοί.

⃟ Καλούμε όλους τους συναδέλφους να οργανωθούν γύρω από το σωματείο για να παλέψουμε συλλογικά για:
➪ μονιμοποίηση όλων των εργαζομένων με ελαστικές εργασιακές σχέσεις και μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού. Πρόσληψη όλων των εργολαβικών και επικουρικών συναδέλφων με μόνιμη εργασία και πλήρη δικαιώματα
επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού. Ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς μας,
επέκταση του ανθυγιεινού επιδόματος. Ένταξη στα ΒΑΕ όλων όσων εργάζονται σε αντίστοιχες συνθήκες. Λήψη αναγκαίων μέτρων για προστασία υγείας και ασφάλειας.
πλήρη, επαρκή κρατική χρηματοδότηση των δημόσιων μονάδων υγείας – πρόνοιας.


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Επικοινωνία

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *