Πέμπτη 4 Ιουλίου 2019

ΧΩΡΙΣ ΓΙΑΤΡΟ Η ΠΑΙΔΟΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ 7 ΜΕΡΕΣ ΤΟ ΜΗΝΑ

Δυστυχώς, για ακόμη μία φορά, επιβεβαιώθηκε το σωματείο εργαζομένων όσο αφορά την υπολειτουργία της Παιδοχειρουργικής Κλινικής.
Ήδη η κλινική λειτουργεί για εφτά μέρες το μήνα χωρίς εφημερεύων παιδοχειρουργό ή τουλάχιστον, γενικό χειρούργο. Υπενθυμίζουμε ότι η Παιδοχειρουργική κλινική του ΠαΓΝΗ είναι η μοναδική τριτοβάθμια κλινική στην Κρήτη και το νότιο Αιγαίο που νοσηλεύει διαρκώς παιδιά.

Που είναι τώρα η διοίκηση να μας διαψεύσει; Οι ευθύνες του υπουργείου, της 7ης ΥΠΕ και της διοίκησης του νοσοκομείου είναι τεράστιες.

Δυστυχώς μέχρι σήμερα και παρά τις αγωνιώδεις προσπάθειες του προσωπικού της κλινικής, ΔΕΝ έχει γίνει καμιά ουσιαστική παρέμβαση αντιμετώπισης του προβλήματος. Η υποστελέχωση της κλινικής σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό αποτελεί εγκληματική ενέργεια, αφού σχεδόν μαθηματικά οδηγείται σε λουκέτο.

Είναι απαράδεκτο να αφήνεται χωρίς ιατρό 7 ολόκληρες ημέρες το μήνα μία κλινική που καλείται να καλύψει τις ανάγκες ολόκληρης της Κρήτης και του νοτίου Αιγαίου.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΟ ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ!!

• Να προχωρήσει η άμεση στελέχωση της κλινικής με το απαραίτητο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό ώστε να καλύπτονται οι αυξημένες ανάγκες των παιδιών σε όλα τα επίπεδα και η ασφαλής εφημέρευση της κλινικής σε καθημερινή βάση.

• Να υπάρξει πλήρης και σαφής αναδιοργάνωση των υγειονομικών υπηρεσιών της 7ης ΥΠΕ με βάση τις πραγματικές ανάγκες για σύγχρονη Υγεία-Πρόνοια και να γίνουν όλες οι απαραίτητες προσλήψεις με μόνιμο προσωπικό το ταχύτερο δυνατό.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Επικοινωνία

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *