Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2019

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ

Πραγματοποιήθηκε, σήμερα, Τετάρτη 11/09, μαζική κινητοποίηση των εργαζομένων (συμβασιούχων και μόνιμων) στο σαλόνι του ΠαΓΝΗ με παράσταση διαμαρτυρίας στη διοίκηση του νοσοκομείου. Τονίσαμε στον ίδιο τον διοικητή για πολλοστή φορά ότι οι εργαζόμενοι δεν μπορούν να είναι κάθε φορά θεατές στο ίδιο αντιλαϊκό έργο. Δεν μπορούν να είναι διαχρονικά όμηροι και ανακυκλώσιμοι, να είναι διαρκώς στην αβεβαιότητα. Οι ευθύνες είναι διαχρονικές γιατί συντηρείται το απαράδεκτο  εργασιακό καθεστώς  των συμβασιούχων και των εργαζομένων με μπλοκάκι και από την σημερινή κυβέρνηση.

Αρκετοί εργαζόμενοι (νοσηλευτές, καθαριστές, τραπεζοκόμοι, μάγειροι) έχασαν και χάνουν τη δουλειά τους, έπειτα από ένα διάστημα δύσκολων εργασιακών συνθηκών, που οξύνθηκαν με την αύξηση της προσέλευσης ασθενών στο νοσοκομείο, τις διαχρονικές ελλείψεις σε προσωπικό αλλά και των πολλαπλών πόστων και καθηκόντων. Παρά τις υποσχέσεις και τα καλέσματα για υπομονή, η πραγματικότητα είναι ότι ήταν όλα ψέμα.

Σήμερα βρισκόμαστε σε οριακό επίπεδο. Η συνεχής αποχώρηση των συναδέλφων δημιουργεί σοβαρά προβλήματα στην ήδη επιβαρυμένη λειτουργία τμημάτων και κλινικών. Χαρακτηριστικά, οι εργαζόμενοι στην τραπεζαρία και στην καθαριότητα έχουν την ευθύνη  για 2-3 πόστα και εξαιτίας της εντατικοποίηση αρκετοί δουλεύουν με αρκετά προβλήματα υγείας.

Οι εργαζόμενοι καλύπτουν οξυμένες πάγιες και διαρκείς ανάγκες. Δεν είναι συμπληρωματικό προσωπικό εποχιακών αναγκών. Αποκτήσαν σε αυτούς τους μήνες με κόπο την εμπειρία στον τομέα εργασίας τους. Μπορούν και θέλουν να συνεχίσουν να προσφέρουν υψηλού επιπέδου υπηρεσίες στο ΠαΓΝΗ.

Η διοίκηση για άλλη μια φορά προσπάθησε με ευχολόγια να αντιμετωπίσει τους εργαζόμενους  επιχειρώντας να δικαιολογήσει τις απολύσεις λέγοντας ότι είναι λήξη σύμβασης και μάλιστα παρουσίασε σαν επίτευγμα την πρόταση για νέους συμβασιούχους.  

Διεκδικούμε προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και μετατροπή των συμβάσεων ΟΛΩΝ των εργαζομένων σε αορίστου χρόνου.

Κλιμακώνουμε τις κινητοποιήσεις μας με μαζική κινητοποίηση στην 7η ΥΠΕ μόλις αναλάβει η νέα διοίκηση. 













Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Επικοινωνία

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *