Τρίτη, 26 Νοεμβρίου 2019

24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ 27/11

24ΩΡΗ ΠΑΝΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ
ΤΕΤΑΡΤΗ 27 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ
ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 12:00 ΣΤΗΝ 7Η ΥΠΕ

2ΩΡΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ – ΕΚΛΟΓΟΑΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29  ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ, 8-10 π.μ στο ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ


Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι,

Ο κόμπος έφτασε στο χτένι, αφού όχι μόνο δεν προχωράνε σε μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, αλλά αντίθετα διαιωνίζουν το καθεστώς ομηρίας που ζουν οι συνάδελφοί μας συμβασιούχοι, αφού προχωρούν το επόμενο διάστημα σε νέες προκηρύξεις επικουρικών ιατρών και συμβάσεων καθαριότητας - σίτισης, στέλνοντας στην ανεργία συναδέλφους, την ώρα που στην πραγματικότητα καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες

Καθένας από μας ζει καθημερινά στο πετσί του την επιδείνωση όλων των όρων της δουλειάς & της ζωής μας, ως αποτέλεσμα της αντιλαϊκής πολιτικής της κυβέρνησης, που συνεχίζει στην ίδια πολιτική ρότα της προηγούμενης.

Οι μειωμένοι μισθοί –ψίχουλα- παραμένουν στα επίπεδα του 2010. Καμιά κουβέντα για ανάκτηση απωλειών, για αναγνώριση προϋπηρεσίας, για 13ο - 14ο μισθό. Αντιθέτως, συμπίεση προς τα κάτω όλων των μισθολογικών δικαιωμάτων.

Από το προσχέδιο του προϋπολογισμού προκύπτει αβίαστα το συμπέρασμα ότι και το 2020 το νοσοκομείο θα υποφέρει.

Το νοσηλευτικό προσωπικό μειωμένο κατά 45 % γίνεται αποδέκτης των άθλιων και απαράδεκτων συνθηκών δουλειάς. Ο όγκος εργασίας συνεχίζει να αυξάνεται σε γενικές εφημερίες. Οι εισαγωγές συνεχώς πληθαίνουν, η κατάσταση συγκαλύπτεται με ευθύνη Διοικήσεων και Κυβερνήσεων διαχρονικά. Την ίδια ώρα η αυξανόμενη ΕΝΤΑΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ (δουλειά χωρίς ρεπό την περίοδο των αδειών, εξαντλητικά ωράρια με νυχτερινές βάρδιες, αλλότρια καθήκοντα κλπ)  σ’ όλους τους χώρους αποτυπώνεται με δραματικό τρόπο σε νοσήματα φθοράς που θερίζουν το προσωπικό.

Τεχνική – Διοικητική υπηρεσία και εργαστήρια έχουν απογυμνωθεί από προσωπικό για να γίνουν το επόμενο δώρο στο έλεος των εργολάβων, αφού έχουν την εμπειρία των εργαζομένων στην καθαριότητα, τη σίτιση και στα πλυντήρια με μισθούς πείνας. Έτσι προωθείται συστηματικά η απεμπλοκή του μισθολογικού & λειτουργικού κόστους από τον κρατικό προϋπολογισμό, προκειμένου να ολοκληρώσουν την ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗ – ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ της υγείας στην οποία συναινούν.

Επί της ουσίας, η όποια ελάχιστη ( σταγόνα στον ωκεανό ) αναπλήρωση προσωπικού αφορά σε ελαστικές σχέσεις εργασίας, ενώ την ίδια στιγμή αρκετοί εργαζόμενοι του νοσοκομείου μας συνταξιοδοτούνται, αφήνοντας πίσω τεράστια κενά.

Την ίδια ώρα είναι σαφές ότι οι συνάδελφοι των ελαστικών εργασιακών σχέσεων καλύπτουν υπαρκτές, πάγιες και μάλιστα, ΕΠΙΤΑΚΤΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ για τη στοιχειώδη λειτουργία του νοσοκομείου κι οι οποίοι βρίσκονται καθηλωμένοι απ’ όσους κυβέρνησαν και κυβερνούν σε μια χρόνια κατάσταση ομηρίας κι εμπαιγμού!

Στο μεγαλύτερο  νοσοκομείο της Κρήτης  δεν καταγράφεται πουθενά ο επαγγελματικός κίνδυνος και οι επαγγελματικές ασθένειες! Την ίδια ώρα η διοίκηση του νοσοκομείου αναθέτει εργολαβικά το ζήτημα της υγιεινής και ασφάλειας των εργαζομένων, ενώ αμφισβητείται από την κυβέρνηση ακόμη και το ψίχουλο του ανθυγιεινού επιδόματος, καθώς όπως λένε, πρέπει να «προσαρμοστούμε στα ευρωπαϊκά πρότυπα».

Η κατάσταση αυτή θέτει σοβαρά ερωτήματα για τους όρους ασφαλούς περίθαλψης και των ασθενών μας.

Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι, ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:
• Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σε όλες τις ειδικότητες.
• Καμία απόλυση συμβασιούχου. Μονιμοποίηση όλων. Κατάργηση κάθε μορφής ελαστικής εργασίας.
• Άμεση, πλήρη και επαρκή χρηματοδότηση των νοσοκομείων και των δημόσιων δομών Υγείας - Πρόνοιας από τον κρατικό προϋπολογισμό. Καμία πληρωμή από τους ασθενείς.
• Αύξηση στους μισθούς, αναγνώριση όλης της προϋπηρεσίας, επαναφορά 13ου - 14ου μισθού.
• Άμεση λήψη μέτρων υγείας και ασφάλειας στα νοσοκομεία, ένταξη στα ΒΑΕ. Καμία περικοπή στο επίδομα ανθυγιεινής εργασίας, αντίθετα διεύρυνση και επέκτασή του.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Επικοινωνία

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *