Τρίτη 14 Ιανουαρίου 2020

ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΥΓΕΙΑΣ-ΠΡΟΝΟΙΑΣ

ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ
ΣΕ ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΥΓΕΙΑΣ -ΠΡΟΝΟΙΑΣ
ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 17 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ ΣΤΙΣ 14:30
ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΠΑΓΝΗ


Για άλλη μια φορά είμαστε «στο ίδιο έργο θεατές». Η κυβέρνηση προπαγανδίζει την επιστροφή στην «κανονικότητα» ενώ κλιμακώνει την επίθεση στα λαϊκά δικαιώματα με αιχμή την αντιασφαλιστική μεταρρύθμιση, την προώθηση της αντιδραστικής αξιολόγησης των νοσοκομείων και των αντιδραστικών αλλαγών ώστε να λειτουργούν ακόμα περισσότερο σαν αυτοτελείς επιχειρήσεις.

Η κοινωνική ασφάλιση δεν είναι μόνο η σύνταξη. Αφορά όλη τη ζωή μας: την υγεία, την πρόνοια, την περίθαλψη, τις άδειες, το δικαίωμα στη μητρότητα, τις παροχές. Όλα αυτά επιδιώκουν να τα μετατρέψουν σε ατομική υπόθεση, να τα παραδώσουν στους ιδιώτες.

Η κοινωνική ασφάλιση σχετίζεται άμεσα με το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή δουλειά. Αφορά πρώτα και κύρια τους χιλιάδες συμβασιούχους συναδέλφους που δουλεύουν με τσακισμένα εργασιακά δικαιώματα (βλ. άδειες, μητρότητα, επιδόματα) και απολύονται μόλις λήξουν οι συμβάσεις.

Η επίθεση στην κοινωνική ασφάλιση πάει χέρι, χέρι με την επίθεση στην μόνιμη και σταθερή εργασία. Είναι η ώρα γενικού ξεσηκωμού, για δημόσια κοινωνική ασφάλιση, με μόνιμη σταθερή εργασία, για τη μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων στην Υγεία. Οι εξαγγελίες για μόνιμους διορισμούς στην Υγεία σε καμία περίπτωση δεν καλύπτουν στο ελάχιστο τα τεράστια κενά στα νοσοκομεία. Στην ουσία παγιώνεται η ελαστική εργασία για χιλιάδες συναδέλφους.

Κανένας συνάδελφος απολυμένος, ούτε μια ώρα δουλειάς χαμένη!

ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ ΩΡΑ ΝΑ ΔΥΝΑΜΩΣΕΙ ΟΙ ΚΟΙΝΟΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΜΟΝΙΜΗ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ, ΓΙΑ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΥΓΕΙΑ!!

Το Σωματείο Εργαζομένων ΠαΓΝΗ σε συνέχεια των πρωτοβουλιών που έχει πάρει καλεί σε σύσκεψη τα σωματεία Υγείας – Πρόνοιας την Παρασκευή 17 Ιανουαρίου 2020 στις 14:30 στα γραφεία του σωματείου εργαζομένων ΠαΓΝΗ με στόχο να οργανώσουμε τον αγώνα μας απέναντι στην κυβερνητική πολιτική (αντιασφαλιστικό έκτρωμα, διορισμούς υγειονομικών, ένταξη στα ΒΑΕ κ.ά.), να κερδίσουμε το δικαίωμα στη δουλειά και τη ζωή, για μας και τα παιδιά μας.

Στη βάση αυτή καλούμε όλα τα Δ.Σ σε  μαζική συμμετοχή ώστε να συντονίσουμε την πάλης μας, τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις και τον απεργιακό αγώνα του επόμενου διαστήματος!

ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ, ΤΗ ΜΟΡΦΩΣΗ,
ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΞΙΖΕΙ!!

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Επικοινωνία

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *