Τρίτη 11 Φεβρουαρίου 2020

ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΚΦΡΑΖΕΙ ΤΗΝ ΣΤΗΡΙΞΗ ΣΤΟ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟ ΤΟΥ ΕΚΑΒ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΥΧΕΤΑΙ ΓΡΗΓΟΡΗ ΑΝΑΡΡΩΣΗ

Το Σωματείο Εργαζομένων ΠαΓΝΗ καταγγέλλει το απαράδεκτο γεγονός χειροδικίας σε εργαζόμενο του ΕΚΑΒ εν ώρα εργασίας. Δυστυχώς τέτοια περιστατικά αρκετές φορές συμβαίνουν σε πολλές υγειονομικές μονάδες και γι’ αυτό πρέπει να εξασφαλισθεί η νομική κάλυψη υγειονομικών που δέχονται επιθέσεις κατά τη διάρκεια της εργασίας τους. 

Το πρόσφατο απαράδεκτο περιστατικό ξυλοδαρμού συναδέλφου του ΕΚΑΒ εν ώρα εργασίας που οδήγησε σε σοβαρό τραυματισμό του, επιβεβαίωσε για άλλη μια φορά, την ανάγκη για κρατική ευθύνη,  πλήρους νομικής κάλυψης και στήριξης στους υγειονομικούς, που δέχονται επίθεση κατά τη διάρκεια της εργασίας τους. Επιβεβαίωσε την επικίνδυνη και ανθυγιεινή εργασία που καλούνται οι υγειονομικοί να εργαστούν χωρίς ποτέ οι κυβερνήσεις να αναγνωρίσουν το αυτονόητο δικαίωμα ένταξης στα ΒΑΕ.

Τα περιστατικό αυτά δεν είναι μεμονωμένο. Προστίθενται στα συνεχώς αυξανόμενα περιστατικά επιθέσεων, ακόμα και σοβαρών τραυματισμών, σε βάρος εργαζομένων στις δημόσιες μονάδες υγείας, κατά τη διάρκεια εκτέλεσης των καθηκόντων τους.

Στην αύξηση των επιθέσεων σε βάρος συναδέλφων συμβάλλει και η συνεχιζόμενη εκστρατεία συκοφάντησης των υγειονομικών ως συλλήβδην και δήθεν «υπευθύνων» ή «συνυπεύθυνων» για την απαράδεκτη κατάσταση στις δημόσιες μονάδες υγείας, στις τυχόν αναμονές που υπάρχουν και βιώνουν καθημερινά ασθενείς κ.α.

Οι αυξανόμενες επιθέσεις κάνουν επιτακτική την ανάγκη να εξασφαλιστεί, με κρατική ευθύνη,  πλήρης νομική κάλυψη και στήριξη, καθώς και αποζημίωση, στους υγειονομικούς, που δέχονται επίθεση κατά τη διάρκεια της εργασίας τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Επικοινωνία

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *