Παρασκευή 26 Ιουνίου 2020

ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ

Με αφορμή την 26η Ιουνίου, Παγκόσμια Μέρα Κατά των Ναρκωτικών, το σωματείο εργαζομένων του ΠαΓΝΗ με βάση τη διεθνή εμπειρία, τις διαπιστώσεις χιλιάδων επιστημόνων σε ολόκληρο τον κόσμο, αλλά κυρίως με βάση την καθημερινή σκληρή μάχη που δίνουμε ενάντια σε όλες τις εξαρτήσεις και τις συνέπειες τους, δηλώνουμε ξεκάθαρα ότι όχι μόνο είμαστε ενάντια σε κάθε είδους εξάρτηση, αλλά θα παλέψουμε με όλες μας τις δυνάμεις μαζί με όλους τους εργαζόμενους, ώστε αυτό το αποτρόπαιο κοινωνικό φαινόμενο να εξαφανισθεί.

Εκφράζουμε την αντίθεσή μας σε όλα τα ναρκωτικά, γιατί βλάπτουν σοβαρά τη σωματική και την ψυχική υγεία, ενώ οδηγούν συχνά και στο θάνατο. Λέμε ΟΧΙ σε όλα τα ναρκωτικά, γιατί αποξενώνουν το άτομο από το κοινωνικό σύνολο, κατευνάζουν τις αντιδράσεις του στα προβλήματα και ακυρώνουν τη δυνατότητά του να αγωνίζεται συλλογικά για τη διεκδίκηση των δικαιωμάτων του.

Το Σωματείο Εργαζομένων ΠαΓΝΗ είναι απέναντι σ' αυτήν την πολιτική, που θέλει κυρίως τους νέους ανθρώπους στο περιθώριο της ζωής και της κοινωνικής δράσης.

Κανένας εργαζόμενος ή άνεργος, κανένας νέος άνθρωπος δεν έχει ανάγκη τα ναρκωτικά. Η χρήση ναρκωτικών ουσιών και η εξάρτηση γενικότερα είναι ένα ακόμα “όπλο” του συστήματος, είναι ένα ακόμα “λουκέτο” στην “αλυσίδα” που θέλουν αν περάσουν στους εργαζόμενους και τη νεολαία. Ακόμα και η λεγόμενη “ελεγχόμενη χρήση” που διαφημίζουν περιορίζει τις ικανότητες που έχει ο κάθε άνθρωπος και διαμορφώνει ψεύτικες διεξόδους στα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν, ιδιαίτερα οι νέοι καθημερινά, και σταδιακά τους οδηγούν εκτός κοινωνίας ή στην καλύτερη περίπτωση υπάκουους και εξαρτημένους στο ίδιο το σύστημα που τους οδήγησε μέχρι αυτό το σημείο. Τα ναρκωτικά εξουδετερώνουν κάθε συλλογική αγωνιστική διεκδίκηση της ζωή που ονειρεύεται και αξίζει στον κάθε νέο.

Παλεύουμε για να είναι ο άνθρωπος πρωταγωνιστής της κοινωνικής ζωής, με καθαρή συνείδηση.

Παλεύουμε για μια κοινωνία ελεύθερη από ναρκωτικά και όχι με ελεύθερα τα ναρκωτικά. 

Δίνουμε καθημερινά τον καλύτερό μας εαυτό για το παρόν και το μέλλον που ονειρευόμαστε, μαζί με τον συνάδελφό μας στο χώρο δουλειάς, μέσα από το σωματεία μας, ένας για όλους και όλοι για έναν!

Ενάντια στο εκμεταλλευτικό σύστημα που γεννά αδικίες κάθε μέρα για τους εργαζόμενους και τα παιδιά του, ενάντια στην εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο!

Διεκδικούμε τη δημιουργία ενός πανελλαδικού ενιαίου Δημόσιου Δωρεάν Φορέα πρόληψης, θεραπείας και κοινωνικής επανένταξης. Δίνουμε έμφαση στην πρωτογενή πρόληψη, με προαγωγή της επιστημονικής έρευνας που θα έχει στο επίκεντρο τις αιτίες του προβλήματος της τοξικομανίας, με προγράμματα πρόληψης σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης. Διεκδικούμε την ενίσχυση των «στεγνών» θεραπευτικών προγραμμάτων με κρατική χρηματοδότηση και μόνιμο προσωπικό.

Για το ΔΣ

Ο Πρόεδρος

Ο Γεν. Γραμματέας





Βρύσαλης Δημήτρης Κοκοβάκης Γρηγόρης
    

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Επικοινωνία

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *