Πέμπτη 2 Ιουλίου 2020

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΥΠΟΔΟΧΗ ΣΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 3 ΙΟΥΛΙΟΥ
4ΩΡΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 11ΠΜ–15:00
11ΠΜ ΣΤΟ ΣΑΛΟΝΙ ΤΟΥ ΠΑΓΝΗ


Η επίσκεψη του υπουργού Υγείας στο νοσοκομείο μας αποτελεί πρόκληση!


Το υπουργείο και ο υπουργός γνωρίζουν πολύ καλά ότι οι εργαζόμενοι στις δημόσιες μονάδες υγείας δίνουμε τον καλύτερο μας εαυτό για την αντιμετώπιση της επιδημίας κορονοϊού, παρόλο τις μεγάλες ελλείψεις σε προσωπικό και εξοπλισμό, ακόμα και σε ατομικά μέσα προστασίας. Ήδη εργαζόμαστε μέσα σε συνθήκες αυξανόμενης εντατικοποίησης, με αλλεπάλληλες βάρδιες και εφημερίες, για την επαναφορά του νοσοκομείου στην κανονικότητα.

Γνωρίζουν πολύ καλά τις πολιτικές ευθύνες που έχουν για αυτές τις τεράστιες ελλείψεις οι οποίες δεν μπορούν να αντιμετωπισθούν με προσλήψεις επικουρικών υγειονομικών -που καλύπτουν προσωρινά μικρό μόνο μέρος των χιλιάδων κενών οργανικών θέσεων.

Και εμείς οι εργαζόμενοι γνωρίζουμε και δε θα επιτρέψουμε την σταδιακή απαλλαγή του κράτους από την ευθύνη για καθολική παροχή δωρεάν περίθαλψης, που επιδιώκεται με την επίκληση της ατομικής ευθύνης και με την επέκταση των συμπράξεων του δημόσιου με τον ιδιωτικό τομέα υγείας, οδηγώντας σε αύξηση της οικονομικής επιβάρυνσης των ασθενών.

Το ΔΣ του Σωματείου Εργαζομένων ΠαΓΝΗ προκηρύσσει 4ωρη ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, την Παρασκευή 3 Ιουλίου από τις 11πμ έως τις 3μμ και ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ στο ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΣΑΛΟΝΙ του νοσοκομείου.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΤΩΡΑ:
• Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στις δημόσιες δομές υγείας. Ενίσχυση με προσωπικό και εξοπλισμό των μονάδων ΠΦΥ, ώστε να λειτουργούν πλήρως σε 24ωρη βάση.
Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων εργαζομένων (επικουρικοί, μέσω ΟΑΕΔ, ΣΟΧ, κλπ.). Ανάκληση της ιδιωτικοποίησης υπηρεσιών των δημόσιων μονάδων υγείας και πρόνοιας.
Ένταξη στα ΒΑΕ όλων όσων εργάζονται σε αντίστοιχες συνθήκες. Επέκταση του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας.
• Ουσιαστικές αυξήσεις σε μισθούς. Επαναφορά 13ου και 14ου μισθού.
• Λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων προστασίας της υγείας και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς.
Αποκλειστικά δημόσιο δωρεάν σύστημα Υγείας – Πρόνοιας, με πλήρη και επαρκή χρηματοδότηση.

Για το ΔΣ

Ο Πρόεδρος

Ο Αναπλ. Γραμματέας





Βρύσαλης Δημήτρης Φραντζέσκος Γιώργος
    

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Επικοινωνία

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *