Δευτέρα 3 Αυγούστου 2020

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ

Τη στιγμή που τους επόμενους μήνες συμπληρώνουν διετία εκατοντάδες επικουρικοί εργαζόμενοι του ΕΣΥ που προσλήφθηκαν το 2018 και ενώ βρισκόμαστε απέναντι σε πιθανά νέα κύματα της πανδημίας, η κυβέρνηση προαναγγέλλει απολύσεις επικουρικών εργαζομένων με το πρόσχημα της προτεραιοποίησης των αναγκών και προχωρά σε επιλεκτικό σχεδιασμό ανανέωσης συμβάσεων συγκεκριμένων μόνο κατηγοριών επικουρικών εργαζομένων.

Με έγγραφο που έστειλε  το Υπουργείο Υγείας ζητά από τις  ΥΠΕ και από τα Νοσοκομεία να προχωρήσουν σε "εκτίμηση του ύψους της δαπάνης που θα προκληθεί από τυχόν παράταση έως 31/12/2020 όλων των ενεργών συμβάσεων επικουρικού προσωπικού των κλάδων ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, τεχνολόγων ιατρικών εργαστηρίων και τραυματιοφορέων".

Ουσιαστικά το Υπουργείο Υγείας με το συγκεκριμένο έγγραφο αποκλείει την ανανέωση συμβάσεων πολλών κατηγοριών επικουρικών εργαζομένων (διοικητικών, τεχνικών, βοηθών θαλάμου, τεχνολόγων ακτινολογικού κα.) που  συμπληρώνουν διετία τους επόμενους μήνες, κάτι που σημαίνει απόλυση τους.

Ο υφυπουργός Υγείας κ. Κοντοζαμάνης ανέφερε για το πως σκοπεύει η κυβέρνηση να χειριστεί το θέμα των συμβασιούχων στην υγεία και για το ενδεχόμενο μονιμοποίησης τους είπε ότι "επειδή ο αριθμός των συμβασιούχων είναι μεγάλος θα πρέπει να μπουν προτεραιότητες και να υπάρξει σωστός σχεδιασμός".

Η κυβέρνηση μιλά για προτεραιότητες και σχεδιασμό από τον οποίο προφανώς εξαιρούνται μια σειρά από ειδικότητες εργαζομένων, που στην πράξη καλύπτουν μόνιμες και διαρκείς ανάγκες, όπως οι διοικητικοί και οι τεχνικοί, οι οποίο το επόμενο διάστημα είναι αντιμέτωποι με το σοβαρό ενδεχόμενο απόλυσης τους, σύμφωνα με το σχετικό έγγραφο του Υπουργείου Υγείας.

Απέναντι στα παραπάνω το υγειονομικό κίνημα οφείλει να συνεχίσει και να εντείνει τον αγώνα για μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων του ΕΣΥ χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

Για το ΔΣ

Ο Πρόεδρος

Ο Γεν. Γραμματέας





Βρύσαλης Δημήτρης Κοκοβάκης Γρηγόρης
    

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Επικοινωνία

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *