Δευτέρα 19 Οκτωβρίου 2020

ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ Η ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΕΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ

Να αποσυρθεί η απαράδεκτη τροπολογία για υποχρεωτικές μετακινήσεις υγειονομικού προσωπικού. Να ενισχυθούν τα δημόσια νοσοκομεία και κέντρα υγείας με πρόσληψη μόνιμου προσωπικού, με επείγουσες διαδικασίες, και να μονιμοποιηθούν οι εργαζόμενοι με ελαστικές εργασιακές σχέσεις.

Αγανάκτηση στους χιλιάδες εργαζόμενους στις δημόσιες μονάδες υγείας - που καθημερινά συνεχίζουμε τον αγώνα για την προστασία της υγείας των πολιτών, αντιμετωπίζοντας μεγάλες ελλείψεις σε προσωπικό και εξοπλισμό – προκαλεί η πρόσφατη τροπολογία στο νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας που δίνει τη δυνατότητα στο Γενικό Γραμματέα Υπηρεσιών Υγείας να μετακινεί υποχρεωτικά (για διάστημα έως 4 μηνών) υγειονομικό προσωπικό νοσοκομείων και κέντρων Υγείας στη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

Η τροπολογία αυτή τροποποιεί προς το χειρότερο το υφιστάμενο άρθρο 28 του Ν.4708/2020, που προέβλεπε υποχρεωτικές μετακινήσεις (διάρκειας 1 μηνός) υγειονομικού προσωπικού νοσοκομείων και κέντρων Υγείας στα σημεία εισόδου της χώρας, για στελέχωση κλιμακίων του ΕΟΔΥ και της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας. Έρχεται να συμπληρώσει τις εξίσου απαράδεκτες υποχρεωτικές μετακινήσεις υγειονομικών από νοσοκομείο σε νοσοκομείο για την πρόχειρη κάλυψη κενών, δημιουργώντας αντίστοιχα κενά στα νοσοκομεία προέλευσης, και συχνά προκαλώντας σοβαρότατα προσωπικά και οικογενειακά προβλήματα σε εκατοντάδες συναδέλφους.

Αντί για την επείγουσα ουσιαστική ενίσχυση των δημόσιων μονάδων υγείας με προσωπικό, για την κάλυψη των περισσότερων από 25.000 κενών οργανικών θέσεων, ενώ οι ανάγκες είναι πολύ μεγαλύτερες, η κυβέρνηση με τη νέα τροπολογία, ανοίγει τον δρόμο για την παραπέρα αποδυνάμωση τους, τη στιγμή που τα νοσοκομεία και κέντρα υγείας αδυνατούν να ανταποκριθούν στις αυξημένες ανάγκες αντιμετώπισης της εξάπλωσης της επιδημίας. 

Δεν ανεχόμαστε να πληρώσουμε, εμείς και ο λαός, το γεγονός ότι από 2018 μέχρι σήμερα δεν έχει ολοκληρωθεί καμία προκήρυξη για πρόσληψη μόνιμου, μη ιατρικού προσωπικού, στις δημόσιες μονάδες υγείας, με αποτέλεσμα να μην έχουν αντικατασταθεί ούτε οι συνταξιοδοτηθέντες συνάδελφοι, και γι’ αυτό απαιτούμε:

► να αποσυρθεί η απαράδεκτη τροπολογία για τις υποχρεωτικές μετακινήσεις υγειονομικού προσωπικού.

► να προσληφθούν όλοι οι γιατροί που συμμετέχουν στις κρίσεις για τις προκηρυχθείσες θέσεις, με προτεραιότητα σε ειδικότητες, όπως εντατικολόγοι, πνευμονολόγοι, παθολόγοι, αναισθησιολόγοι, καρδιολόγοι, κλπ.

► για την άμεση πρόσληψη μόνιμου προσωπικού.

► να μην απολυθεί κανένας συνάδελφος. Να μονιμοποιηθούν όλοι οι εργαζόμενοι με ελαστικές εργασιακές σχέσεις.

Για το ΔΣ

Ο Πρόεδρος

Ο Γεν. Γραμματέας





Βρύσαλης Δημήτρης Κοκοβάκης Γρηγόρης
    

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Επικοινωνία

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *