Παρασκευή 9 Οκτωβρίου 2020

ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΣΤΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ

Το Σωματείο Εργαζομένων ΠαΓΝΗ χαιρετίζει και συμμετέχει στην παράσταση διαμαρτυρίας που πραγματοποιεί ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης «Δ. Θεοτοκόπουλος» την Παρασκευή 9 Οκτωβρίου στην 7η ΥΠΕ, για να διεκδικήσουμε να γίνουν εδώ και τώρα τεστ στους συλλόγους διδασκόντων, στις οικογένειες των μαθητών και τουλάχιστον στα τμήματά τους.

Αποδεικνύεται η ανάγκη να παρθούν ουσιαστικά μέτρα. Η κυβέρνηση και το Υπουργείο Παιδείας έστω και τώρα να υιοθετήσει τις προτάσεις της εκπαιδευτικής, γονεϊκής και μαθητικής κοινότητας ώστε να εξασφαλιστεί η ασφαλής και ουσιαστική λειτουργία της εκπαιδευτικής διαδικασίας.

Διεκδικούμε:
• Σχολεία καθαρά με 15 μαθητές ανά τμήμα, νέες αίθουσες διδασκαλίας και πρόσληψη όλου του απαραίτητου εκπαιδευτικού και βοηθητικού προσωπικού.
• Επιπλέον προσωπικό στη διάθεση των Διευθύνσεων Εκπαίδευσης για την κάλυψη έκτακτων αναγκών.
• Εξασφάλιση όλου του απαραίτητου αριθμού μόνιμων εργαζομένων στην καθαριότητα των σχολείων, ώστε να διασφαλίζονται οι υγειονομικοί όροι καθ’ όλη τη διάρκεια της λειτουργίας του σχολείου.
• Εξασφάλιση κονδυλίων στις σχολικές επιτροπές για την επαρκή προμήθεια με το απαραίτητο υλικό (Μέσα Ατομική Προστασίας, είδη καθαρισμού, αντισηπτικά κλπ.).
• Διενέργεια μαζικών επαναλαμβανόμενων τεστ σε όλους τους συναδέλφους αλλά και στους μαθητές, ώστε να υπάρξει άμεση παρέμβαση σε περίπτωση που χρειαστεί, και να ελέγχεται η διάδοση του ιού.
• Δημιουργία σχολιατρικής υπηρεσίας που θα έχει την ευθύνη για τον έλεγχο λειτουργίας των σχολείων αλλά και τη διαχείριση των κρουσμάτων.


Για το ΔΣ

Ο Πρόεδρος

Ο Γεν. Γραμματέας





Βρύσαλης Δημήτρης Κοκοβάκης Γρηγόρης  
 

      

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Επικοινωνία

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *