Τρίτη 1 Δεκεμβρίου 2020

ΝΑ ΕΚΤΑΜΙΕΥΘΟΥΝ ΤΑ ΚΟΝΔΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΜΗ ΕΦΗΜΕΡΙΩΝ, ΝΥΧΤΕΡΙΝΩΝ, ΑΡΓΙΩΝ ΚΑΙ ΥΠΕΡΩΡΙΩΝ

ΠΡΟΣ
Υπουργό και Υφυπουργό Υγείας
Διοικητές 7ης ΥΠΕ και ΠΑΓΝΗ

ΘΕΜΑ: Να εκταμιευθούν τα κονδύλια για την πληρωμή των εφημεριών και της αποζημίωσης για εργασία υπερωριακή, νυχτερινή και σε Κυριακές – αργίες στους εργαζόμενους στις δημόσιες μονάδες υγείας

Δεν έχουν εκταμιευθεί τα αναγκαία κονδύλια για το 4ο τρίμηνο του 2020 (Οκτώβριος – Νοέμβριος - Δεκέμβριος) με αποτέλεσμα, να καθυστερήσει η πληρωμή της αποζημίωσης για εφημερίες και εργασία νυχτερινή, υπερωριακή και σε Κυριακές - Αργίες στους εργαζόμενους του νοσοκομείου. 

Αποτελεί πρόκληση να καθυστερεί η πληρωμή δεδουλευμένων, με οποιαδήποτε δικαιολογία, στους εργαζόμενους στις δημόσιες μονάδες υγείας ενώ ταυτόχρονα η κυβέρνηση συνεχίζει – όπως και η προηγούμενη – να μοιράζει φοροαπαλλαγές και επιδοτήσεις δις ευρώ στους επιχειρηματικούς ομίλους.

Παράλληλα, παραμένει απαράδεκτα χαμηλή η αποζημίωση για τις εφημερίες, τη νυχτερινή εργασία, τις  αργίες-Κυριακές των εργαζομένων στις δημόσιες μονάδες υγείας, που εργάζονται μέσα σε συνθήκες αυξανόμενης εντατικοποίησης, με αλλεπάλληλες βάρδιες και εφημερίες, με πολλά χρωστούμενα ρεπό και μέρες κανονικής άδειας.

Δυσκολευόμαστε να τα βγάλουμε πέρα γιατί οι κυβερνήσεις της, με το μισθολόγιο του 2011, τον ΕΝΦΙΑ, την Εισφορά Αλληλεγγύης και τους υπόλοιπους αντιλαϊκούς νόμους, μας αφαίρεσαν ετησίως το ισοδύναμο περισσότερων από τέσσερις μηνιαίους μισθούς. 

Ζητάμε να προχωρήσετε σε όλες τις αναγκαίες ενέργειες, ώστε:

► να εκταμιευθούν τα αναγκαία κονδύλια και να πληρωθούν τα δεδουλευμένα (εφημερίες, νυχτερινά, αργίες, Κυριακές) σε όλους τους εργαζόμενους.

► να δοθεί ουσιαστική αύξηση στην αποζημίωση για εφημεριακή εργασία και εργασία νυχτερινή, υπερωριακή και σε Κυριακές και Αργίες.

Ξεκαθαρίζουμε ότι συνεχίζουμε τον αγώνα για ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς μας και επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού. Δεν ανεχόμαστε να πληρώσουμε εμείς, για άλλη μια φορά., την κρίση, για να σωθούν τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων.


Για το ΔΣ

Ο Πρόεδρος

Ο Γεν. Γραμματέας





Βρύσαλης Δημήτρης Κοκοβάκης Γρηγόρης
    

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Επικοινωνία

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *