Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου 2020

ΣΤΟΝ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΑΥΤΑΡΧΙΣΜΟ ΑΠΑΝΤΑΜΕ ΜΕ ΔΥΝΑΜΩΜΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ

Καταγγέλλουμε την κυβερνητική τρομοκρατία, που εκδηλώθηκε με νέα αντιδημοκρατική απαγόρευση των συναθροίσεων άνω των 4 ατόμων σε όλη την Ελλάδα, με αφορμή τις εκδηλώσεις για τη συμπλήρωση 12 χρόνων από την εν ψυχρώ δολοφονία του μαθητή Αλ. Γρηγορόπουλου από τον ειδικό φρουρό Επ. Κορκονέα. 

Από το πρωί της Κυριακής 6 Δεκεμβρίου, παρεμποδίσθηκε κάθε συμβολική κίνηση τιμής από αντιπροσωπείες μαζικών φορέων φοιτητών, μαθητών, συνδικάτων, πολιτικών κομμάτων, οργανώσεων νεολαίας που, τηρώντας όλα τα υγειονομικά μέτρα, προσπαθούσαν να φτάσουν στον χώρο της δολοφονίας του μαθητή για να αφήσουν ένα λουλούδι. 

Στη συνέχεια, οι αστυνομικές δυνάμεις, εκτελώντας κυβερνητικές εντολές, προχώρησαν σε βίαιες προσαγωγές δεκάδων εκπροσώπων σωματείων και μαζικών φορέων, ανάμεσα τους και συναδέλφων υγειονομικών, που στοιβάχθηκαν σε χώρους, χωρίς αερισμό, χωρίς να τηρούνται ούτε τα στοιχειώδη μέτρα προφύλαξης.

Είναι ολοφάνερο ότι αυτή η απαράδεκτη αστυνομοκρατία δεν έχει καμία απολύτως σχέση με την «υγειονομική ασφάλεια» που επικαλείται ως πρόσχημα η Κυβέρνηση, η οποία έχει εγκληματικές ευθύνες τόσο για την τραγική κατάσταση στα νοσοκομεία όσο και για την συνεχιζόμενη μετάδοση της επιδημίας στους χώρους εργασίας και στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Ο σημερινός κυβερνητικός αυταρχισμός αποτελεί συνέχεια των αντίστοιχων γεγονότων στις πρόσφατες εκδηλώσεις για τον αγωνιστικό εορτασμό της εξέγερσης του Πολυτεχνείου. Στοχεύει στην καλλιέργεια κλίματος τρομοκρατίας ενόψει και των νέων σκληρότερων αντιλαϊκών μέτρων, όπως αυτά που περιλαμβάνονται στο «Σχέδιο Ανάπτυξης της Ελληνικής Οικονομίας» (Έκθεση επιτροπής Πισσαρίδη), που αποτελεί τη βάση για τα νέα «Μνημόνια» της άρχουσας τάξης και των κομμάτων της.

Μάταια όμως ελπίζουν ότι θα μας τρομοκρατήσουν με τέτοιες ενέργειες. Προειδοποιούμε ότι θα υπερασπισθούμε τα δημοκρατικά δικαιώματα και ελευθερίες μας, που κατακτήθηκαν κυριολεκτικά με αιματηρούς αγώνες και δε σκοπεύουμε να τα παραδώσουμε στο αστικό κράτος και τους μηχανισμούς τους.

Το μόνο που καταφέρνουν είναι να μεγαλώνει η αγανάκτηση όλων των εργαζομένων και να αυξάνονται όσοι συνειδητοποιούν ότι ο μόνος δρόμος για να υπερασπίσουμε την υγεία και τα δικαιώματα μας είναι ο δρόμος του οργανωμένου αγώνα.

Απαιτούμε την άμεση απελευθέρωση όλων των συλληφθέντων, χωρίς την απόδοση σε αυτών κατηγοριών ή προστίμων.

Δεσμευόμαστε να συνεχίσουμε τους αγώνες μας, αξιοποιώντας κάθε μορφή, για την υπεράσπιση της υγείας και των δικαιωμάτων όλων των λαϊκών οικογενειών.


Για το ΔΣ

Ο Πρόεδρος

Ο Αναπλ. Γραμματέας





Βρύσαλης Δημήτρης Φραντζέσκος Γιώργος
    

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Επικοινωνία

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *