Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2021

ΣΥΣΚΕΨΗ ΝΕΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 22/1 13:00 ΣΤΟ ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ

Το ΔΣ του Σωματείου Εργαζομένων ΠαΓΝΗ σας καλωσορίζει στο ΠΑΓΝΗ. 
 
Γνωρίζουμε ότι αρκετοί από εσάς ήσασταν αρκετό καιρό άνεργοι ή εταιροαποσχολούσασταν ή μόλις τελειώσατε τη σχολή και ήρθατε με όνειρα και ζήλο να προσφέρετε εν μέσω πανδημίας στους ανθρώπους, προσδοκώντας να παραμείνετε στο δημόσιο σύστημα υγείας. Ξέρουμε καλά τις θυσίες, προσωπικές και οικονομικές, που κάνατε για να φτάσετε ως εδώ. 
 
Το ΠΑΓΝΗ είναι ένα από τα μεγαλύτερα νοσοκομεία της χώρας. Τα δικαιώματα μας ως εργαζόμενοι, όλες οι κυβερνήσεις και οι διοικήσεις, επιδιώκουν να τα ξεχάσουμε. Το δικαίωμα στη σταθερή και μόνιμη δουλειά, στους αξιοπρεπείς μισθούς, του 13ου και 14ου μισθού, των ασφαλών συνθηκών εργασίας, του σταθερού ωραρίου, της ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗΣ ενός ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ Συστήματος Υγείας. 
 
Όμως υπάρχει το σωματείο, το όποιο είναι η συλλογική έκφραση και η δύναμη μας, το οποίο διαχρονικά έχει δείξει ότι είναι ο συλλογικός εκφραστής των συμφερόντων όλων των εργαζομένων που μας ενώνεις όλους ανεξάρτητα ειδικότητας και εργασιακής σχέσης. 
 
Ο Σύλλογος εκπροσωπείται από το Διοικητικό Συμβούλιο που εκλέγεται από τα μέλη του συλλόγου κάθε 2 χρόνια. Η διοίκηση του σωματείου μας είναι ενδεκαμελής. Αποφάσεις όμως παίρνονται και από τις Γενικές Συνελεύσεις του Συλλόγου, που συμμετέχουν όλοι οι εγγεγραμμένοι εργαζόμενοι και έχουν δικαίωμα λόγου και ψήφου. Και αυτό με την σειρά του πρέπει να συμβάλλει στην ενίσχυση της δράσης του Συλλόγου. 
 
Το σωματείο μας προσπαθεί να αναπτύξει πολλές κοινωνικές δράσεις που έχουν να κάνουν με τις ολόπλευρες ανάγκες μας σαν εργαζόμενοι, όπως τη στήριξη συναδέλφων με σοβαρά προβλήματα υγείας, την διοργάνωση εκδρομών, την ενίσχυση αθλητικών ομάδων και πολιτιστικών παρεμβάσεων. 
 
Μέλος του σωματείου μπορεί να γίνει κάθε εργαζόμενος που δουλεύει στο ΠΑΓΝΗ. Μέσα από τις γραμμές του, οι εργαζόμενοι παλεύουν οργανωμένα και συλλογικά κόντρα στις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν, όπως είναι Η ΕΡΓΑΣΙΑΚΗ ΑΒΕΒΑΙΟΤΗΤΑ, η μη καταβολή δεδουλευμένων, οι απολύσεις κλπ. Το συνδικάτο συνεδριάζει συχνά και καλεί σε γενικές συνελεύσεις ώστε πιο αποφασιστικά και πιο δυναμικά να πρωτοστατήσει στη συνολική βελτίωση των εργασιακών συνθηκών. Στις γενικές συνελεύσεις, ο εργαζόμενος μπορεί να μοιραστεί πείρα και προβληματισμούς σχετικά με την κατάσταση στον δικό του χώρο εργασίας. Βασικό όμως για να δυναμώσει ο αγώνας και η διεκδίκηση είναι η συσπείρωση και η δράση νέων μελών
 
Η ζωή μας βάζει μπροστά σε νέες μεγάλες ευθύνες και καθήκοντα. Η πολιτική που εφαρμόζουν όλα αυτά τα χρόνια οι κυβερνήσεις έχουν φτάσει στα νοσοκομεία το 40% των εργαζομένων να είναι συμβασιούχοι ή εργολαβικοί ή εργαζόμενοι με μπλοκάκι, χωρίς πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα. Όλες οι κυβερνήσεις αξιοποιούν το νομοθετικό πλαίσιο που οι ίδιες ψήφισαν ώστε εσείς να μην έχετε ούτε τα δικαιώματα του μονίμου, ούτε του ιδιωτικού τομέα, το ωράριο εργασίας να έχει γίνει λάστιχο κ.α. 
 
Όλα αυτά τα εμπόδια καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε. Γι’ αυτό και δεν πρέπει να το ανεχτείτε! Μέσα από μαζικούς, μαχητικούς συλλόγους μπορούμε να αντιπαλέψουμε τα εμπόδια που μας βάζουν διαχρονικά! 
 
Κατακτάμε τη ζωή που μας αξίζει. Έχουμε δικαίωμα στη ΣΤΑΘΕΡΗ και ΜΟΝΙΜΗ δουλειά με πλήρη δικαιώματα. 
 
Συνάδελφοι/σσες, σας καλούμε σε σύσκεψη την Παρασκευή 22 Γενάρη 13:00 στο αμφιθέατρο του νοσοκομείου για να συζητήσουμε και να γνωριστούμε! 
 
Ότι έχουν κερδίσει οι εργαζόμενοι ήταν και είναι αποτέλεσμα του δικούς τους αγώνα! 
 
Γιατί τίποτα δεν χαρίζεται, όλα κατακτιούνται με αγώνες!

Για το ΔΣ

Ο Πρόεδρος

Ο Γεν. Γραμματέας





Βρύσαλης Δημήτρης Κοκοβάκης Γρηγόρης
    

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Επικοινωνία

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *