Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2021

ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ Η ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΗΝ 7Η ΥΠΕ

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η απεργιακή συγκέντρωση – παράσταση διαμαρτυρίας στη διοίκηση της 7ης ΥΠΕ, την Τρίτη 23/2, στα πλαίσια της 6ωρης Στάσης Εργασίας της ΠΟΕΔΗΝ και της 24ωρης Απεργίας της ΟΕΝΓΕ. Συμμετείχαν τα σωματεία εργαζομένων των νοσοκομείων Βενιζελείου, Ρεθύμνου, Αγίου Νικολάου και Σητείας, του ΠΕΔΥ Κρήτης και της 7ης Υ.ΠΕ. Στη συγκέντρωση παραβρέθηκαν η Ένωση Συνταξιούχων ΙΚΑ, ομάδες γυναικών της ΟΓΕ και ο Φοιτητικός Σύλλογος Ιατρικής Σχολής.

Οι δημόσιες μονάδες υγείας του νησιού προσπαθούν να ανταπεξέλθουν στις αυξημένες ανάγκες νοσηλείας ασθενών με SARS-CoV-2, χωρίς καμία βοήθεια από την κυβέρνηση. 

Χιλιάδες κενές οργανικές θέσεις προσωπικού, ελλείψεις σε Μέσα Ατομικής Προστασίας, ανεπαρκή υποστελεχωμένα κρεβάτια ΜΕΘ, χωρίς μηχανήματα μοριακού ελέγχου είναι η καθημερινή πραγματικότητα που διαψεύδει τις κυβερνητικές διακηρύξεις περί «θωράκισης του ΕΣΥ».

Ήδη είναι προ της απόλυσης εκατοντάδες επικουρικοί νοσηλευτές, διοικητικοί και τεχνικοί υπάλληλοι, εργάτες, των οποίων οι συμβάσεις λήγουν τον ερχόμενο Οκτώβρη. 

Θυμίζουμε ότι για να εξοικονομηθεί προσωπικό και κρεβάτια, εκτός από την αναστολή λειτουργίας τακτικών χειρουργείων και εξωτερικών ιατρείων, έχουν γίνει εκτεταμένες συμπτύξεις με αποτέλεσμα τον δραστικό περιορισμό της λειτουργίας των περισσότερων κλινικών, εκτινάσσοντας τη λίστα χειρουργείων στην Κρήτη.

Ουσιαστικά τα νοσοκομεία έχουν να μετατραπεί σε "νοσοκομεία της μιας νόσου", αφήνοντας εκτεθειμένους εκατοντάδες ασθενείς με άλλες παθήσεις, ιδιαίτερα αν λάβουμε υπόψη ότι το ΠαΓΝΗ καλύπτει περιστατικά από όλη τη νότια Ελλάδα.

Ταυτόχρονα, παραμένουν οι μεγάλες ελλείψεις σε προσωπικό, που δημιουργούν σοβαρότατα προβλήματα στη λειτουργία όλων των κλινικών και τμημάτων.

Προειδοποιούμε ότι η κατάσταση θα χειροτερέψει δραματικά αν απολυθούν οι συμβασιούχοι εργαζόμενοι με ελαστικές εργασιακές σχέσεις που οι συμβάσεις λήγουν τους επόμενους μήνες.

Από πλευράς της διοίκησης της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας ήταν για ακόμη μία φορά η κατανόηση των αιτημάτων μας αλλά χωρίς ουσιαστική απάντηση ή δέσμευση. 

Αντί για την ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας και τη λήψη ουσιαστικών μέτρων για την πρόληψη εξάπλωσης της επιδημίας στα σχολεία, στα λεωφορεία και τους μεγάλους εργασιακούς χώρους, η κυβέρνηση αξιοποιεί την επιδημία για να «ξεφορτωθούν» όσα εργατικά δικαιώματα είχαν απομείνει.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:
 
► Να ενισχυθούν, με επείγουσες διαδικασίες, το ΠαΓΝΗ, καθώς και όλα τα νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας του νησιού με μόνιμο προσωπικό.
 
► Να μην απολυθεί κανένας συνάδελφος. Να μονιμοποιηθούν οι εργαζόμενοι με ελαστικές εργασιακές σχέσεις.
 
► Να επεκταθεί το ανθυγιεινό Επίδομα σε όλους τους εργαζόμενους στις δημόσιες μονάδες υγείας και πρόνοιας. Να ενταχθούν στα Βαρέα Ανθυγιεινά Επαγγέλματα όλοι όσοι εργάζονται σε αντίστοιχες συνθήκες.
 
► Ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς. Επαναφορά 13ου και 14ου μισθού.
 
► Χαρακτηρισμό τους θανάτους συναδέλφων από κορονοϊό ως εργατικό ατύχημα.
 
► Ισχυρή Δημόσια Υγεία με επαρκή στελέχωση και χρηματοδότηση.

Για το ΔΣ

Ο Πρόεδρος

Ο Γεν. Γραμματέας





Βρύσαλης Δημήτρης Κοκοβάκης Γρηγόρης
    

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Επικοινωνία

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *