Δευτέρα 8 Μαρτίου 2021

ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΤΗΣ ΜΕΘ ΠΑΓΝΗ

Με αφορμή τις δηλώσεις του διευθυντή της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας ΠΑΓΝΗ, Δ. Γεωργόπουλου και την ολοκλήρωση της νέας ΜΕΘ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου, δυναμικής 11 κλινών, υπενθυμίζουμε ότι:

- Οι γιατροί είναι απολύτως απαραίτητοι για τη λειτουργία κλινών εντατικής θεραπείας. Όμως οι 11 κλίνες ΜΕΘ για να λειτουργήσουν απαιτούν 45 θέσεις νοσηλευτών, για τις οποίες δεν υπάρχει ΚΑΜΙΑ ΜΟΝΙΜΗ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ στον ορίζοντα ούτε φυσικά για βοηθούς νοσηλευτών, μεταφορείς, καθαρίστριες, φυσικοθεραπευτές που απαιτούνται αναλογικά.

- Ο ίδιος ο διοικητής του ΠΑΓΝΗ ομολόγησε πριν από 1 μήνα κατά την επίσκεψη του αναπληρωτή Υπουργού Υγείας ότι η νέα ΜΕΘ θα στελεχωθεί από “έμπειρους υγειονομικούς που θα μετακινηθούν από άλλα τμήματα του νοσοκομείου”. Οι ίδιοι υγειονομικοί που δεν επαρκούν για την κάλυψη των αναγκών του νοσοκομείου με τις υπάρχουσες κλίνες! Που μεταφέρονται από τμήμα σε τμήμα για να μπαλώσουν κενά, που υπερεφημερεύουν χωρίς ρεπό, που κάνουν διπλοβάρδιες για να καλυφθεί το πρόγραμμα. 

- Πάνω  από  το 50% του προσωπικού της ΜΕΘ του ΠΑΓΝΗ που θα κληθεί να στελεχώσει και την νέα ΜΕΘ, είναι συμβασιούχοι και ειδικευόμενοι νοσηλευτές, εργαζόμενοι δηλαδή με ημερομηνία λήξης που η κυβέρνηση ακόμα και τώρα αρνείται να μονιμοποιήσει παρά το ότι καλύπτουν βασικές ανάγκες του νοσοκομείου.

- Επίσης, η παραδοχή ότι σε 1 χρόνο πανδημίας η ενίσχυση του μεγαλύτερου νοσοκομείου της Κρήτης και νοσοκομείου αναφοράς για τον κορονοιό ήταν με μόλις 4 κρεβάτια ΜΕΘ, την στιγμή που ακόμα και πριν την πανδημία ήταν φανερή η έλλειψη κρεβατιών εντατικής θεραπείας, είναι ενδεικτική των κούφιων πανηγυρισμών της κυβέρνησης περί θωράκισης του δημόσιου συστήματος Υγείας. Είναι όμως και αποδεικτική για την πολιτική που ακολουθούν όλες οι κυβερνήσεις, που αντιμετωπίζει την υγεία του λαού, ακόμα και σε έκτακτες καταστάσεις όπως η πανδημία, ως κόστος.

Διεκδικούμε:
• Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού τώρα. Να μονιμοποιηθούν οι συμβασιούχοι εργαζόμενοι καθώς και οι ειδικευόμενοι νοσηλευτές. Όχι στις μετακινήσεις σε άλλες δομές και δραστηριότητες.
• Επίταξη αληθινή -όχι «μαϊμού»- των ιδιωτικών κλινικών. Είναι κρίσιμη η άμεση αξιοποίηση όλων των διαθέσιμων δομών και υγειονομικού προσωπικού.
• Άνοιγμα των κλειστών κρεβατιών ΜΕΘ με πρόσληψη μόνιμου προσωπικού
• Να προσληφθούν όλοι οι γιατροί ειδικοτήτων "πρώτης γραμμής" για την αντιμετώπιση της επιδημίας, που συμμετείχαν στις κρίσεις για τις πρόσφατα προκηρυχθείσες θέσεις.
• Όλοι οι γιατροί που είναι στη λίστα αναμονής για ειδικότητα να ξεκινήσουν άμεσα.   

ΤΙΣ ΜΕΘ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΙ ΟΧΙ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΚΑΙ ΧΟΡΗΓΟΙ



Για το ΔΣ

Ο Πρόεδρος

Ο Γεν. Γραμματέας





Βρύσαλης Δημήτρης Κοκοβάκης Γρηγόρης
    

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Επικοινωνία

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *