Πέμπτη 15 Ιουλίου 2021

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟΝ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ

To Σωματείο Εργαζομένων ΠΑΓΝΗ υποστηρίζει τον εμβολιασμό και αναγνωρίζει την αναγκαιότητα και την αξία του. Ωστόσο, η κυβέρνηση επιχειρεί να μετακυλήσει στο λαό τις δίκες της ευθύνες  με το  να προβάλλει ως βασικό εμπόδιο για «τη γρήγορη και οριστική έξοδο μας από τη δοκιμασία» την ατομική ευθύνη «ενός ποσοστού πολιτών που διστάζουν να εμβολιαστούν», προχωρώντας σε ανακοινώσεις για υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού στους εργαζόμενους που υπηρετούν σε δομές υγείας και πρόνοιας με ποινές για τους ανεμβολίαστους, προνόμια και «προπληρωμένες κάρτες» για τους εμβολιασμένους.

Η κυβέρνηση επιχειρεί να απεμπολήσει τις δικές της ευθύνες για τις καθυστερήσεις και την ελλιπή ενημέρωση για τον εμβολιασμό, για την απουσία ουσιαστικής ενίσχυσης του δημόσιου συστήματος υγείας, για την ανεπάρκεια μέτρων προστασίας της υγείας σε χώρους δουλειάς και σχολεία, για το συγχρωτισμό στα ΜΜΜ, για την πλήρη χαλάρωση των υγειονομικών πρωτοκόλλων κατά το άνοιγμα του τουρισμού. 

Με την υποχρεωτικότητα, τα «δώρα» και τις τιμωρίες επιχειρείται ο αποπροσανατολισμός από τις αληθινές αιτίες για τον αργό ρυθμό εμβολιασμών, που οφείλεται κυρίως στην ανεπάρκεια εμβολίων τους πρώτους κρίσιμους μήνες του χρόνου λόγω του σφοδρού ανταγωνισμού φαρμακοβιομηχανιών και κρατών. 

Ωστόσο, η καθιέρωση υποχρεωτικότητας δεν μπορεί να αποτελεί αφορμή για παραβίαση συνταγματικών δικαιωμάτων και για ένταση του αυταρχισμού και της καταστολής εις βάρος των εργαζομένων. Αγωνιζόμαστε για ένα καθολικό πρόγραμμα δωρεάν εμβολιασμού, με οργάνωση της ενημέρωσης και της φαρμακοεπαγρύπνησης. 

Απορρίπτουμε όμως τον εκφοβισμό και τη στοχοποίηση των υγειονομικών, που δίνουν με αυταπάρνηση τη μάχη δουλεύοντας σε συνθήκες αυξημένης εντατικοποίησης. 

Η ανάγκη για μαζικό οργανωμένο εμβολιασμό απαιτεί ενίσχυση της ΠΦΥ με μόνιμο προσωπικό, υποδομές και εξοπλισμό. Απαιτεί ανάπτυξη ικανού αριθμού εμβολιαστικών κέντρων (αποκλειστικά στα πλαίσια της ΠΦΥ) και στελέχωσή τους με νέες προσλήψεις και όχι με μετακινήσεις και υπερωρίες του ήδη υπηρετούντος ελλιπούς προσωπικού. Απαιτεί έγκαιρη προμήθεια όλων των απαραίτητων ασφαλών και αποτελεσματικών εμβολίων. 

Καλούμε την κυβέρνηση με επιχειρήματα και πειθώ να πείσει τον κόσμο να συμμετέχει στον εμβολιασμό.

Για το ΔΣ

Ο Πρόεδρος

Ο Γεν. Γραμματέας





Βρύσαλης Δημήτρης Κοκοβάκης Γρηγόρης
    

2 σχόλια :

  1. Τί άλλα επιχειρηματα χρειαζονται για να πεισθει ο κόσμος σε τελικη αναλυση να σεβαστει το δικαιωμα όλων για δημοσια ασφαλεια?. Πειστε τους εσεις για να δουμε τα αποτελεσματα. Θα μου πειτε δεν ειναι δουλεια σας... Αναρωτιεμαι ποια ειναι όμως με τετοιες αναρτησεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Στην ροη του χρηματος δεν υπαρχει δημοσια υγεια υπαρχει μονο κερδος και χασουρα.Ο ρομαντισμος ειναι ουτοπια.Ποσο μαλλον απο ενα περαματικο εμβολιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Επικοινωνία

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *