Παρασκευή 30 Ιουλίου 2021

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΣΤΟ ΠΑΓΝΗ (ΒΙΝΤΕΟ + ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ)

Το ΔΣ του Σωματείου Εργαζομένων ΠαΓΝΗ χαιρετίζει τη μαζική κινητοποίηση των εργαζομένων κατά την επίσκεψη του Πρωθυπουργού στο νοσοκομείο.

Με τη μαζική αγωνιστική παρουσία οι εργαζόμενοι απέδειξαν την αντίθεση τους στην κυβερνητική πολιτική. «Δώστε λεφτά για Πρόνοια - Υγεία, μαζικές προσλήψεις στα νοσοκομεία». Με συνθήματα, όπως αυτό, διεκδικήσαμε λύσεις στα σοβαρά προβλήματα των δημόσιων δομών Υγείας.

Στην κινητοποίηση καταγγείλαμε την πολιτική των κυβερνήσεων στο χώρο της Υγείας, που ευθύνεται για τα οξυμένα προβλήματα και τις ελλείψεις στα νοσοκομεία, καθώς και την προσπάθεια αποπροσανατολισμού των υγειονομικών και των ασθενών με «φιέστες» και προσχηματικούς «διαλόγους», όπως προσπάθησε χωρίς επιτυχία να στήσει ο Πρωθυπουργός, Κ. Μητσοτάκης και σήμερα.

Διαμαρτυρηθήκαμε γιατί κυβέρνηση, υπουργείο και διοίκηση επιλέγουν να μην κάνουν μόνιμες προσλήψεις αλλά ανοίγουν ΜΕΘ με μετακινούμενους νοσηλευτές από τα ήδη υποστελεχωμένα τμήματα και κλινικές. 

Στις επίμονες ερωτήσεις για προσλήψεις και για την ένταξη στα ΒΑΕ τήρησε σιγή ιχθύος.

Το σωματείο εργαζομένων δεν πρόκειται να γίνει χειροκροτητής αυτής της πολιτικής.

Τους λέμε ότι ξέρουμε καλά ότι οι υποσχέσεις και η φιέστα της κυβέρνησης και της διοίκησης του ΠΑΓΝΗ φαίνεται προπέτασμα καπνού για την επίθεση που εξελίσσεται και πρόκειται να ακολουθήσει.

Δεν χαρίζουμε τίποτα. Διεκδικούμε όλα όσα μας ανήκουν με κριτήριο τις ανάγκες μας. Λέμε όχι στους σχεδιασμούς που μετατρέπουν τα νοσοκομεία σε επιχειρήσεις. Παλεύουμε για αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν σύστημα υγείας.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΤΩΡΑ:
• Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στις δημόσιες δομές υγείας.
Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων (επικουρικοί, μέσω ΟΑΕΔ, ΣΟΧ, κλπ.).
Ενίσχυση της ΠΦΥ με μόνιμο προσωπικό, υποδομές και εξοπλισμό
• Απεμπλοκή των νοσοκομείων από τον εμβολιασμό
• Ανάκληση της ιδιωτικοποίησης υπηρεσιών των δημόσιων μονάδων υγείας και πρόνοιας.
Ένταξη στα ΒΑΕ όλων των εργαζομένων.
• Κατάργηση της τροπολογίας για την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού! Είμαστε ΥΠΕΡ του εμβολιασμού, λέμε όχι στο διαχωρισμό εργαζομένων, στην αναστολή εργασίας και στις απολύσεις.
• Ουσιαστικές αυξήσεις σε μισθούς. Επαναφορά 13ου και 14ου μισθού.
Αποκλειστικά δημόσιο δωρεάν σύστημα Υγείας – Πρόνοιας, με πλήρη και επαρκή χρηματοδότηση.


Για το ΔΣ

Ο Πρόεδρος

Ο Γεν. Γραμματέας





Βρύσαλης Δημήτρης Κοκοβάκης Γρηγόρης
    

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Επικοινωνία

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *