Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2021

ΤΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΠΑΡΟΝ ΤΩΝ ΝΟΣΗΛΕΥΤΩΝ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΕΝΑ ΔΗΜΟΣΙΟ ΔΩΡΕΑΝ ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ

Το Σωματείο Εργαζομένων ΠΑΓΝΗ παίρνει μια σημαντική πρωτοβουλία, προκειμένου να ανοίξει μια ουσιαστική συζήτηση για τις εξελίξεις στο κλάδο των νοσηλευτών. Διοργανώνουμε εκδήλωση με θέμα «Το εκπαιδευτικό και επαγγελματικό παρόν των νοσηλευτών στον αγώνα για ένα δημόσιο δωρεάν σύστημα υγείας» την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 5 ΝΟΕΜΒΡΗ στις 11πμ στο αμφιθέατρο του νοσοκομείου. 

Λαμβάνοντας υπόψη ότι οι νοσηλευτές αποτελούν ένα μεγάλο ποσοστό των εργαζομένων υγειονομικών και ότι συγκροτούν ένα σημαντικότατο κρίκο στη λειτουργία σχεδόν όλων των τμημάτων των νοσοκομείων, επιδιώκουμε να «σκύψουμε» πάνω στα προβλήματα του κλάδου και να οργανώσουμε τον αγώνα για τη βελτίωση των συνθηκών δουλειάς μας. 

Απευθυνόμαστε σε όλους εκείνους, που εξοργίζονται με τις απαράδεκτες χρόνιες ελλείψεις προσωπικού στις δημόσιες δομές υγείας, με τη συνέχιση των διπλοβαρδιών και των μετακινήσεων, παρά την ύπαρξη μεγάλου αριθμού επιστημονικά καταρτισμένου νοσηλευτικού προσωπικού. Απευθυνόμαστε στους συμβασιούχους (επικουρικούς, ειδικευόμενους κοκ) που κινδυνεύουν να μείνουν άνεργοι μετά τη λήξη της σύμβασή τους. Απευθυνόμαστε στους νοσηλευτές που δυσανασχετούν με την έλλειψη συνεχιζόμενης δωρεάν εκπαίδευσης και κατάρτισης με βάση τις εξελίξεις της επιστήμης, με τους φραγμούς στην επαγγελματική τους εξέλιξη. Απευθυνόμαστε σε όσους αντιλαμβάνονται ότι -ανεξάρτητα από το διαφορετικό επίπεδο εκπαίδευσης (ΠΕ, ΤΕ, ΔΕ)- δεν πρέπει να επικρατήσει το βολικό «διαίρει και βασίλευε» που προωθείται διαχρονικά. Απευθυνόμαστε σε όλους όσους θεωρούν την υγεία κοινωνικό αγαθό, που οφείλει να παρέχεται καθολικά δωρεάν με κριτήριο την πλήρη ικανοποίηση των αναγκών. 

Με την εκδήλωσή μας αυτή φιλοδοξούμε να προβάλουμε ακόμα πιο επεξεργασμένα ένα πλαίσιο αιτημάτων τέτοιο που να ανταποκρίνεται στη διεκδίκηση της κατοχύρωσης των εργασιακών και εκπαιδευτικών δικαιωμάτων των νοσηλευτών ενταγμένο στην πάλη -από κοινού με τους υπόλοιπους εργαζόμενους υγειονομικούς και το λαό- για ένα αποκλειστικά δημόσιο δωρεάν σύστημα υγείας.


Για το ΔΣ

Ο Πρόεδρος

Ο Γεν. Γραμματέας





Βρύσαλης Δημήτρης Κοκοβάκης Γρηγόρης
    

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Επικοινωνία

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *