Τετάρτη 15 Ιουνίου 2022

ΨΗΦΙΣΜΑ - ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΜΕ ΤΙΣ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΕΣ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΟΛΥΣΗ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥ ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΟΥ ΜΗΧΑΝΙΚΟΥ ΑΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ

Το Σωματείο Εργαζομένων ΠαΓΝΗ καταγγέλλει την απόλυση εργαζομένου και τη μη καταβολή δεδουλευμένων του από κατασκευαστική εταιρεία. 

Εργαζόμενος μηχανολόγος μηχανικός είχε προσληφθεί στην συγκεκριμένη εταιρεία με σύμβαση αορίστου χρόνου. Στη διάρκεια της εργασίας του εκεί, εκτός από τα καθήκοντα που απορρέουν από την ειδικότητά του, του είχαν επίσης ανατεθεί καθήκοντα πολιτικού μηχανικού (!) όπως επίβλεψη και επιμετρήσεις οικοδομικών εργασιών κλπ. Επιπλέον, ενώ υποτίθεται ότι θα εργαζόταν για 40 ώρες την εβδομάδα, ο κανόνας αποδείχθηκε πως ήταν εντεκάωρα - εργασία και πρωινή και απογευματινή έως τις 22:00 το βράδυ (!) για 4 από τις 6 εργάσιμες μέρες– σύνολο 58 ώρες τη βδομάδα (!), χωρίς την καταβολή υπερεργασίας και υπερωριών. Ο συνολικός αριθμός ωρών απλήρωτης υπερεργασίας και υπερωριών είναι τριψήφιος! Τα παραπάνω συνοδεύονταν από κλιμακούμενη άσχημη συμπεριφορά της εργοδοσίας με αποκορύφωμα την απόλυση του συναδέλφου, μετά από έξι μήνες περίπου, με αιτιολογικό ότι «δεν γνωρίζει καλά το αντικείμενο του πολιτικού μηχανικού»(!), δηλαδή αυτό με το οποίο είχε επιφορτιστεί πέραν του πραγματικού αντικειμένου του! Στη διάρκεια αυτών των έξι περίπου μηνών, ο συνάδελφος εργαζόταν με παρουσία καμερών και με δεν έλαβε αποζημίωση για την μη ληφθείσα άδεια.

Αυτό το περιστατικό δεν είναι μεμονωμένο στον κλάδο αλλά αποτέλεσμα της γενικότερης αντεργατικής πολιτικής αυτής, ανεξάρτητα από το κυβερνών κόμμα, αφού νομοθετούν πάντα για να διασφαλίζουν τα κέρδη των εργοδοτών εις βάρος μας. Οι επιχειρήσεις, αντί να προσλάβουν τον απαραίτητο αριθμό συναδέλφων όλων των απαιτούμενων ειδικοτήτων αναθέτουν σε δυσανάλογα μικρό αριθμό συναδέλφων καθήκοντα που δεν τους αναλογούν επιβάλλοντας οικονομικό ξεζούμισμα και εξαντλητικά ωράρια, με προφανή σκοπό την αύξηση των κερδών μέσα από τη συμπίεση του εργατικού κόστους. 

Ως Εργατικό Σωματείο δηλώνουμε πως αυτή η κατάσταση δεν πρόκειται να γίνει ανεκτή και ότι δεν θα σταματήσουμε να αγωνιζόμαστε και να στηρίζουμε τις συναδέλφισσες και τους συναδέλφους για την εξασφάλιση του δικαιώματος σε αξιοπρεπείς όρους εργασίας. Η αξιοπρέπεια στη ζωή και στη δουλειά μας είναι αδιαπραγμάτευτη!

Κανένας εργαζόμενος μόνος, καμία εργαζόμενη μόνη! 

Με τους αγώνες μας σπάμε την εργοδοτική τρομοκρατία! 

• Καταγγέλλουμε τις απαράδεκτες πρακτικές προς τους εργαζόμενους 

• Διεκδικούμε την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων του συναδέλφου (μη ληφθείσα άδεια, υπερεργασία και υπερωρίες).



Για το ΔΣ

Ο Πρόεδρος

Ο Γεν. Γραμματέας





Βρύσαλης Δημήτρης Κοκοβάκης Γρηγόρης
    

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Επικοινωνία

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *