Τετάρτη 29 Ιουνίου 2022

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΥΠΟΔΟΧΗ ΣΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ

ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΤΙΚΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
ΣΤΗΝ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ
ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΥΓΕΙΑΣ
ΣΤΟ ΠΑΓΝΗ Ή ΤΗΝ 7Η ΥΠΕ


Το ΔΣ του Σωματείου Εργαζομένων ΠαΓΝΗ προκηρύσσει Προειδοποιητική ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, την Παρασκευή 1 Ιουλίου ή τη Δευτέρα 4 Ιουλίου, την ώρα που ενδεχομένως ο Υπουργός Υγείας επισκεφθεί το ΠΑΓΝΗ ή την διοίκηση της 7ης Υ.ΠΕ. και ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ.
 
Μεγάλες ελλείψεις σε ιατρικό, νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό και εντατικοποίηση της δουλειάς των υγειονομικών θα συναντήσει ο Υπουργός στο νοσοκομείο μας. 

Οι υγειονομικοί εργαζόμενοι είναι εξουθενωμένοι από τα εξαντλητικά ωράρια και τις συνεχείς μετακινήσεις για το «μπάλωμα» των εκατοντάδων κενών. Λόγω υποστελέχωσης, κανόνας έχουν γίνει οι διπλοβάρδιες (πρωί-νύχτα) των νοσηλευτών, η υπερεφημέρευση των γιατρών, η ταυτόχρονη κάλυψη πολλαπλών τμημάτων από καθαρίστριες, μεταφορείς και τεχνολόγους, ενώ χρωστούνται δεκάδες ρεπό και άδειες στον καθένα μας. 

Παραμένουν κενές 89 θέσεις νοσηλευτικού προσωπικού, 51 τραυματιοφορέων και βοηθών θαλάμου, 12 χειριστών ιατρικών συσκευών και βοηθών εργαστηρίων, 6 τεχνολόγων ακτινολόγων και χειριστών εφαρμοστών, δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμη ούτε η διαδικασία για την πρόσληψη 9 μονίμων εργαζομένων, που εκκρεμεί από τον Αύγουστο 2020. Στη διοικητική και τεχνική υπηρεσία, δεν έχουν αντικατασταθεί οι εργαζόμενοι που συνταξιοδοτήθηκαν και οι ελλείψεις στα αντίστοιχα τμήματα καλύπτονται προσωρινά με συμβασιούχους συναδέλφους.

ΠΡΟΚΛΗΣΗ για κάθε εργαζόμενο και ασθενή αποτελούν οι νέες κυβερνητικές εξαγγελίες για επέκταση των ιδιωτικοποιήσεων και της επιχειρηματικής λειτουργίας των δημόσιων νοσοκομείων.

Χαρακτηριστική είναι η πρόσφατη δήλωση του υπουργού Υγείας, ότι «πιλότος» για τη λειτουργία των νοσοκομείων με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια είναι το νοσοκομείο Σαντορίνης, το οποίο «λειτουργεί ως υποκατάστημα» της Ανώνυμης Εταιρείας Μονάδων Υγείας.

Τα νοσοκομεία – επιχειρήσεις θα λειτουργούν με βάση τις κατευθύνσεις του ΟΔΙΠΥ Α.Ε. (για την «αύξηση του ανταγωνισμού μεταξύ δημόσιων και ιδιωτικών νοσοκομείων») και τα κριτήρια «Κοστολόγησης Ομοιογενών Διαγνωστικών Κατηγοριών» (DRGs) που διαμόρφωσε η ΚΕΤΕΚΝΥ Α.Ε.

Στην διαχρονική πολιτική των κυβερνήσεων απαντάμε με την αλήθεια για την απαράδεκτη κατάσταση που βιώνουμε καθημερινά και τις διεκδικήσεις μας για:

• Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στις δημόσιες δομές υγείας.
Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων (επικουρικοί, μέσω ΟΑΕΔ, ΣΟΧ, κλπ.).
• Άρση των αναστολών εργασίας
Ενίσχυση της ΠΦΥ με μόνιμο προσωπικό, υποδομές και εξοπλισμό
• Ανάκληση της ιδιωτικοποίησης υπηρεσιών των δημόσιων μονάδων υγείας και πρόνοιας.
Ένταξη στα ΒΑΕ όλων όσων εργάζονται σε αντίστοιχες συνθήκες.
• Ουσιαστικές αυξήσεις σε μισθούς. Επαναφορά 13ου και 14ου μισθού.

Αγωνιζόμαστε για ένα αποκλειστικά δημόσιο δωρεάν σύστημα Υγείας – Πρόνοιας, που θα παρέχει σύγχρονες υπηρεσίες στο επίπεδο των εξελίξεων της επιστήμης με κριτήριο την καθολική κάλυψη των αναγκών.
Για το ΔΣ

Ο Πρόεδρος

Ο Γεν. Γραμματέας





Βρύσαλης Δημήτρης Κοκοβάκης Γρηγόρης
    

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Επικοινωνία

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *