Πέμπτη 14 Ιουλίου 2022

ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΣΦΑΚΙΩΝ

Το ΔΣ του Σωματείου Εργαζομένων ΠαΓΝΗ διοργανώνει μονοήμερη εκδρομή στα Σφακιά την Κυριακή 24 Ιουλίου 2022.

Θα επισκεφτούμε τις Βρύσες Αποκορώνου, την Ανώπολη, την Αράδαινα, τη Χώρα Σφακίων και το Μπαλί.

Αναχώρηση το πρωί για την πιο δύσβατη επαρχία της Κρήτης, την επαρχία Σφακίων. Αφού απολαύσουμε το καφεδάκι μας στις Βρύσες, το πασίγνωστο χωρίο με την πλούσια βλάστηση, τα τρεχούμενα νερά και τα πεντανόστιμα τυροκομικά προϊόντα, θα συνεχίσουμε το δρόμο μας στην επαρχία Σφακίων, μέσα από το πιο άγριο μα και φυσικό τοπίο του νησιού και θα φτάσουμε στην Ανώπολη Σφακίων (πατρίδα του Δασκαλογιάννη).

Στη συνέχεια, περνώντας από τη σιδερένια γέφυρα η οποία ενώνει τις δυο πλευρές του Φαραγγιού, με ύψος 138μ. το όποιο το κατατάσσει δεύτερο σε ύψος στην Ευρώπη, θα επισκεφθούμε το χωριό της σιωπής, Αράδαινα (το οποίο ξεκληρίστηκε από βεντέτα) και στο οποίο βρίσκεται η παλιά Βυζαντινή εκκλησία του Μιχαήλ Αρχαγγέλου ανάμεσα σε φαράγγια-χαράδρες και βουνοκορφές. Το θέαμα που θα αντικρύσουμε είναι μοναδικό!

Επιστροφή στα Σφακιά όπου θα έχουμε χρόνο για το μεσημεριανό μας και μπάνιο. Το απόγευμα θα πάρουμε το δρόμο της επιστροφής, κάνοντας στάση για το απογευματινό μας καφέ στο Μπαλί, γεμάτοι συναισθήματα και εικόνες από την αυθεντική Κρήτη. 

 

Αναχώρηση από:
- Λ. Κνωσού (στο ύψος του Λενακάκη) 08:15πμ
- Άγαλμα του Ελ. Βενιζέλου στις Τρεις Καμάρες 08:25πμ
- Χανιόπορτα (απέναντι από το στάδιο) 08:35πμ
- Κόμβος Γιοφύρου (Μελίρρυτον) 08:45 πμ 

Για τα μέλη του συλλόγου το κόστος συμμετοχής είναι 2 €.

Για συνοδούς και παιδιά το κόστος συμμετοχής είναι 15 € (περιλαμβάνει μεταφορά με κλιματιζόμενο πούλμαν, ξεναγό και ασφάλεια αστικής ευθύνης).

Όσοι συνάδελφοι ενδιαφέρονται, να δηλώσουν συμμετοχή στο γραφείο του συλλόγου, καθημερινά από τις 08:00 πμ  έως τη 1:00μμ, μέχρι την Πέμπτη 21/7.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Επικοινωνία

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *