Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2022

ΓΙΑ ΤΗ ΘΕΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗ ΚΑΛΥΨΗ ΤΩΝ ΤΕΠ-ΩΡΛ & ΤΕΠ-ΜΑΙΕΥΤΙΚΟ

Κινδύνους για την υγεία εγκύων και οξέων ΩΡΛ ασθενών με σοβαρά οξέα προβλήματα ενέχει η ενδεχόμενη μη έγκαιρη αντιμετώπισή τους εξαιτίας της θέσης των ΤΕΠ ιατρείων μαιευτικού και ΩΡΛ μακριά από τα άλλα ιατρεία του ΤΕΠ

Η απόσταση αυτή μπορεί να έχει ως συνέπεια την απώλεια πολύτιμου χρόνου για τη μεταφορά ασθενούς στην αίθουσα ανάνηψης του ΤΕΠ, σε περίπτωση (π.χ. σε οξεία απόφραξη αεραγωγού) που χρειαστεί άμεση παρέμβαση από αναισθησιολόγο, καρδιολόγο, πνευμονολόγο κλπ. Εξάλλου, η σωστή διαχείριση κάποιων εξαιρετικά σοβαρών επειγόντων περιστατικών μπορεί να χρειαστεί τη συνεργασία ειδικοτήτων και την άμεση διαθεσιμότητα (και γνώση χειρισμού) ειδικού εξοπλισμού, π.χ. τραχειοσωλήνα, συσκευών αναζωογόνησης, απινιδωτή, κλπ. 

Είμαστε αντίθετοι στη λειτουργία του μαιευτικού ΤΕΠ και του ΤΕΠ-ΩΡΛ στο ισόγειο (στο χώρο των τακτικών εξωτερικών ιατρείων), σε αντίθεση με όλα τα άλλα τμήματα του ΤΕΠ, που βρίσκονται στο υπόγειο του νοσοκομείου. Η απόφαση του ΔΣ του νοσοκομείου για μεταφορά των ΤΕΠ αυτών στο υπόγειο, η οποία υπάρχει από το 2017, δεν έχει υλοποιηθεί ακόμη, με πρόσχημα κυρίως την παρουσία κάποιων ειδικών μηχανημάτων στο ισόγειο. Το αποτέλεσμα είναι να συνεχίζεται το απαράδεκτο αυτό εφημεριακό καθεστώς λειτουργίας, το οποίο δεν εξασφαλίζει την ασφάλεια ασθενών και εργαζομένων.

Η τελευταία προφορική εντολή της διοίκησης του νοσοκομείου, οι νοσηλευτές που έχουν βάρδια στο τμήμα επειγόντων ΩΡΛ περιστατικών να καλύπτουν παράλληλα τις νύχτες των γενικών εφημεριών του Παθολογικού ΤΕΠ του ΠΑΓΝΗ, δεν δίνει λύση στο πρόβλημα.

Για την έγκαιρη αντιμετώπιση ΩΡΛ και μαιευτικών επειγόντων περιστατικών και για την εξασφάλιση καλύτερων συνθηκών εργασίας για το νοσηλευτικό προσωπικό, αιτούμαστε:

• Μεταφορά του ΤΕΠ-ΩΡΛ και του μαιευτικού ΤΕΠ στο υπόγειο, στο χώρο του ΤΕΠ

• Στελέχωση του ΤΕΠ ΩΡΛ από επαρκές νοσηλευτικό προσωπικό, που θα καλύπτει κατά τη διάρκεια της βάρδιας του αποκλειστικά αυτό το τμήμα


Για το ΔΣ

Ο Πρόεδρος

Ο Γεν. Γραμματέας





Βρύσαλης Δημήτρης Κοκοβάκης Γρηγόρης
    

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Επικοινωνία

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *