Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2022

ΜΑΖΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ

Μαζική απεργιακή συγκέντρωση στην πλατεία Ελευθερίας και πορεία στο κέντρο του Ηρακλείου πραγματοποιήθηκε στις 1 Δεκέμβρη, ημέρα κατάθεσης του νομοσχεδίου για τη δευτεροβάθμια περίθαλψη στην Ολομέλεια της Βουλής, στα πλαίσια της απεργίας που είχε προκηρύξει η ΟΕΝΓΕ και της στάσης εργασίας της ΠΟΕΔΗΝ, της ΑΔΕΔΥ, του ΕΚΗ. 

Στη συγκέντρωση χαιρέτισαν ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων ΠΑΓΝΗ, οι πρόεδροι των Ενώσεων Γιατρών ΕΣΥ Ηρακλείου και Ρεθύμνου, ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων Νοσοκομείου Αγίου Νικολάου, μέλος του ΔΣ του Σωματείου Εργαζομένων Βενιζελείου, η πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Ρεθύμνου, μέλος του ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Κρήτης, ο πρόεδρος του ΓΣ της ΠΟΕΔΗΝ, μέλος του ΔΣ της ΟΕΝΓΕ, ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου, οι πρόεδροι του Συνδέσμου Πολιτικών Συνταξιούχων ν. Ηρακλείου, της Ένωσης Συνταξιούχων ΙΚΑ ν. Ηρακλείου και  του Συνδέσμου Συνταξιούχων ΟΑΕΕ ν. Ηρακλείου, ο πρόεδρος του Συνδικάτου Οικοδόμων Ν. Ηρακλείου, η πρόεδρος της Ένωσης Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου, μέλος του ΔΣ της ΕΛΜΕ Ηρακλείου, μέλος του Φοιτητικού Συλλόγου (ΦΣ) Ιατρικής Κρήτης και του ΦΣ ΣΕΗ, ενώ παρευρίσκονταν και συμμετείχαν (με αποφάσεις των συλλόγων τους) ο πρόεδρος του Συλλόγου Επιστημονικού Υγειονομικού Προσωπικού Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Κρήτης και ο πρόεδρος του Συνδικάτου Γάλακτος Τροφίμων και Ποτών Ηρακλείου.

Εκφράστηκε ομόφωνα η απόρριψη του νομοσχεδίου στο σύνολό του, γιατί οδηγεί σε περαιτέρω ιδιωτικοποίηση το δημόσιο σύστημα υγείας, αναγκάζοντας την πλειοψηφία των ασθενών να πληρώνουν ολοένα περισσότερα από την τσέπη τους για ολοένα πιο υποβαθμισμένες υπηρεσίες υγείας. Οι εκπρόσωποι των εργαζομένων διαφόρων κλάδων τόνισαν τις επιπτώσεις της κατάργησης της πλήρους αποκλειστικής απασχόλησης γιατρών του ΕΣΥ στον περιορισμό της πρόσβασης των ασθενών σε δωρεάν παροχές υγείας, στη συμπίεση του κόστους λειτουργίας των δημόσιων δομών υγείας στα στενά όρια των πετσοκομμένων κρατικών προϋπολογισμών, στη διεύρυνση των ελαστικών σχέσεων εργασίας, στην ενίσχυση των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων της υγείας.

Εργαζόμενοι, φοιτητές, συνταξιούχοι απαιτήσαμε να μην ψηφιστεί το νομοσχέδιο που μετατρέπει την υγεία σε ακριβοπληρωμένο εμπόρευμα. Διεκδικούμε αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης της υγείας, πλήρη στελέχωση των δημόσιων νοσοκομείων και της ΠΦΥ με μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, αυξήσεις των μισθών, κατάργηση των ελαστικών σχέσεων εργασίας και μονιμοποίηση των συμβασιούχων, κατάργηση των πληρωμών για ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Ο αγώνας δεν σταματάει εδώ. Η χθεσινή απεργιακή μάχη αποτελεί σταθμό για νέους μαζικότερους συλλογικούς αγώνες για αποκλειστικά δημόσιο δωρεάν σύστημα υγείας, που θα λειτουργεί με κριτήριο την καθολική ικανοποίηση των αναγκών.


Για το ΔΣ

Ο Πρόεδρος

Ο Αναπλ. Γραμματέας





Βρύσαλης Δημήτρης Φραντζέσκος Γιώργος
    

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Επικοινωνία

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *