Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2023

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΠΑΓΚΡΗΤΙΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ (ΒΙΝΤΕΟ ΚΑΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ)

Με μεγάλη συμμετοχή πραγματοποιήθηκε το παγκρήτιο συλλαλητήριο και συναυλία για την υγεία στις 22 Φλεβάρη στην πλατεία Ελευθερίας στο Ηράκλειο, που διοργανώσαμε από κοινού τα Σωματεία Εργαζομένων των δημόσιων νοσοκομείων Ηρακλείου, Ρεθύμνου, Χανίων και Λασιθίου, οι Ενώσεις Γιατρών ΕΣΥ Κρήτης, και οι Φοιτητικοί Σύλλογοι Ιατρικής και ΣΕΥΠ Ηρακλείου.

Ευχαριστούμε τους εκατοντάδες συμπολίτες από όλη την Κρήτη που παραβρέθηκαν στο μεγάλο συλλαλητήριο στο Ηράκλειο, αψηφώντας την χιλιομετρική απόσταση. Πάνω από 130 σωματεία, σύλλογοι και φορείς συμμετείχαν και στήριξαν την κινητοποίηση μας για ένα αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν σύστημα Υγείας για όλους. Ευχαριστούμε τους μουσικούς καλλιτέχνες για την όμορφη συναυλία που μας προσφέρανε!

Στείλαμε ένα αποφασιστικό μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση, λέγοντας: Φτάνει πια! Ως εδώ με την υποβάθμιση της Υγείας. Η χθεσινή μας συγκέντρωση ήταν σταθμός στις μεγαλειώδεις συγκεντρώσεις στο Ρέθυμνο, στην Ιεράπετρα, στο Ηράκλειο. Πιάνει το νήμα των αγώνων στην παιδεία, στον πολιτισμό, στον επισιτισμό και στους αγώνες των αγροτών.

Κανένας δεν μπορεί να καπηλευτεί τον αγώνας μας, ούτε να ψαρέψει σε θολά νερά! Δεν ξεχνάμε ότι η κατάσταση που βιώνουν ασθενείς και εργαζόμενοι στην υγεία έχει όνομα και παρελθόν, και δεν είναι άλλο παρά η αντίληψη ότι η υγεία είναι για όλες τις κυβερνήσεις εμπόρευμα, οι ασθενείς πελάτες και οι εργαζόμενοι φτηνοί, ευέλικτοι και αναλώσιμοι.

Η συγκέντρωσή μας, οι αγώνες μας στέλνουν μήνυμα αισιοδοξίας, ότι όταν πάρουμε την υπόθεση στα χέρια μας, μπορούμε να επιβάλουμε τα δίκαια αιτήματά μας, απέναντι σε όλες τις αντιλαϊκές κυβερνήσεις.

Ενώνουμε τη φωνή μας, σφίγγουμε το χέρι μας στους χιλιάδες εκπαιδευτικούς που αυτές τις μέρες δίνουν ένα μάθημα αξιοπρέπειας και αγώνα, τις κινητοποιήσεις των καλλιτεχνών, στους εργαζόμενους στον πολιτισμό. Στέλνουμε μήνυμα ελπίδας στους ασθενείς, στις ευάλωτες ομάδες, στην 3η ηλικία.

Οι εργαζόμενοι στις δημόσιες δομές υγείας και οι φοιτητές στις σχολές υγείας της Κρήτης αντιδρούμε στη διάλυση και την ιδιωτικοποίηση του δημόσιου συστήματος υγείας. Οι εργαζόμενοι δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, άνεργοι, συνταξιούχοι, συμμετείχαν μαζικά στο συλλογικό αγώνα για ένα ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΔΗΜΟΣΙΟ ΔΩΡΕΑΝ ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ που θα ικανοποιεί καθολικά τις ανάγκες αξιοποιώντας τα επιτεύγματα της επιστήμης

Η υγεία είναι κοινωνικό αγαθό, όχι εμπόρευμα

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στους αγώνες των εκπαιδευτικών, των καλλιτεχνών, των αρχαιολόγων και των εργαζομένων στα μουσεία.

OXI στην εμπορευματοποίηση της υγείας, της παιδείας, του πολιτισμού

Διεκδικούμε:

Πλήρη στελέχωση όλων των δημόσιων νοσοκομείων και των δομών της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας με το αναγκαίο μόνιμο προσωπικό. Άμεση  προκήρυξη του συνόλου των κενών θέσεων. 

• Να μην κλείσει και να μην αλλάξει χαρακτήρα κανένα νοσοκομείο. Όχι στη μετατροπή νοσοκομείων σε ΝΠΙΔ. Όχι στο "νέο ΕΣΥ ".

Καμία κατάργηση –συγχώνευση τμήματος, κλινικής ή οποιασδήποτε άλλης υπηρεσίας υγείας. 

Κατάργηση πληρωμών ασθενών για εξετάσεις, φάρμακα, χειρουργεία και άλλες θεραπείες. 

Επικαιροποίηση απαρχαιωμένων οργανισμών νοσοκομείων με βάση τις σύγχρονες ανάγκες

Κατάργηση ελαστικών σχέσεων εργασίας. Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων. Επιστροφή των συμβασιούχων που απολύθηκαν όσο ήταν σε αναστολή εργασίας.

• Γιατροί ΕΣΥ πλήρους αποκλειστικής απασχόλησης

Όχι σε μετακινήσεις γιατρών και άλλων υγειονομικών μεταξύ μονάδων υγείας

Αυξήσεις μισθών σε επίπεδα ανάλογα με την αύξηση του πληθωρισμού. Επαναφορά 13ου -14ου μισθού.

Ένταξη στα ΒΑΕ όλων των υγειονομικών

Όχι στον αυταρχισμό διοικήσεων 

Καμία υποβάθμιση της αξίας των πτυχίων ιατρικής με την εισαγωγή κριτηρίων αξιολόγησης-φίλτρων. Το πτυχίο να είναι η μοναδική προϋπόθεση για άσκηση επαγγέλματος.

Συνεχίζουμε τους αγώνες μας ενωτικά με πολύμορφες κινητοποιήσεις!


Για το ΔΣ

Ο Πρόεδρος

Ο Γεν. Γραμματέας





Βρύσαλης Δημήτρης Κοκοβάκης Γρηγόρης
    

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Επικοινωνία

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *