Πέμπτη 1 Ιουνίου 2023

ΨΗΦΙΣΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ ΜΕΤΑΛΛΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΝΑΥΠΗΓΙΚΗΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ ΓΙΑ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

Καταγγέλλουμε το νέο εργοδοτικό έγκλημα που είχε σαν αποτέλεσμα ένας μεταλλεργάτης να χάσει τη ζωή του και άλλοι δυο να τραυματιστούν σε Ναυπηγείο του Περάματος, όταν κατά τη διάρκεια εργασιών σε πλοίο «το τέταρτο πτερύγιο της προπέλας έπεσε και τους καταπλάκωσε λόγω ελλείψεως κατάλληλου εξοπλισμού».

Εκφράζουμε τα συλλυπητήρια μας στην οικογένεια και τους συναδέλφους του 47χρονου εργαζόμενου που έχασε τη ζωή του, λόγω της ανυπαρξίας μέτρων για την προστασία της ζωής και ασφάλειας, και ευχόμαστε γρήγορη ανάρρωση στους δυο συναδέλφους του που τραυματίστηκαν.

Το πρόσφατο περιστατικό δεν είναι μεμονωμένο. Μόνο μέσα στο Μάη, καταγράφηκαν αλλεπάλληλα σοβαρά εργατικά «ατυχήματα» στα ναυπηγεία σε Πέραμα, Σαλαμίνα και Σύρο με αποκορύφωμα το χθεσινό γεγονός.

Αναδεικνύονται, για άλλη μια φορά, οι τεράστιες εργοδοτικές και κρατικές ευθύνες για τις απαράδεκτες εργασιακές συνθήκες, την απουσία μέτρων για την προστασία της υγείας και ασφάλειας και την εντατικοποίηση που επικρατούν στα Ναυπηγεία – όπως και σε άλλους εργασιακούς χώρους - με αποτέλεσμα δεκάδες νεκρούς ή σακατεμένους εργαζόμενους.

Οι εργαζόμενοι, με οργανωτή το συνδικάτο Μετάλλου, μέσα στο 2023 είχαν πραγματοποιήσει τέσσερις απεργίες, διεκδικώντας την εφαρμογή της Σύμβασης και την τήρηση των μέτρων ασφαλείας.               


Για το ΔΣ

Ο Πρόεδρος

Ο Γεν. Γραμματέας





Βρύσαλης Δημήτρης Κοκοβάκης Γρηγόρης
    

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Επικοινωνία

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *