Τρίτη 2 Απριλίου 2024

ΚΕΙΜΕΝΟ ΓΙΑ ΣΥΛΛΟΓΗ ΥΠΟΓΡΑΦΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΑ ΕΠΙ ΠΛΗΡΩΜΗ ΧΕΙΡΟΥΡΓΕΙΑ

Όλοι εμείς οι εργαζόμενοι στο ΠΑΓΝΗ που υπογράφουμε αυτό το κείμενο, δηλώνουμε την κατηγορηματική μας αντίθεση στα απογευματινά επί πληρωμή χειρουργεία.

Αρνούμαστε να συμμετέχουμε στα απογευματινά χειρουργεία, επειδή:
Δεν δεχόμαστε να εκθέσουμε σε κίνδυνο την υγεία των ασθενών είτε λόγω καθυστέρησης στη χειρουργική αντιμετώπιση (όσων δεν έχουν να πληρώσουν) είτε λόγω παράτασης του εργάσιμου χρόνου (πάνω από 12 συνεχόμενες ώρες) αναισθησιολόγων ή νοσηλευτών εντός χειρουργείου
Δεν αντέχουμε να εργαζόμαστε ακόμη περισσότερο, επιβαρύνοντας την υγεία μας. Ήδη πολλοί είμαστε εξουθενωμένοι από τις διπλοβάρδιες, την υπερεφημέρευση, την περικοπή ρεπό και αδειών.  
Αδυνατούμε να αναλάβουμε την περίθαλψη επιπλέον ασθενών, αφού δεν επαρκούμε ούτε για την κάλυψη της πρωινής τακτικής λειτουργίας και των εφημεριών.
Αρνούμαστε να διαχωρίζουμε τους ασθενείς με βάση το αν έχουν πληρώσει. Δεν θα μεταχειριζόμαστε προνομιακά ασθενείς που χειρουργούνται το απόγευμα, μεριμνώντας για χωριστούς θαλάμους νοσηλείας, ενώ όσοι δεν έχουν πληρώσει θα στοιβάζονται σε εξάκλινους θαλάμους (ή σε ράντζα) ή θα λαμβάνουν πρόωρα εξιτήριο.
Αρνούμαστε να ενισχύσουμε το εισόδημά μας εις βάρος των ασθενών, οι οποίοι πιέζονται, όπως και οι υγειονομικοί, από τους καθηλωμένους μισθούς και την ακρίβεια, ενώ ήδη πληρώνουμε πολλά σε ασφαλιστικές εισφορές και ιδιωτικές δαπάνες υγείας. 

Με τα απογευματινά χειρουργεία δεν θα εξαλειφθούν οι λίστες χειρουργείου, αφού η ανεπάρκεια σε αναισθησιολόγους και νοσηλευτές θα συνεχιστεί. Ούτε θα γίνει πιο ελκυστικό το δημόσιο νοσοκομείο για τους υγειονομικούς, αφού η εντατικοποίηση της δουλειάς τους θα αυξηθεί περαιτέρω.

Σκοπός των απογευματινών χειρουργείων είναι η ενίσχυση της ιδιωτικοοικονομικής λειτουργίας του δημόσιου νοσοκομείου, η σταδιακή απόσυρση του κράτους από την ευθύνη να το χρηματοδοτεί και η μετατροπή του σε αυτοχρηματοδοτούμενη επιχείρηση, που θα πουλά υπηρεσίες στους ασθενείς– πελάτες. 

Δεν θα συναινέσουμε στην αποδόμηση του δημόσιου δωρεάν χαρακτήρα του συστήματος υγείας. Αντιδρούμε στην εμπορευματοποίηση του κοινωνικού αγαθού της υγείας.

Διεκδικούμε:
Όχι στα απογευματινά επί πληρωμή χειρουργεία. Ολοήμερη δημόσια και δωρεάν λειτουργία των νοσοκομείων.
Πλήρη στελέχωση των δημόσιων νοσοκομείων και της ΠΦΥ με όλο το απαραίτητο ΜΟΝΙΜΟ προσωπικό πλήρους αποκλειστικής απασχόλησης. Ταυτόχρονη προκήρυξη του συνόλου των κενών θέσεων με κίνητρα. Κάλυψη των αναγκών σε μόνιμους αναισθησιολόγους και νοσηλευτές χειρουργείου. Μονιμοποίηση συμβασιούχων. Αναμόρφωση οργανισμών νοσοκομείων σύμφωνα με τις παρούσες πραγματικές ανάγκες.
• Ουσιαστικές αυξήσεις μισθών, ώστε να καλύπτουν την αύξηση του πληθωρισμού. Επαναφορά 13ου - 14ου μισθού. Αύξηση αποζημίωσης και μείωση φορολόγησης εφημεριών.
• Αποκλειστικά δημόσιο δωρεάν αναβαθμισμένο σύστημα υγείας, που να καλύπτει καθολικά τις ανάγκες, με αυξημένη χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Επικοινωνία

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *