Δευτέρα 15 Απριλίου 2024

Επιστροφή αχρεωστήτως καταβληθεισών εισφορών, σε εργοδότες και μισθωτούς ασφαλισμένους, των ενταχθέντων στο e-Ε.Φ.Κ.Α. τ. Φορέων

 Προς :
                      Διοικητή Πα.Γ.Ν.Η.
            Αν. Διοικητή Πα.Γ.Ν.Η.
                             Διοικητικό Συμβούλιο Πα.Γ.Ν.Η.
                                  Δ/ντρια Διοικητικής Υπηρεσίας
                                         Υπ/ντρια Οικονομικού
                        Τμήμα Οικονομικού 

ΘΕΜΑ: Επιστροφή αχρεωστήτως καταβληθεισών εισφορών, σε εργοδότες και μισθωτούς ασφαλισμένους, των ενταχθέντων στο e-Ε.Φ.Κ.Α. τ. Φορέων

Κύριοι, 

Εκδόθηκε εγκύκλιος από τον ΕΦΚΑ με  θέμα: Επιστροφή αχρεωστήτως καταβληθεισών εισφορών, σε εργοδότες και μισθωτούς ασφαλισμένους, των ενταχθέντων στο e-Ε.Φ.Κ.Α. τ. Φορέων. Σε περίπτωση που έχουν πραγματοποιηθεί επιπλέον ασφαλιστικές εισφορές που παρακρατήθηκαν εκ παραδρομής αιτούμαστε την επιστροφή τους στους εργαζόμενους.

Ενδεικτικά αναφέρουμε κάποιες  περιπτώσεις:

Κρατήσεις στο Ταμείο Πρόνοιας 4% για τους συναδέλφους πριν την 1/1/1993 στα Επιδόματα Ευθύνης που δεν έπρεπε να γίνονται. 

Σε γιατρούς μετά το 2011 για τυχόν κρατήσεις που έγιναν στο Ταμείο Πρόνοιας επί όλων των αποδοχών και όχι όπως είναι το σωστό με επιλογή ασφαλιστικής κατηγορίας.

Ασφαλιστικές κρατήσεις στα εξαιρέσιμα που δεν πρέπει να γίνονται.

Ειδική  εισφορά αλληλεγγύης 2% υπέρ ανέργων στους υπαλλήλους Ιδιωτικού Δικαίου που παρακρατείτε εντός του πακέτου κάλυψης και όχι επιπλέον  (από εφέτος καταργήθηκε η φορολογική εισφορά αλληλεγγύης) κλπ.

Για όλους  τους εργαζόμενους υποβάλλεται Αναλυτική Περιοδική Δήλωση στον ΕΦΚΑ. Για τους Δημόσιους υπαλλήλους από Ιανουάριο 2020. Ως εκ τούτω οι υπηρεσίες μισθοδοσίας  ενδεχομένως γνωρίζουν τυχόν λάθη στις κρατήσεις αφού τα λάθη εμφανίζονται κατά την υποβολή της Α.Π.Δ.


Για το ΔΣ

Ο Πρόεδρος

Ο Γεν. Γραμματέας





Βρύσαλης Δημήτρης Κοκοβάκης Γρηγόρης
    

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Επικοινωνία

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *