Πέμπτη 4 Οκτωβρίου 2018

24ΩΡΗ ΠΑΝΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΕΤΑΡΤΗ 10/10 ΜΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΗΝ 7Η ΥΠΕ ΣΤΙΣ 12:00

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, παίρνοντας την σκυτάλη από τις προηγούμενες κυβερνήσεις, συνεχίζει την αντεργατική της επίθεση, θέλοντας να «πετάξει έξω» ειδικότητες και κλάδους, που σήμερα παίρνουν ανθυγιεινό επίδομα αλλά και να μειώσει το συνολικό ποσό στα ήδη χορηγούμενα επιδόματα, με προκαθορισμένα πορίσματα Επιτροπών. Ταυτόχρονα, ετοιμάζεται να απολύσει τους εργαζόμενους του ΟΑΕΔ που λήγουν οι συμβάσεις τους, καθώς και το επικουρικό προσωπικό (όπως έκανε με τους εργαζόμενους στην Παιδοψυχιατρική). Παίζουν και με τη δημόσια υγεία και με τη ζωή των 4.000 συμβασιούχων του ΟΑΕΔ, όπως κάνουν για όλους τους ελαστικά εργαζόμενους (καθαριότητα, σίτιση, μπλοκάκια, επικουρικοί, κλπ). Επιβεβαιώνεται ο στόχος τους για διαιώνιση και διεύρυνση του ποσοστού των ελαστικά εργαζόμενων, για αναζήτηση πηγών χρηματοδότησης της δημόσιας Υγείας πέραν του κρατικού προϋπολογισμού.
Συνάδελφοι, εργαζόμαστε σε συνθήκες αυξανόμενης εντατικοποίησης, με αλλεπάλληλες βάρδιες (απόγευμα - πρωί - νύχτα) και εφημερίες, με πολλά χρωστούμενα ρεπό και μέρες κανονικής άδειας, γιατί, ακόμη και με βάση τους πετσοκομμένους οργανισμούς, υπάρχουν χιλιάδες κενές οργανικές θέσεις όλων των ειδικοτήτων.

Παρόλα αυτά, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ στην ίδια πορεία με τις προηγούμενες, όχι μόνο δεν επέκτεινε τον θεσμό των Βαρέων Ανθυγιεινών Επαγγελμάτων στο δημόσιο (με αποτέλεσμα ακόμα και ειδικότητες / κλάδοι που έχουν ενταχθεί στον ιδιωτικό τομέα στα ΒΑΕ, στο δημόσιο να παραμένουν εκτός), αλλά διατηρεί πολλούς από εμάς αποκλεισμένους ακόμη κι από τη χορήγηση του ανθυγιεινού επιδόματος. Από τη 1-3-2019 καταργούνται οι διατάξεις που ρυθμίζουν μέχρι σήμερα τον τρόπο χορήγησης του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας και, με το προνομοθετημένο - επί της ουσίας - νέο πλαίσιο χορήγησής του, θα καθοριστούν νέα κριτήρια δικαιούχων, νέοι όροι και προϋποθέσεις για την καταβολή του και νέος τρόπος υπολογισμού του ύψους του επιδόματος ανάλογα με «τον βαθμό και τη συχνότητα έκθεσης» των εκάστοτε δικαιούχων στους παράγοντες κινδύνου που επικρατούν στους χώρους εργασίας! Αυτή είναι η περιβόητη «εναρμόνιση» με την Ευρωπαϊκή νομοθεσία και πρακτική (αφού πουθενά στην ευρωπαϊκή ένωση δεν υπάρχει το ίδιο καθεστώς ΒΑΕ).

Η κυβέρνηση που αύξησε τα όρια συνταξιοδότησης, που αύξησε δηλαδή το χρόνο έκθεσης των υγειονομικών στους επαγγελματικούς κινδύνους, καταργεί το πενιχρό ανθυγιεινό επίδομα, που και οι προηγούμενες κυβερνήσεις είχαν ψαλιδίσει. Ένα επίδομα που, έτσι κι αλλιώς, από μόνο του δεν μπορεί να αποκαταστήσει την υγεία των συναδέλφων που προσβάλλονται από επαγγελματική ασθένεια, ούτε βεβαίως μπορούσε να υποκαταστήσει τα μέτρα που απαιτούνται για τη μείωση του επαγγελματικού κινδύνου. Στην προσπάθειά τους "να μας πιάσουν στον ύπνο", δεν δίνουν ούτε στους συνδικαλιστικούς φορείς, ούτε στη δημοσιότητα το πόρισμα της Επιτροπής. Χαρακτηριστική είναι η στάση υπουργών της κυβέρνησης που αρνούνται να δεσμευθούν ότι δεν θα υπάρξει περικοπή σε όσους παίρνουν σήμερα το επίδομα και επέκταση σε όσους το δικαιούνται (λόγω των συνθηκών στις οποίες εργάζονται) και δεν το παίρνουν έως σήμερα.

Αρνούνται το αίτημα για επέκταση των ΒΑΕ στο δημόσιο, με ένταξη όλων των κλάδων και ειδικοτήτων που εργάζονται σε επικίνδυνες και ανθυγιεινές συνθήκες, και τη λήψη των αναγκαίων μέτρων για την προστασία της υγείας και της ασφάλειας μας.

Για αυτούς τους λόγους το ΔΣ του σωματείου εργαζομένων καλεί όλους τους συναδέλφους σε ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ την ΔΕΥΤΕΡΑ 8 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ, στις 8 πμ στο αμφιθέατρο.

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΜΑΖΙΚΑ στην 24ωρη ΠΑΝΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ που κήρυξε η ΠΟΕΔΗΝ την ΤΕΤΑΡΤΗ 10 ΟΚΤΩΒΡΗ, με ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ στη διοίκηση της 7ης ΥΠΕ στις 12:00.

Διεκδικούμε:
• Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού. Μονιμοποίηση όλων όσων εργάζονται με ελαστικές σχέσεις εργασίας. Σταθερή και μόνιμη δουλειά για όλους με πλήρη δικαιώματα.
• Καμιά περικοπή του Επιδόματος επικίνδυνης κι ανθυγιεινής εργασίας. Επέκταση και στους εργαζόμενους που εργάζονται σε ανθυγιεινές συνθήκες και σήμερα δεν το λαμβάνουν, ανεξαρτήτως εργασιακής σχέσης.
• Διεύρυνση του θεσμού των ΒΑΕ σε όλους τους εργαζόμενους που εργάζονται σε ανθυγιεινές συνθήκες, Μείωση του χρόνου εργασίας σε 6ωρο/ 5ήμερο/ 30ωρο με αύξηση των ημερών αδείας. Να μειωθούν τα ηλικιακά όρια συνταξιοδότησης στα 50 για τις γυναίκες και 55 για τους άντρες που εργάζονται στα ΒΑΕ.
• Όλοι μαζί, μια γροθιά συνεχίζουμε τον αγώνα! Ενάντια στην ομηρία και τον εμπαιγμό χιλιάδων συναδέλφων συμβασιούχων - Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους, με αξιοπρεπείς μισθούς και πλήρη εργασιακά - ασφαλιστικά - επιστημονικά δικαιώματα!
• Εδώ και τώρα λήψη όλων των μέτρα που απαιτούνται για την προστασία της υγείας και της ασφάλειας των υγειονομικών. Να προσληφθούν μόνιμοι Γιατροί Εργασίας και Τεχνικοί Ασφαλείας και να στελεχωθούν πλήρως Εσωτερικές Υπηρεσίες Προστασίας και Πρόληψης στις δημόσιες μονάδες υγείας.
• Πλήρη χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό. Ανάκτηση όλων των απωλειών σε μισθολογικά - εργασιακά δικαιώματα. Να πληρωθούν τώρα όλα τα δεδουλευμένα χωρίς καμιά εξαίρεση.
• Για να μπει τέλος στην αβάσταχτη εντατικοποίηση και τις απαράδεκτες συνθήκες δουλειάς.
• Δημόσια και δωρεάν Υγεία για όλους, χωρίς καμιά επιχειρηματική δράση!

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΟΥΜΕ ΤΩΡΑ!!!

 ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ

ΔΕΥΤΕΡΑ 8 ΟΚΤΩΒΡΗ ΣΤΙΣ 8 ΠΜ

__________________________

 24ΩΡΗ ΠΑΝΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ

ΤΕΤΑΡΤΗ 10 ΟΚΤΩΒΡΗ

ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΗΝ 7Η ΥΠΕ ΣΤΙΣ 12:00

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Επικοινωνία

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *