Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2018

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΣΥΣΚΕΨΗ ΜΕ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΟΥ ΚΛΑΔΟΥ ΠΑΙΔΙΑΤΡΙΚΗΣ, ΟΥΡΟΛΟΓΙΚΗΣ, ΟΦΘΑΛΜΟΛΟΓΙΚΗΣ, ΜΕΘ, ΜΟΝΑΔΑΣ ΝΕΟΓΝΩΝ, ΩΡΛ, ΝΕΥΡΟΛΟΓΙΚΗΣ και ΠΟΓΚ

Το ΔΣ του σωματείου εργαζομένων ΠαΓΝΗ απαιτεί συνεχώς να στελεχωθεί το νοσοκομείο με νοσηλευτικό προσωπικό για να μπορούν να τηρούνται τα εργασιακά δικαιώματα και οι διατάξεις της εργασιακής νομοθεσίας στη σύνταξη των προγραμμάτων εργασίας. Να μπορούμε να έχουμε τα όποια ακόμα δικαιώματα έχουν μείνει σαν εργαζόμενοι. Όπως 8ωρη εργασία, 2 ρεπό την εβδομάδα, χορήγηση κανονικής άδειας στο ίδιο έτος, 11ωρη ανάπαυση ανάμεσα σε 2 βάρδιες, δυνατότητα εκπαιδευτικών αδειών, πραγματοποίηση νοσηλευτικών ειδικοτήτων, δυνατότητα αλλαγής τμήματος έπειτα από πολυετή εργασία σε βαριά τμήματα, ασφαλής στελέχωση στα τμήματα κ.α.


Κυβερνήσεις και διοικήσεις διαχρονικά εκμεταλλεύονται το φιλότιμο των εργαζομένων και λειτουργούν τα νοσοκομεία εις βάρος των δικαιωμάτων μας, της υγείας μας αλλά και της ποιότητας περίθαλψης στο όνομα των διαχρονικά αναγκών που οι ίδιοι όμως είναι υπεύθυνοι.

Η ψυχοσωματική κόπωση είναι έκδηλη και δεν γνωρίζουμε πόσο ακόμη «το φιλότιμο» θα στηρίζει την υπερπροσπάθεια που καταβάλουμε όλοι μας.

Η κατάσταση δεν πάει άλλο!!!


Συνεχίζουμε την ανάδειξη των οξυμμένων προβλημάτων του νοσοκομείου με τα συσσωρευμένα ζητήματα του νοσηλευτικού κλάδου σε ΠΑΙΔΙΑΤΡΙΚΗ, ΟΥΡΟΛΟΓΙΚΗ, ΜΕΘ, ΜΟΝΑΔΑ ΝΕΟΓΝΩΝ, ΟΦΘΑΛΜΟΛΟΓΙΚΗ, ΩΡΛ, ΝΕΥΡΟΛΟΓΙΚΗ και ΠΟΓΚ όπου η κατάσταση έχει ξεπεράσει το κόκκινο.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους των παραπάνω κλινικών σε σύσκεψη με το ΔΣ του σωματείου εργαζομένων τη ΔΕΥΤΕΡΑ 22 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 14:30 στο γραφείο του σωματείου για να συζητήσουμε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε καθημερινά (εντατικοποίηση, παραβίαση εργατικών δικαιωμάτων, απαράδεκτες συνθήκες εργασίας, απολύσεις, παράλληλα καθήκοντα, μετακινήσεις κλπ) και να καθορίσουμε τα επόμενα βήματα της δράσης μας.

*Αυτονόητο είναι πως η σύσκεψη είναι ανοιχτή για κάθε συνάδελφο που επιθυμεί να πάρει μέρος και από τις υπόλοιπες κλινικές*

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Επικοινωνία

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *