Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2019

ΔΕΝ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΦΙΕΣΤΕΣ ΤΩΝ ΕΓΚΑΙΝΙΩΝ ΠΟΥ ΑΘΩΩΝΟΥΝ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗΣ, ΤΩΝ ΧΟΡΗΓΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΧΑΜΗΛΩΝ ΑΠΑΙΤΗΣΕΩΝ

Το ΔΣ του σωματείου εργαζομένων ΠαΓΝΗ πρόσφατα έλαβε πρόσκληση να παραβρεθεί στα εγκαίνια της λειτουργίας δύο ιατροτεχνολογικών μηχανημάτων του νοσοκομείου μας την Δευτέρα 28/01. Είναι η δεύτερη φορά σε ενάμιση χρόνο που η διοίκηση εγκαινιάζει τα Δώρα του Νιάρχου. Είναι φανερό ότι το τελευταίο διάστημα, μετά το 4ο μνημόνιο και βαδίζοντας προς τις εκλογές, το υπουργείο Υγείας, η ΔΥΠΕ και η διοίκηση του ΠαΓΝΗ επιχειρούν με επικοινωνιακά τρικ και αντίστοιχες φιέστες να δώσουν την εικόνα της σταθεροποίησης του συστήματος υγείας, ακόμα ίσως και της βελτίωσής του.

Η καθημερινή σκληρή εικόνα των νοσοκομείων μας τους διαψεύδει πανηγυρικά, ενώ ακόμα και η εγκατάσταση του 2ου σύγχρονου γραμμικού επιταχυντή που αναμφίβολα θα προσφέρει στους χιλιάδες ασθενείς της Κρήτης, δεν είναι προϊόν επένδυσης των δισεκατομμυρίων από τη σκληρή φορολόγηση του ελληνικού λαού, αλλά αποτελεί αγορά με χρήματα «φιλανθρωπίας» ενός από τους πιο ισχυρούς επιχειρηματικούς ομίλους της χώρας μας. Η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ αντί να στηρίξει τα δημόσια νοσοκομεία με κρατική χρηματοδότηση προκειμένου να αναταθεί το δημόσιο σύστημα υγείας που αντιμετωπίζει τεράστια προβλήματα, προσφεύγει στο εφοπλιστικό κεφάλαιο για τη δημιουργία και ανανέωση των υποδομών και του εξοπλισμού, "ξεπλένοντάς" το με "νόμιμες" φοροαπαλλαγές. Έχει αποδειχθεί πολλές φορές ότι οι δωρεές δεν γίνονται με αγνές προθέσεις, αλλά προσβλέπουν στην ανάπτυξη των δημόσιων δομών υγείας με τρόπο που να εξυπηρετεί τα συμφέροντα διάφορων ιδιωτικών ιδρυμάτων και ομίλων, συμβάλλοντας στην αποτελεσματικότερη ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ και στην προσέλκυση ασθενών-πελατών με κίνητρο το κέρδος και όχι την εξυπηρέτηση των πραγματικών λαϊκών αναγκών για Υγεία.

Εμείς οι εργαζόμενοι (γιατροί, νοσηλευτές, τραυματιοφορείς, διοικητικοί, τεχνικοί, τεχνολόγοι, εργαζόμενοι στην καθαριότητα και τη σίτιση) του ΠαΓΝΗ δεν θα ΓΙΝΟΥΜΕ ΣΥΝΕΝΟΧΟΙ ΣΤΗΝ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ - ΤΗΝ ΚΟΡΟΙΔΙΑ, δεν θα νομιμοποιήσουμε με την παρουσία μας τις φιέστες κυβέρνησης-ΥΠΕ-διοίκησης. Στις φιέστες παρουσιάζουμε στις λαϊκές οικογένειες την πραγματική εικόνα:

Είναι κοροϊδία να ισχυρίζονται η διοίκηση, η ΔΥΠΕ και το υπουργείο ότι θα συνεχίσουν  απρόσκοπτα να βελτιώνουν τις υπηρεσίες προς τους πολίτες και τους ασθενείς, την ίδια ώρα που όλα αρχίζουν και τελειώνουν με τα σλόγκαν της ανταποδοτικότητας, του κόστους-οφέλους, της επιχειρηματικότητας, της εμπορευματοποίησης και της αύξησης των κερδών για το νοσοκομείο-επιχείρηση, στα οποία η κυβέρνηση παίρνει άριστα!
Αποτελεί εμπαιγμό στους εργαζόμενους όταν καθημερινά παλεύουν στις βάρδιες με εξαντλητικά ωράρια, με στελέχωση τμημάτων κάτω από το όριο ασφαλείας, να ισχυρίζεται το υπουργείο υγείας ότι πριμοδοτήθηκαν τα νοσοκομεία με προσωπικό.
Είναι κοροϊδία να ονομάζουν βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών τις τεράστιες λίστες αναμονής σε τακτικά ιατρεία και χειρουργεία, τις πληρωμές στα ιδιωτικά απογευματινά ιατρεία, τα εμπόδια που βάζει για να κλείσουν οι ασθενείς ραντεβού  και τόσα άλλα. Όταν υπάρχουν μηχανήματα που λειτουργούν ορισμένες μέρες της εβδομάδας  λόγο έλλειψης  τεχνολόγων ακτινολόγων.
Αποτελεί πρόκληση να εγκαινιάζονται υγειονομικές δομές, ακόμα και με αυτές τις προϋποθέσεις, χωρίς να έχει εξασφαλιστεί η στελέχωσή τους με μόνιμο εξειδικευμένο προσωπικό.
Για να λειτουργήσει μια τόσο σημαντική τεχνολογική υποδομή, όπως ο γραμμικός επιταχυντής, χρειάζεται μόνιμο εκπαιδευμένο προσωπικό, και όχι προσωπικό μετακινούμενο από άλλα τμήματα, ή προσωπικό που θα πληρώνεται με μπλοκάκι ή που θα ενταχθεί στα ιδιωτικά απογευματινά εργαστήρια όπως έχει κάνει η διοίκηση και για άλλα επεμβατικά εργαστήρια ξεζουμίζοντας τους ασφαλισμένους και τα ταμεία.
Είναι πρόκληση, με δεδομένα τόσα κενά στα νοσοκομεία, σήμερα να υπάρχουν, αντί για μόνιμοι, εργαζόμενοι με ημερομηνία λήξης (επικουρικοί, ΟΑΕΔίτες, με μονοετείς ατομικές συμβάσεις), εργαζόμενοι που δεν δικαιούνται άδειες (αναρρωτικές, κ.ά.), σπουδαστές των ΙΕΚ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΑΚΤΙΚΗ τους. Μόνο στο ΠΑΓΝΗ οι συμβασιούχοι φτάνουν σήμερα τους 300, ενώ οι κενές οργανικές θέσεις – με βάση τους ξεπερασμένους ήδη οργανισμούς του 2012 - είναι τουλάχιστον 650.
Αποτελεί πρόκληση να καλούμαστε στα εγκαίνια την ώρα που μετράμε απολύσεις νοσηλευτών, προσωπικού ασφαλείας, κοινωνικών λειτουργών και έπονται γιατρών, εργαζομένων στην καθαριότητα-σίτιση κ.α.
Αποτελεί κοροϊδία να εγκαθίστανται νέα μηχανήματα όταν την ίδια ώρα  δεν μπορούν  να λειτουργήσουν πλήρως τα ήδη υπάρχοντα, όταν υπάρχουν κλειστά κρεβάτια ΜΕΘ, όταν οι εργαζόμενοι γίνονται - λάστιχο, μετακινούμενοι διαρκώς από τμήμα σε τμήμα για να "κλείνουν τρύπες".
Είναι υποκρισία να καλούμαστε  στα εγκαίνια των νέων μηχανημάτων, και την ίδια ώρα να κρέμεται πάνω μας η απειλή της πληρωμής για τυχόν βλάβες των μηχανημάτων.
• Οι περικοπές στις δημόσιες υγειονομικές δαπάνες συνεχίζονται. Ο κρατικός προϋπολογισμός για την υγεία το 2019 είναι περικομμένος κατά 65 εκατομμύρια ευρώ! Οι εργαζόμενοι πληρώνουν φόρους, ασφαλιστικές εισφορές, τόκους.
• Όπως φαίνεται απ’ όλα τα παραπάνω αυτοδιαψεύδεται η διοίκηση του νοσοκομείου, όταν λέει ότι η χρηματοδότηση είναι ικανοποιητική, ενώ την ίδια ώρα περιμένει από μεγάλους χορηγούς ή «φιλάνθρωπους» να πετάξουν κανένα ψίχουλο από τα τεράστια κέρδη τους. Βαρεθήκαμε την κοροϊδία με τις δήθεν ευεργεσίες των εφοπλιστών, τραπεζών και άλλων και την ίδια στιγμή να ξεζουμίζονται οι εργαζόμενοι στις επιχειρήσεις τους.

Συνένοχους στη φιέστα δεν θα μας έχετε! Δεν δίνουμε συγχωροχάρτι σε κανέναν. Δεν είμαστε ζητιάνοι, για να είμαστε ευχαριστημένοι με τα ψίχουλα που μας δίνουν!

Το ΔΣ του σωματείου εργαζομένων ΠαΓΝΗ καλεί τους ασθενείς και τους εργαζομένους να μην εξαπατηθούν από την προσπάθεια που εντείνεται από την πλευρά της κυβέρνησης να παρουσιάσει ότι δήθεν στηρίζει το δημόσιο σύστημα Υγείας. Η κυβέρνηση επιδιώκει, από τη μια να υλοποιεί αποτελεσματικά τις απαιτήσεις του κεφαλαίου για άγριες περικοπές στην Υγεία και τη φαρμακευτική περίθαλψη, και από την άλλη να παραπλανά τους ασθενείς και τους υγειονομικούς ότι αυτή η αντιλαϊκή πολιτική είναι δήθεν για το καλό τους, άρα πρέπει, όχι μόνο να μην εμποδιστεί, αλλά να επιβραβευτεί και από πάνω.

Στον αντίποδα αυτής της αντιλαϊκής πολιτικής, το σωματείο εργαζομένων του ΠαΓΝΗ διεκδικεί την ανάπτυξη ενός αποκλειστικά κρατικού συστήματος Υγείας, σύγχρονου, πλήρως στελεχωμένου με μόνιμους υγειονομικούς όλων των ειδικοτήτων, με απολύτως δωρεάν εξετάσεις, νοσηλεία και φάρμακα για όλους,  χωρίς πλαφόν, πληρωμές ασθενών και περικοπές.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΜΕ ΚΡΑΤΙΚΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ την αντικατάσταση των παλιών μηχανημάτων με ό,τι πιο σύγχρονο υπάρχει, ανάλογα με τις εξελίξεις της τεχνολογίας και της επιστήμης. Επαρκή και σταθερή συντήρηση του ιατρικό τεχνολογικού εξοπλισμού. Παλεύουμε σταθερά για αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν σύστημα υγείας, με μόνιμες προσλήψεις όλων των ειδικοτήτων με πλήρη εργασιακά, ασφαλιστικά και επιστημονικά δικαιώματα. Σταθερή και μόνιμη δουλειά για όλους, να πάψει η ομηρία των συμβασιούχων, να μονιμοποιηθούν τώρα!

Την Δευτέρα 28/01, ενώ θα διεξάγεται η φιέστα των εγκαινίων, το σωματείο μας πραγματοποιεί 2ωρη ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, από τις 10:30 έως τις 12:30, με συγκέντρωση στην πύλη του νοσοκομείου, προκειμένου να παρουσιάσει την πραγματική κατάσταση του νοσοκομείου μας. Καλούμε λαϊκές επιτροπές, σωματεία, συλλόγους ασθενών να παραβρεθούν και να διεκδικήσουμε όλοι μαζί το δικαίωμα μας στη ΔΩΡΕΑΝ ΥΓΕΙΑ!!!

1 σχόλιο :

  1. Είστε ΟΛΟΙ για δέσιμο (επιεικώς) εκεί μέσα στο παΧνί!!!

    Είστε όλοι με τη σειρά για τον ψυχίατρο!!!
    Γιατί αν δεν είστε ψυχασθενείς, είστε ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΑΛΗΤΕΣ και ΘΛΙΒΕΡΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΜΑΤΑ ΣΙΧΑΜΕΡΩΝ ΕΓΚΕΦΑΛΩΝ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Επικοινωνία

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *