Παρασκευή 10 Μαΐου 2019

ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΟ ΣΑΛΟΝΙ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ

Το ΔΣ του σωματείου εργαζομένων πραγματοποίησε ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ στο κεντρικό σαλόνι του νοσοκομείου στα πλαίσια της 2ωρης στάσης εργασίας που είχε κηρύξει με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Νοσηλευτή (12 Μάη) και την Παγκόσμια Ημέρα Μαίας/Μαιευτή (5 Μάη).

Ο πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων απεύθυνε θερμό αγωνιστικό χαιρετισμό στο νοσηλευτικό και μαιευτικό προσωπικό, χάρη στο οποίο λειτουργεί το νοσοκομείο.  Κατήγγειλε την κοροϊδία της κυβέρνησης για την περίφημη «σταθεροποίηση του συστήματος» με ανακυκλωμένο προσωπικό, τη μετατροπή των νοσοκομείων σε επιχειρήσεις και των ασθενών σε πελάτες.

Οι υγειονομικοί εργαζόμενοι, με ένα κόκκινο τριαντάφυλλο συμβολικά στο χέρι, ενημέρωσαν τους ασθενείς και επισκέπτες για τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζουμε καθημερινά στη λειτουργία του νοσοκομείου.

Καλούμε τους ασθενείς να συμπαραταχτούν με τους μαχόμενους υγειονομικούς και να διεκδικήσουμε ένα ΔΩΡΕΑΝ αναβαθμισμένο σύστημα υγείας για ΟΛΟΥΣ!!!

Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ!!! 

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ασφαλή και επαρκή στελέχωση με μόνιμο προσωπικό.  

Απαιτούμε:
• Πραγματική ένταξη των υγειονομικών στα ΒΑΕ. Μείωση του χρόνου συνταξιοδότησης στα 50 χρόνια για τις γυναίκες και στα 55 για τους άνδρες. Όχι στην κατάργηση του ανθυγιεινού επιδόματος. Επαναφορά των μισθών στα επίπεδα του 2009.
• Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού. Μονιμοποίηση όλων όσων εργάζονται με ελαστικές εργασιακές σχέσεις.
Εφαρμογή του νόμου για την άμεση χορήγηση της ειδικής άδειας σε ΟΛΟΥΣ τους τραυματιοφορείς και σε όσους εργαζόμενους τη δικαιούνται σύμφωνα με την εγκύκλιο. Επέκταση της ειδικής άδειας και σε άλλους κλάδους και ειδικότητες (ιατροί, κ.α.).
• Πλήρης κρατική χρηματοδότηση των δημόσιων μονάδων Υγείας. Κατάργηση όλων των πληρωμών των ασθενών. Δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη των ανασφάλιστων.
• Αποκλειστικά δημόσια δωρεάν Υγεία - Πρόνοια. Κατάργηση της επιχειρηματικής δράσης.






Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Επικοινωνία

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *