Τρίτη 28 Απριλίου 2020

ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ 28-04-20

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η σημερινή κινητοποίηση.

Η φωνή πίσω από τις μάσκες ακούστηκε δυνατά.

Δεκάδες εργαζόμενοι συμμετείχαν στην αγωνιστική κινητοποίηση που πραγματοποιήθηκε ύστερα από το κάλεσμα του σωματείου εργαζομένων ΠΑΓΝΗ στα πλαίσια της πανελλαδικής δράσης σωματείων και Ομοσπονδιών.
Στη συγκέντρωση  μίλησε  ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων ΠαΓΝΗ, Δημήτρης Βρύσαλης. Συμμετείχαν στην κινητοποίηση η ΕΛΜΕ Ηρακλείου, Ομάδες Γυναικών της ΟΓΕ και ο Φοιτητικός Σύλλογος Ιατρικής, οι οποίοι έδωσαν τον αγωνιστικό τους χαιρετισμό.
Καταγγέλλουμε την  παρουσία αυτοκίνητου αστυνομίας τόσο στην πύλη του νοσοκομείου (με συμβατικό νούμερο), προφανώς με άνωθεν εντολές,  όπως επίσης και  το ενδιαφέρον, μετά το τέλος της κινητοποίησης, ένστολου αστυνομικού ο οποίος ρωτούσε υπάλληλο του νοσοκομείου πόσοι συμμετείχαν στη συγκέντρωση, τι ειδικότητες ήταν και τι έκαναν.

Το Σωματείο Εργαζομένων ΠΑΓΝΗ, οι μαχόμενοι υγειονομικοί τονίζουν ότι η προσπάθεια φίμωσης και τρομοκράτησης που επιχειρεί να επιβάλει η κυβέρνηση και  οι κάθε είδους υποστηριχτές της ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ. ΗΡΩΕΣ ΜΕ  ΦΙΜΩΤΡΑ ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΟΥΝ!
Διεκδικούμε:
- Άμεση κρατική χρηματοδότηση του δημόσιου συστήματος Υγείας.
- Μονιμοποίηση των επικουρικών και όλων των συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
- Πρόσληψη όλου του αναγκαίου μόνιμου προσωπικού (γιατρών, νοσηλευτών και λοιπού υγειονομικού προσωπικού) για τη στελέχωση των νοσοκομείων και των Κ.Υ.
- Μέτρα και μέσα προστασίας για την υγεία και την ασφάλεια των υγειονομικών.
- Κάλυψη όλων των αναγκών σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας και υποδομές που απαιτούνται για την πλήρη λειτουργία των δημόσιων υπηρεσιών υγειονομικής περίθαλψης και έρευνας.με μόνιμο εξειδικευμένο προσωπικό.
- Ένταξη στα BAE
- Πλήρη 24ωρη λειτουργία των ΚΥ στελεχωμένα με μόνιμο προσωπικό με επαρκή σύγχρονο εξοπλισμό.
- Σταδιακή και με επιστημονικά δεδομένα επαναλειτουργία των εξωτερικών τακτικών ιατρείων, των χειρουργείων, των εργαστηρίων καθώς επίσης και των κλινικών που συγχωνεύτηκαν ή συρρικνώθηκαν.


Για το ΔΣ

Ο Πρόεδρος

Ο Αναπλ. Γραμματέας





Βρύσαλης Δημήτρης Φραντζέσκος Γιώργος
   












Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Επικοινωνία

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *