Παρασκευή 15 Μαΐου 2020

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗ ΜΗ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΑΣΘΕΝΩΝ ΣΤΟ ΠΑΓΝΗ

Η επαναφορά της λειτουργίας των νοσοκομείων σε μερική  «κανονικότητα» γίνεται με τεράστια δυσκολία για ασθενείς και εργαζόμενους. Επιβεβαιώνεται η πρόσφατη ανακοίνωση του σωματείου μας, ότι η επόμενη φάση είναι ναρκοθετημένη από την υποστελέχωση των δημόσιων δομών υγείας, καθώς και την ανεπάρκεια ΠΦΥ στην πόλη του Ηρακλείου (1 Κέντρο Υγείας μόνο) το οποίο δεν μπορεί να καλύψει τις ανάγκες του πληθυσμού.
Η αναστολή λειτουργιών του νοσοκομείου εδώ και δύο μήνες έχει ως αποτέλεσμα να έχουν μείνει χωρίς παρακολούθηση χιλιάδες ασθενείς με χρόνια νοσήματα και να έχουν αυξηθεί ακόμη περισσότερο οι πολύμηνες αναμονές για ιατρικές επισκέψεις, για απεικονιστικές εξετάσεις και για επεμβάσεις. Τους επόμενους μήνες ενδεχομένως να σημειωθεί αύξηση της νοσηρότητας από ασθένειες που δεν έχουν σχέση με τον κορονοϊό λόγω της υποδιάγνωσης και της υποθεραπείας τους κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Ήδη το τελευταίο διάστημα υπάρχει αυξημένη προσέλευση στα ΤΕΠ και αναμένεται να αυξηθεί ακόμη περισσότερο τους επόμενους μήνες.

Ιδιαίτερο πρόβλημα είναι ο περιορισμένος αριθμός εξυπηρέτησης εξωτερικών ασθενών για αιματολογικές εξετάσεις και ακτινολογικό έλεγχο.

Καλούμε τη διοίκηση του ΠαΓΝΗ να ανακαλέσει την απόφαση της και να εξυπηρετούνται οι εξωτερικοί ασθενείς σε εξετάσεις αίματος και ακτινογραφίες.

Καλούμε την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας και τη διοίκηση της 7ης ΥΠΕ να εξασφαλίσουν 24ωρη λειτουργία των Κέντρων Υγείας για να αποσυμφορηθούν τα νοσοκομεία.

Απαιτούμε:
• Άμεση και πλήρης κάλυψη σε παρεχόμενες υπηρεσίες Υγείας, με υψηλού επιπέδου υπηρεσίες ΠΦΥ.
• Την ανάπτυξη και αναβάθμιση των ΤΟ.Μ.Υ. ώστε να παρέχουν ουσιαστικές υπηρεσίες Υγείας.
• Ανάπτυξη δημόσιων ΚΥ αστικού και τύπου, πλήρως εξοπλισμένα και επαρκή σε αριθμό, ώστε να καλύπτουν το σύνολο των σύγχρονων αναγκών.
• Στελέχωση των ΚΥ με όλες τις απαραίτητες ειδικότητες και με οικογενειακούς γιατρούς, με σταθερές – μόνιμες σχέσεις εργασίας, πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης.

Για το ΔΣ

Ο Πρόεδρος

Ο Γεν. Γραμματέας





Βρύσαλης Δημήτρης Κοκοβάκης Γρηγόρης

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Επικοινωνία

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *