Πέμπτη 12 Νοεμβρίου 2020

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΟΛΩΝ ΜΑΣ

Δεκάδες εργαζόμενοι διαμαρτυρηθήκαμε σήμερα στην πύλη του νοσοκομείου και έξω από κλειστά τμήματα, στα πλαίσια της πανελλήνιας ημέρας δράσης στα νοσοκομεία, για την εξασφάλιση επάρκειας σε μέτρα ατομικής προστασίας, προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων και την ένταξη μας στα ΒΑΕ. Στην κινητοποίηση παραβρέθηκαν και εκπρόσωποι των σωματείων Οικοδόμων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων. 

Το δεύτερο κύμα της  πανδημίας έβγαλε στην επιφάνεια την εγκληματική πολιτική που μας αφήνει όλους απροστάτευτους.  Αντί για μαζικές προσλήψεις προσωπικού με επείγουσες διαδικασίες και μονιμοποίηση των συμβασιούχων, ανέστειλαν τις κανονικές μας άδειες, κάτι που αποτελεί ανοιχτή ομολογία αυτού που ήδη γνωρίζουμε και η κυβερνητική προπαγάνδα προσπαθούσε να κρύψει. Ότι δηλαδή δεν υπήρξε ουσιαστική ενίσχυση των δημόσιων μονάδων Υγείας με προσωπικό και εξοπλισμό και τα δημόσια νοσοκομεία και κέντρα Υγείας αδυνατούν να αντιμετωπίσουν την εξάπλωση της πανδημίας.

Περικόπτουν τα τακτικά χειρουργεία και ραντεβού, μετατρέπουν τα νοσοκομεία σε νοσοκομεία μιας  νόσου με τραγικές συνέπειες για  τους ασθενείς από τις άλλες ασθένειες και  στέλνουν πελατεία στις ιδιωτικές κλινικές.

Όλο το προηγούμενο διάστημα δεν έκαναν το παραμικρό για να προετοιμάσουν το νοσοκομείο, και τώρα ψάχνουν χώρους για να νοσηλευτούν περιστατικά Covid-19, χωρίς να έχουν εξασφαλιστεί οι αναγκαίες προϋποθέσεις για την νοσηλεία τους. 


Αντί να ενισχύσουν την πρωτοβάθμια Υγεία για να παίξει κομβικό ρόλο στην πρόληψη, καταγραφή  και παρακολούθηση ασυπτωματικών και ήπιων περιστατικών, με μαζικά test στα σχολεία, τους μαζικούς χώρους, την κοινότητα, αντίθετα την αποψιλώνουν ακόμη περισσότερο για να ενισχύσουν τα νοσοκομεία. Η παντελής έλλειψη Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας που αποτελεί κλειδί για την αποτελεσματική αντιμετώπιση της νόσου, οδηγεί ύποπτα περιστατικά να προσέρχονται  στο νοσοκομείο όταν πρέπει πάση θυσία να κλειστεί κάθε χαραμάδα για την είσοδο του ιού στους νοσηλευόμενους ασθενείς και στο λειψό προσωπικό ώστε να μην γίνουν εστίες υπερμετάδοσης της νόσου. Πόσο μάλλον από τη στιγμή που δεν υπάρχουν «εφεδρείες» υγειονομικών και πρέπει να αντιμετωπιστούν και άλλα μη covid περιστατικά.

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΤΟΜΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ
ΜΕΤΡΑ ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΜΑΣ

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ ΜΕ:
- ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΨΗΦΙΑΚΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ - ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ ΣΤΟ BLOG ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΗΝ ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ  (www.somateiopagni.blogspot.com) – ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΣΤΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΙΜΗΣ
- 24ΩΡΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΕΜΠΤΗ 26 ΝΟΕΜΒΡΗ
- ΤΗΛΕΣΥΝΔΙΑΣΚΕΨΗ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΥΓΕΙΑΣ-ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ


Για το ΔΣ

Ο Πρόεδρος

Ο Γεν. Γραμματέας

Βρύσαλης Δημήτρης Κοκοβάκης Γρηγόρης
   
   

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Επικοινωνία

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *