Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2021

ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΙΣ 28 ΓΕΝΑΡΗ ΣΤΟ ΠΑΓΝΗ

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε σήμερα, 28/1, η συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο σαλόνι του νοσοκομείου στα πλαίσια της 2ωρης στάσης εργασίας με την παρουσία δεκάδων εργαζομένων από πολλά τμήματα.

Κατά την διάρκεια της συγκέντρωσης τονίστηκε για άλλη μια φορά ότι η συνέχιση της επιδημίας σε συνδυασμό με τις αυξημένες λαϊκές ανάγκες επιβάλλουν την άμεση ενίσχυση των δημόσιων νοσοκομείων με μόνιμο προσωπικό και εξοπλισμό για να σταματήσει η μετατροπή τους σε νοσοκομεία «μιας νόσου», που έχει αφήσει χιλιάδες οικογένειες χωρίς υγειονομική περίθαλψη.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, ο αριθμός των μονίμων εργαζομένων στην Υγεία μειώθηκε κατά 1.632 εργαζόμενους, τον τελευταίο χρόνο (από 78.220 τον Ιανουάριο 2020 σε 76.588 το Δεκέμβριο 2020) ενώ το 2021 μειώνεται η χρηματοδότηση των δημόσιων μονάδων κατά 22 εκατ. και για την αντιμετώπιση της επιδημίας κατά 392 εκατ., ενώ ταυτόχρονα αυξάνονται οι εισφορές μας για υγειονομική περίθαλψη κατά 219 εκατ. ευρώ.

Οι ελλείψεις και τα προβλήματα των δημόσιων μονάδων Υγείας δεν μπορούν να αντιμετωπισθούν με προσλήψεις συμβασιούχων, που καλύπτουν προσωρινά μικρό μόνο μέρος των χιλιάδων κενών οργανικών θέσεων.

Η απόφαση της κυβέρνησης για απαγόρευση των συγκεντρώσεων άνω των 100 ατόμων, σε μια περίοδο μάλιστα που η κυβέρνηση υλοποιεί σωρηδόν μέτρα που προκαλούν δικαιολογημένες αντιδράσεις αποτελεί ομολογία ότι ο αυταρχισμός και η καταστολή είναι μόνιμο συστατικό στοιχείο της πολιτικής της.

Σε αυτήν την κατεύθυνση, συνεχίζουμε με νέες κινητοποιήσεις στα Κέντρα Υγείας, την Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου, και Πανελλαδική Στάση Εργασίας την Τρίτη 16 Φεβρουαρίου, για:

► μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού με επείγουσες διαδικασίες! Μονιμοποίηση όλων των εργαζομένων με ελαστικές εργασιακές σχέσεις!

► επίταξη ιδιωτικών μονάδων υγείας και ένταξη τους στο κρατικό σχέδιο για την αντιμετώπιση της επιδημίας!

► επέκταση του ανθυγιεινού επιδόματος και ένταξη στα Βαρέα Ανθυγιεινά Επαγγέλματα!

► ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς! Επαναφορά 13ου και 14ου μισθού!


Για το ΔΣ

Ο Πρόεδρος

Ο Γεν. Γραμματέας

Βρύσαλης Δημήτρης Κοκοβάκης Γρηγόρης
 
     

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Επικοινωνία

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *