Παρασκευή, 26 Φεβρουαρίου 2021

ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΟΔΩΝ ΜΕ RAPID TEST

Με αφορμή το τρίτο κύμα πανδημίας και την αύξηση των κρουσμάτων, η διοίκηση του ΠΑΓΝΗ έδωσε εντολή, από σήμερα 26/2, να μην μπαίνει στο νοσοκομείο κανένας συνοδός ασθενούς χωρίς αρνητικό rapid test. 

Ζητείται ουσιαστικά από τους συνόδους ασθενών να προσκομίζουν με δική τους ευθύνη αρνητικό rapid test επιβαρύνοντάς τους όμως με το κόστος της εξέτασης σε ιδιωτικές δομές, αφού δεν παρέχονται δωρεάν

Από τη μία, η κατεύθυνση και η λογική των μέτρων αυτών είναι σωστή, δεδομένης της πολύ επικίνδυνης κατάστασης που βρίσκεται η πανδημία αυτή τη στιγμή στη χώρα. Από την άλλη όμως, δεν είναι δυνατόν η ευθύνη και το κόστος των τεστ να χρεώνεται στους πολίτες

Είναι γνωστό σε όλους, ότι οι συνοδοί, είναι αναγκαίοι για το ίδιο το νοσοκομείο, ώστε να φροντίζουν τους ασθενείς που δεν μπορούν να αυτοεξυπηρετηθούν, αφού το υπάρχον νοσηλευτικό προσωπικό δεν επαρκεί (ποσοτικά) ούτε στο ελάχιστο για τέτοια καθήκοντα. 

Αυτή η απόφαση έχει δημιουργήσει μάλιστα εντάσεις στους συνοδούς των ασθενών. Για έναν ασθενή ο οποίος θα χρειαστεί να νοσηλευτεί για 2 εβδομάδες, ο συνοδός του (στο 24ωρο δεν θα είναι ένας) θα πρέπει να πληρώσει αρκετά  χρήματα για την εφαρμογή των νέων μέτρων. 

Υπάρχει ανάγκη προληπτικού ελέγχου, αλλά γιατί μόνο για τους συνοδούς;

Γιατι δεν πραγματοποιούνται τεστ σε τακτά χρονικά διαστήματα σε όλους τους υγειονομικούς; 

Γιατι δεν διενεργούνται τεστ στους ασθενείς που επισκέπτονται τα τακτικά εξωτερικά ιατρεία; 

Όλα αυτά τα προβλήματα είναι αποτέλεσμα του περιορισμού της κρατικής χρηματοδότησης στην κάλυψη στοιχειωδών αναγκών, αφού προτεραιότητα δεν αποτελεί η προστασία της υγείας, αλλά η εξοικονόμηση δαπανών.

Άμεσα απαιτούμε με ευθύνη του υπουργείου να διενεργούνται ΔΩΡΕΑΝ τεστ για τους συνοδούς και τους ασθενείς.

Άμεσα απαιτούμε με ευθύνη της διοίκησης επαναλαμβανόμενα τεστ στους υγειονομικούς.

Οι υγειονομικοί θα συνεχίσουμε να δίνουμε τον καλύτερο μας εαυτό σε συνθήκες βαριάς κόπωσης και ψυχολογικής εξάντλησης, με απλήρωτες εφημερίες, με αναστολή κανονικών αδειών εδώ και ένα χρόνο, αλλά δεν θα σταματήσουμε να μιλάμε και να αποκαλύπτουμε ποιος πραγματικά φταίει για την κατάσταση που βιώνει το νοσοκομείο μας αυτή τη στιγμή!


Για το ΔΣ

Ο Πρόεδρος

Ο Γεν. Γραμματέας

Βρύσαλης Δημήτρης Κοκοβάκης Γρηγόρης
    

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Επικοινωνία

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *