Δευτέρα 4 Οκτωβρίου 2021

ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ ΣΤΗ ΔΡΑΣΗ ΦΑΣΙΣΤΙΚΩΝ ΟΜΑΔΩΝ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

Καταδικάζουμε τη δράση φασιστικών ομάδων στο 1ο ΕΠΑΛ Σταυρούπολης και σε υπόλοιπα σχολεία της Θεσσαλονίκης, όπου αρχικά με τραμπουκισμούς και ξυλοδαρμούς προσπάθησαν να εμποδίσουν προγραμματισμένη φοιτητική συγκέντρωση, ενώ στην συνέχεια επιτέθηκαν τόσο σε μαθητές όσο και σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας.

Απαράδεκτη ήταν η στάση της διεύθυνσης του 1ου ΕΠΑΛ που ουσιαστικά ανεχόταν τη δράση των φασιστικών ομάδων εντός του σχολικού συγκροτήματος αλλά και της Αστυνομίας που, όπως αποδεικνύεται από φωτογραφικό υλικό, έκανε τα «στραβά μάτια» στην είσοδο φασιστικών ομάδων από πόρτα του σχολείου, που η ίδια «φρουρούσε»!

Απέναντι στις φασιστικές ομάδες και το σύστημα που τους γεννά, χρειάζεται να δυναμώσει η δράση των υγειονομικών, μαζί με τους υπόλοιπους εργαζόμενους, για να μην επιτρέψουμε να «εκκολαφθεί το αυγό του φιδιού».

Να απομονωθούν οι φασίστες, με όποιο «προσωπείο» και να εμφανίζονται, στα σχολεία, στα νοσοκομεία, κέντρα υγείας και κάθε χώρο δουλειάς και μόρφωσης.

Στην κατεύθυνση αυτή καταδικάζουμε απερίφραστα το γεγονός ότι σε συγκέντρωση, που οργανώθηκε από την Πανελλήνια Ομάδα Υγειονομικών στη Θεσσαλονίκη, ακούστηκε «χιτλερικό εμβατήριο», προκαλώντας τον αποτροπιασμό των περαστικών και αγανάκτηση στους υπόλοιπους υγειονομικούς.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους να απομονώσουν όσους επιχειρούν να αξιοποιήσουν την απαράδεκτη κυβερνητική πολιτική της «ατομικής ευθύνης» για να σπείρουν το φασιστικό δηλητήριο. Να συσπειρωθούμε στα Σωματεία και να δυναμώσουμε τον αγώνα για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής που «γεννά και θρέφει» τον φασισμό.


Για το ΔΣ

Ο Πρόεδρος

Ο Γεν. Γραμματέας





Βρύσαλης Δημήτρης Κοκοβάκης Γρηγόρης
    

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Επικοινωνία

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *