Τρίτη 2 Νοεμβρίου 2021

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΜΕΡΑ ΔΡΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΚΛΗΣΗ ΤΩΝ ΑΝΑΣΤΟΛΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

ΤΕΤΑΡΤΗ 3 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

Μέρα Πανελλαδικής Δράσης για την ανάκληση των αναστολών εργασίας
Συγκέντρωση Αλληλεγγύης στους συναδέλφους σε αναστολή στις 12μ. στην 7η ΥΠΕ

ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ είναι η κυβερνητική πολιτική που αξιοποιεί την επιδημία για την επέκταση της επιχειρηματικής δράσης στην Υγεία και όχι οι εργαζόμενοι στις μονάδες υγείας και πρόνοιας

Είμαστε ήδη αντιμέτωποι με το 4ο κύμα της επιδημίας και η κυβέρνηση συνεχίζει να στοχοποιεί τους εργαζόμενους στις δημόσιες και ιδιωτικές μονάδες υγείας και πρόνοιας, για να κρύψει τις δικές της ευθύνες για την «εκτίναξη» των κρουσμάτων, των εισαγωγών και των διασωληνωμένων ασθενών.

Αν και η πρόσφατη μεγάλη αύξηση των κρουσμάτων της επιδημίας σε Βρετανία και Ολλανδία – όπου είναι πλήρως εμβολιασμένοι το 78% και 83% του ενήλικου πληθυσμού αντίστοιχα – επιβεβαιώνουν ότι ο εμβολιασμός, αν και αναγκαίος, ΔΕΝ αρκεί για την αντιμετώπιση της επιδημίας, η κυβέρνησης συνεχίζει την επικίνδυνη και αντιεπιστημονική πολιτική της «ατομικής ευθύνης», που αυξάνει τον κίνδυνο για την υγεία των πολιτών από την επιδημία, και ταυτόχρονα αξιοποιεί την επιδημία για την ενίσχυση της επιχειρηματικής δράσης και κερδοφορίας.

Η προκλητική κυβερνητική επιμονή στη στοχοποίηση των εργαζομένων έχει σαν αποτέλεσμα να παραμένουν σε αναστολή εργασίας περισσότεροι από 6000 συνάδελφοι, που αντιμετωπίζουν σοβαρότατα προβλήματα επιβίωσης, τη στιγμή που κυβερνητικά στελέχη ομολογούν ότι το δημόσιο σύστημα υγείας «πιέζεται» λόγω της αύξησης των εισαγωγών ασθενών με COVID, ενώ σύμφωνα και με τα επίσημα στοιχεία, ο αριθμός των μονίμων εργαζομένων στην Υγεία μειώθηκε κατά 1250 εργαζόμενους, κατά τη διάρκεια της επιδημίας (από 77532 τον Μάρτιο 2020 σε 76282 το Σεπτέμβριο 2021) .

Ταυτόχρονα, αξιοποιούν τις αναστολές εργασίας για να προωθήσουν την επέκταση των ελαστικών εργασιακών σχέσεων σε βάρος της μόνιμης εργασίας. 

Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα του ΠΑΓΝΗ, όπου στις 650 κενές οργανικές θέσεις προσωπικού όλων των ειδικοτήτων προστέθηκαν οι αναστολές εργασίας 130 περίπου συναδέλφων, ενώ με απόλυση κινδυνεύουν και 165 συμβασιούχοι συνάδελφοι, που οι συμβάσεις τους λήγουν τους επόμενους μήνες και οι οποίοι καλύπτουν κρίσιμες ανάγκες λειτουργίας κλινικών και τμημάτων του νοσοκομείου.

Αντί για την ενίσχυση του εμβολιαστικού προγράμματος με στοχευμένη ενημέρωση, πλήρη προληπτικό έλεγχο και παρακολούθηση των εμβολιασμένων, αξιοποίηση όλων των ασφαλών εμβολίων, η κυβέρνηση επιμένει στις αναστολές εργασίας και μοιράζει bonus στους ιδιώτες υγειονομικούς για κατ’οίκον εμβολιασμό. Όλα αυτά συντηρούν την καχυποψία και ενισχύουν τις θεωρίες συνωμοσίας και τον ανορθολογισμό, που σκόπιμα καλλιεργείται από διάφορες ομάδες, πολλές από τις οποίες δεν κρύβουν τον ακροδεξιό ή και φασιστικό χαρακτήρα τους.

Αντί για την ενίσχυση των δημόσιων μονάδων υγείας και πρόνοιας, «στοχοποιούμαστε» οι εργαζόμενοι που για 19 ολόκληρους μήνες – μέσα σε επικίνδυνες συνθήκες – δίνουμε τη μάχη για την αντιμετώπιση της επιδημίας, την ίδια στιγμή που η κυβέρνηση συνεχίζει να παραβιάζει ακόμα και το ΠΔ 102/2020 και την ευρωπαϊκή οδηγία 739/2020 για την «Προστασία των εργαζομένων από κινδύνους που διατρέχουν λόγω της έκθεσής τους σε βιολογικούς παράγοντες κατά την εργασία», όπως είναι και ο SARS-COV-2.

Εξακολουθούν να μην παίρνουν κανένα ουσιαστικό μέτρο για την ασφαλή λειτουργία των σχολείων, με αποτέλεσμα να καταγράφονται εκατοντάδες κρούσματα σε μαθητές.

Εξίσου αποκαλυπτικός για τον πραγματικό χαρακτήρα των κυβερνητικών σχεδιασμών είναι ο απαράδεκτος αποκλεισμός των ανεμβολίαστων συνανθρώπων μας από την πρόσβαση στις δημόσιες μονάδες υγείας για την διενέργεια δωρεάν διαγνωστικού ελέγχου για SARS-CoV-2, που βάζει πρόσθετα εμπόδια στην επιδημιολογική επιτήρηση και την έγκαιρη διάγνωση ασυμπτωματικών/προσυμπτωματικών ασθενών.

Αυτοί είναι ο πραγματικός εχθρός μας. Ενάντια σε αυτούς χρειάζεται να στρέφεται ο κοινός αγώνας των υγειονομικών μαζί με τους υπόλοιπους εργαζόμενους, για να μπορέσουμε να υπερασπιστούμε την υγεία και τα δικαιώματα μας και να ανοίξουμε τον δρόμο για ένα καλύτερο αύριο για εμάς και τις οικογένειες μας.

Στην κατεύθυνση αυτή, συμμετέχουμε στη Μέρα Πανελλαδικής Δράσης για την ανάκληση των αναστολών εργασίας και προγραμματίζουμε νέα Συγκέντρωση στην 7η ΥΠΕ. Δεσμευόμαστε να συνεχίσουμε τον αγώνα μέχρι να γυρίσουν όλοι οι συνάδελφοι στην εργασία τους.


Για το ΔΣ

Ο Πρόεδρος

Ο Γεν. Γραμματέας





Βρύσαλης Δημήτρης Κοκοβάκης Γρηγόρης
    

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Επικοινωνία

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *