Παρασκευή 21 Ιανουαρίου 2022

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΜΕΡΑ ΔΡΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΡΙΤΗ 1 ΦΛΕΒΑΡΗ ΜΕ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 12Μ-3ΜΜ

Συνεχίζουμε τον αγώνα ενάντια στην μετατροπή των δημόσιων νοσοκομείων
σε «μιας νόσου», τις ιδιωτικοποιήσεις και τη λειτουργία με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια, τις απολύσεις χιλιάδων συμβασιούχων και ανεμβολίαστων εργαζομένων

ΤΡΙΤΗ 1 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ
Πανδημοσιοϋπαλληλική Στάση Εργασίας (12 μ. – 3 μ.μ.)
Συγκέντρωση στη 12:30 στα λιοντάρια  


ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ και ΔΙΑΔΗΛΩΝΟΥΜΕ γιατί δεν ανεχόμαστε να συνεχισθεί η απαράδεκτη κατάσταση, με:
● τις «εικόνες ντροπής» χιλιάδων συνανθρώπων μας που περιμένουν για ώρες για έλεγχο για SARS-CoV-2 ή αναγκάζονται να χρυσοπληρώνουν τους τα ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα.
● τα χιλιάδες κρούσματα λόγω και της ανυπαρξίας ουσιαστικών μέτρων σε μεγάλους εργασιακούς χώρους, Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και σχολεία.
● τους δεκάδες νεκρούς από την επιδημία καθημερινά λόγω και των επικίνδυνων συνθηκών νοσηλείας, ιδιαίτερα διασωληνωμένων ασθενών εκτός ΜΕΘ.
● τη συνεχιζόμενη μετατροπή των δημόσιων νοσοκομείων σε «μιας νόσου» νοσοκομεία, με ανυπολόγιστες συνέπειες για τους ασθενείς των υπόλοιπων παθήσεων.
● την επικίνδυνη οδηγία για μείωση της καραντίνας των θετικών  στον SARS-CoV2 εργαζομένων.
● την εντατικοποίηση, τις αλλεπάλληλες βάρδιες και εφημερίες, τις αναγκαστικές μετακινήσεις και τα δεκάδες χρωστούμενα ρεπό, την ίδια στιγμή που χιλιάδες συνάδελφοι παραμένουν σε αναστολή εργασίας και απειλούνται με απόλυση.
● τον κίνδυνο απόλυσης περίπου 10.000 συμβασιούχων συναδέλφων στις 31 Μαρτίου.
● την απόρριψη του αιτήματος μας για ένταξη στα ΒΑΕ και τον απαράδεκτο αποκλεισμό χιλιάδων συναδέλφων από τη χορήγηση ακόμη και του ανθυγιεινού επιδόματος.

ΑΓΑΝΑΚΤΟΥΜΕ γιατί, εν μέσω επιδημίας, συνεχίζεται η μείωση του αριθμού των μονίμων εργαζομένων στην Υγεία (από τον Ιανουάριο 2020 έως τον Οκτώβριο 2021 μειώθηκαν κατά 2229), και της κρατικής χρηματοδότησης των δημόσιων μονάδων κατά 279 εκατ. και του κονδυλίου για την αντιμετώπιση της επιδημίας κατά 208 εκατ.

Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα του ΠΑΓΝΗ, όπου παραμένουν κενές περισσότερες από 550 οργανικές θέσεις προσωπικού, περισσότεροι από 50 εργαζόμενοι είναι σε καραντίνα (χωρίς να έχει γίνει έλεγχος ολόκληρου του προσωπικού), αρκετοί συνάδελφοι είναι σε αναστολή εργασίας και  περισσότεροι από 300 συμβασιούχοι συνάδελφοι κινδυνεύουν με απόλυση 31 Μάρτη.

Για όλα τα παραπάνω, το Σωματείο Εργαζομένων ΠαΓΝΗ συμμετέχει στην 3ΩΡΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ την ΤΡΙΤΗ 1 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 12:00-15:00 που προκήρυξαν ΠΟΕΔΗΝ-ΑΔΕΔΥ-ΝΤ ΑΔΕΔΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ και καλεί ΟΛΟΥΣ τους εργαζόμενους σε ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ 12:30 στα ΛΙΟΝΤΑΡΙΑ.

Για το ΔΣ

Ο Πρόεδρος

Ο Γεν. Γραμματέας

Βρύσαλης Δημήτρης Κοκοβάκης Γρηγόρης
    

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Επικοινωνία

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *