Δευτέρα 17 Ιανουαρίου 2022

ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕΙ Ο ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΑΥΤΑΡΧΙΣΜΟΣ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΠΑΙΔΩΝ ΠΕΝΤΕΛΗΣ

Συμπαραστεκόμαστε στον αγώνα των εργαζόμενων του Νοσοκομείου Παίδων Πεντέλης ενάντια στην κυβερνητική απόφαση για αναστολή της 24ωρης εφημερίας του νοσοκομείου και μετατροπή του σε εμβολιαστικό κέντρο.

Η απόφαση αυτή στερεί πολύτιμες υπηρεσίες από χιλιάδες παιδιά, όχι μόνο της Βορειοανατολικής και Δυτικής Αττικής, αλλά και της Λαυρεωτικής και της Νησιωτικής Ελλάδας, ιδιαίτερα σε περίοδο εξάπλωσης της επιδημίας και επαναλειτουργίας των σχολείων χωρίς κανένα ουσιαστικό μέτρο προστασίας της υγείας των μαθητών.

Χαρακτηριστικό είναι ότι από τον Σεπτέμβριο 2021 έως σήμερα, στο νοσοκομείο έχουν εξετασθεί περισσότερα από 11.000 παιδιά, από τα οποία 730 θετικά σε COVID ενώ στην Παιδιατρική κλινική έχουν νοσηλευθεί περισσότερα από 1.000 παιδιά.

Καταγγέλλουμε την απαράδεκτη ενέργεια του υπουργού Υγείας που κατέθεσε αγωγή στο Πρωτοδικείο Αθηνών, ζητώντας να κριθεί η 24ωρη απεργία των εργαζόμενων στο Παίδων Πεντέλης ως παράνομη και καταχρηστική, «προκειμένου να διασφαλιστεί η δημόσια υγεία» και με το προκλητικό πρόσχημα ότι γίνεται «εν μέσω πανδημίας». Καταγγέλλουμε τον αυταρχικό κατήφορο της φέρνοντας την Κυριακή απέναντι στους μαχόμενους υγειονομικούς τα ΜΑΤ και την αστυνομία.

Είναι κυριολεκτικά μεγάλο το ΘΡΑΣΟΣ της κυβέρνησης να επικαλείται την επιδημία στην προσπάθεια της να τρομοκρατήσει τους υγειονομικούς για να σταματήσουμε να αγωνιζόμαστε για ενίσχυση των δημόσιων μονάδων υγείας, ενώ εξακολουθεί να αρνείται να στελεχώσει τις δημόσιες μονάδες Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, προκειμένου να αναλάβουν τον αναγκαίο εμβολιασμό του πληθυσμού (ενηλίκων και παιδιών).

Γνωρίζουμε ότι η πρόσφατη κυβερνητική απόφαση για αναστολή της εφημερίας του Παίδων Πεντέλης προστίθεται στη συστηματική προσπάθεια υποβάθμισης του νοσοκομείου, με μετακινήσεις νοσηλευτικού προσωπικού, αναστολές εργασίας εργαζομένων, συμπτύξεις κλινών, περιορισμό των διενεργούμενων χειρουργείων και μείωση της κρατικής χρηματοδότησης.

Παρόμοιες είναι οι ελλείψεις και στα υπόλοιπα Παιδιατρικά νοσοκομεία αλλά και στις Παιδιατρικές κλινικές των γενικών νοσοκομείων. Χαρακτηριστικό παράδειγμα τα προβλήματα συνλειτουργίας της Παιδιατρικής με Παιδοχειρουργικής και κλινών Covid με το ήδη ελλιπές προσωπικό στο ΠΑΓΝΗ. 

Καλούμε όλα τα σωματεία εργαζομένων στις δημόσιες μονάδες υγείας να στηρίξουμε τον αγώνα των εργαζομένων του Παίδων Πεντέλης και να διεκδικήσουμε:

► να ανακληθεί η απόφαση για αναστολή της εφημερίας του νοσοκομείου Παίδων Πεντέλης.

► να στελεχωθούν οι δημόσιες μονάδες Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, με γενικούς γιατρούς, παιδίατρους και επισκέπτες υγείας, για να αναλάβουν τον εμβολιασμό.

► να ενισχυθούν τα Παιδιατρικά νοσοκομεία και οι Παιδιατρικές κλινικές των γενικών Νοσοκομείων με επείγουσες προσλήψεις, ανάκληση των αναστολών εργασίας και μονιμοποίηση των συμβασιούχων.


Για το ΔΣ

Ο Πρόεδρος

Ο Γεν. Γραμματέας

Βρύσαλης Δημήτρης Κοκοβάκης Γρηγόρης
    

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Επικοινωνία

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *